Julklapp till mamma 10 tips – Ge bort lite skönhet till jul!


Vad ska mamma få i julklapp? Det finns många fina julklappstips till mamma men här ska vi fokusera lite extra på området skönhet. Skönheten kommer ju som bekant inifrån men det är också känt att kroppsbehandlingar kan få insidan att kännas minst lika vacker som utsidan.

Här kommer 10 tips på julklapp till mamma med temat skönhet, men först inspiration…

Börja med lite inspiration

Innan du väljer bland julklappar till mamma är det inte så dumt att bli lite inspirerad. Läs mer på en sajt som https://beautiq.se för att få lite förslag. När du tar del av en guide för hårfärgning kanske du inser att mamma behöver lite ny inredning i badrummet för att lyckas bättre med håret.

Det är inte alls dumt att läsa skönhetsguider som inte är riktade till dig. Du behöver ju få inspiration och komma på vad som skulle kunna göra mamma gott. När du inser att det finns särskilda serum för fransar såväl som partiet under ögonen kan du överraska med en helt unik julklapp till mamma!

10 tips på julklapp till mamma

Okej, då kör vi på julklappstips mamma blir vacker och glad av…

  1. Hudprodukter för ansiktet

Det finns så mycket härligt för huden i ansiktet. Det här är en julklapp mamma kommer att få stor användning av. Satsa på en skön ansiktsmask med härlig doft eller ett helt set som är specifikt för hennes hudtyp.

Om hon är särskilt intresserad av naturlig hudvård kan du välja något inom denna kategori. Idag finns det gott om hudvårdsserier som inte har några som helst onaturliga ingredienser. InstaNaturals är ett exempel på detta. De bygger sina produkter med huvudingredienser som aloe vera och C vitamin. Dessa ämnen är otroligt välgörande.

  1. Nytt smink som julklapp till mamma

Om mamma sminkar sig är det verkligen smart att köpa nytt smink. Det blir en bra julklapp till mamma som tycker att det är kul med nya färger och märken. Köp paletter eller kanske något riktigt lyxigt. Det här är minst lika härligt som hudvård.

julklappstips mamma

  1. Något för håret

Det spelar ingen roll om hon har kort hår eller älskar frisyrer. Du kan hitta bra julklappar till mamma inom kategorin hårvård. Det finns ju inpackningar, härliga schampon och balsam såväl som färg för håret.

Om du vet vad mamma tycker om så blir det lättare. Du kan förstås alltid ge henne ett presentkort till en butik som säljer hårvårdsprodukter eller accessoarer. Då kan mamma välja ut det hon vill ha på egen hand.

  1. Smycken och accessoarer

Nuförtiden behöver det inte alls vara dyrt med vackra smycken. I och med att smyckesdesigners gör halsband, ringar, armband och örhängen av metaller som inte är så dyra så finns det mycket att välja från. Ett hett julklappstips till mamma är ett set med flera delar. Det kan hon använda till vardags eller då det blir fest.

Tänk bara på vilka färger och metaller som mamma tycker om. Om hon har nickeallergi och knappt kan ha örhängen kanske du kan överraska med vackra örhängen av kirurgiskt stål. Smycken är julklappar mamma blir riktigt glad av. Dessutom är de lätta att hitta och välja ut online. Det är bara ringar du behöver fingerstorlek till.

  1. Kläder är också julklappar mamma kan uppskatta

Området kläder är ju också relevant när vi tänker oss julklappstips mamma kommer att uppskatta inom området skönhet. Bästa julklappen till mamma är förstås något som hon verkligen kommer att gilla och kläder är något som kan vara svårt att välja åt någon annan.

Här passar det mycket bra med ett presentkort som du köper från en butik som har kläder du vet att din mamma tycker om. Det ger henne nöjet att få välja. Kanske kan hon passa på under mellandagsrean och göra finfina kap.

  1. Vacker på insidan

När vi tänker oss skönhet på insidan är det vanligt att begrepp som mindfulness och meditation dyker upp i vårt medvetande. När vi jobbar med oss själva och ökar självförtroendet såväl som glädjen i livet så förändrar det hur vi ser på oss själva.

Kanske ska du skicka mamma på någon form av upplevelse eller ge henne en kurs i meditation. Det är också en slags skönhetspresent till mamma. Låt henne testa yoga eller något annat som kan påverka hennes tankar och sinne på ett mycket positivt sätt.

  1. Vitaminer och kosttillskott

Om vi fortsätter på spåret att skönhet kommer inifrån så är ju vitaminer en riktigt bra present. Kring jul är det dåligt med solinstrålning och mamma behöver mer D vitamin. Dessutom kan det ju vara spännande för henne att testa kosttillskott som hon aldrig stött på förr. Det finns så mycket spännande att köpa.

Dessutom kan det här sägas vara billiga julklappar till mamma för vitaminer och kosttillskott behöver inte alls vara dyra. Här kan vi säga att tanken blir tydlig och den är att du vill att din mamma ska vara frisk och stark.

  1. Skratt-yoga

Det är bra att skratta och vi blir vackrare på ett naturligt sätt när vi ler och skrattar. Skicka mamma på skratt-yoga och låt henne få uppleva ruset. Det här är en ovanligare julklapp mamma kan bli riktigt överraskad av. Kanske kan ni uppleva skratt-terapin tillsammans. Då skapar ni ju även minnen för livet.

  1. Peruk och hårförlängningar

Vi kommer tillbaka till ämnet hår med en julklapp till mamma som är riktigt kul. Beställ tid på en salong där hon kan få hjälp med peruk eller hårförlängning. Det här är något som gör att hon kan få en helt ny frisyr och en ny look. Om hon inte själv hade lagt pengar på detta kommer hon definitivt uppskatta att du ordnar med det.

