Fotboll present – Här är de 40 bästa fotbollspresenterna!


Om du vill glädja en person som älskar fotboll så är det verkligen inte