  1. En resa till spa

Boka in en helg på spa för mamma. Där kan hon få en komplett kroppsbehandling som gör gott på alla sätt och vis. Massage i kombination med hud- och hårvård är verkligen en julklapp till mamma som innebär skönhet och välmående för hela kroppen. Åk med så att även du får njuta av behandlingarna!

Du kan förstås också hitta bra tips på julklapp till mamma bland morsdagspresenter eller 50 års presenter. Där finns det också smarta förslag för dig som tycker att mamma ska få något som hon känner sig vackrare och gladare av!

Kräm
Bioline Lifting Code ögon och läppkräm
4.5 av 5
4.5/5
Hudoteket.se
965 Kr

Mer info

Det här är en prisbelönt kräm för ögon och läppar. Den fick utmärkelsen Star Shot år 2021 vid Hudoteket Beauty Awards. Detta är en mjukgörande kräm som har en lyftande effekt. Den passar mycket bra för många!

Den som vill ha fastare hud och jobba med att dra ner på rynkor och fina linjer omkring ögon och läppar kan dra stor nytta av denna kräm. Den fungerar också fint för känsligare hud.

Krämen kan vara ett bra val för den som vill motverka hudens ålderstecken. Dessutom har den en fin konsistens som känns bra att avända. Den är utan parabener och bidrar med vackert lyster.

Notera att detta är en kräm för mognare hud som redan visar tecken på linjer och rynkor.

Godisbox
Chokladboxen
4.6 av 5
4.6/5
Godisboxen.se
229 Kr

Mer info

Ibland är den bästa presenten något gott att äta och då är en godisbox ett bra val. Den här boxen är fylld med våra chokladfavoriter. Det finns något för alla i denna box och då den är så full så lär det bjudas till alla som är med då boxen levereras. Ge bort en chokladbox med choklad nästa gång någon eller något ska firas!

Ögonskuggor
Jane Iredale ögonskuggor naturlig matt
4.5 av 5
4.5/5
Hudoteket.se
685 Kr

Mer info

Det här är ett kit med riktigt bra ögonskugga i toner som är enkla att blanda och jobba med. Färgskalan är framtagen för att passa de allra flesta.
Om du vill ge bort en present till en person som sminkar sig regelbundet är detta ett bra val. Paletten är lyxig med en spegel och så sminkredskap för att lägga på ögonskuggan.
Färgerna i paletten kan användas som vanligt som ögonskugga såväl som eyeliner. Det är bara att använda en spray för att få mer fukt och intensiv färg. Du bör förstås också ha rätt sminkredskap för att detta ska bli snyggt.
Ingredienserna är säkra och framtagna för att verka på ett skonsamt sätt i ditt ansikte. De ger återfuktning och är enkla att använda för perfekt nyans. Produkten innehåller extrakt från tall som fungerar som antioxidant och lugnar huden.
Mässingsljusstakar
Orrefors Carat mässingljusstakar 2-pack
3.9 av 5
3.9/5
Bagarenochkocken.se
1 399 Kr

Mer info

Det sprakar om ljusstaken såväl som från ljuset i den. Dessa Orrefors ljusstakar i mässing är unika. De har en form av diamanter på varandra som ger en härlig effekt.

Detaljerna i mässingen gör att ljusstakarna ser väldigt eleganta ut. De blir en vacker inredningsdetalj även då de inte används. Notera att du kan välja från olika storlekar för att få rätt känsla.

De här ljusstakarna ingår i seriem Carat från Orrefors vilket givetvis har med diamantdesignen att göra. Därmed finns det fler produkter att bygga på med om detta önskas.

Det är Lena Bergström som står bakom designen och hon är en av Sveriges populäraste designer. Stilen är både feminin och maskulin och otroligt elegant.

Det här är ett bra val om du vill ge bort en elegant och klassisk present som är vacker att se på och även ger god användning under mörka vinterkvällar.

Lampa
Saltlampa från Himalaya
4.4 av 5
4.4/5
Coolstuff.se
299 Kr

Mer info

Slicka inte på denna lampa, det kommer att vara salt! En saltlampa från Himalaya är som namnet antyder en lampa uthuggen ur ett saltblock. Detta ger oss unik design men också inredning som kan bli en snackis. Lampan ger ett varmt och mysigt ljus så den kan användas för att skapa fin stämning i olika rum eller kanske på altanen.

Vinglas
Ritzenhoff Sommersonett vinglas, 2-pack
4.1 av 5
4.1/5
Bagarenochkocken.se
477 Kr

Mer info

Om det ska vara en fin inflyttningspresent eller kanske en födelsedagspresent till en person som tycker om vin kan detta vara en fint val.

Det ska förstås sägas att alla inte gillar Ritzenhoff glasen som är unika med sitt tryck i färg. Sommersonett vinglas är dock mångas favoriter och de får ofta stå framme som dekoration och inredning då de int eanvänds.

Designen är elegant och har inspirerats av Italiens färgglada glaskonst. Den här serien har tagits fram av flera olika designers men formen på glasen är densamma.

Det kan vara fint att ge ett par som present och sedan kan personen bygga på med fler motiv i samma form. Perfekt för vitrinskåpet!

Parfym
Abercrombie & Fitch parfym
4.4 av 5
4.4/5
Bloomify.se
439 Kr

Mer info

Det här är en klassisk doft som tilltalar de allra flesta. Med inslag av Pink Lady äpple såväl som varmt cederträ så är Authentic Night från Abercrombie & Fitch ett säkert val som present. Fast du behöver ju inte oroa dig. Om hon inte skulle tycka om parfymen är det inte svårt att byta den till en annan doft!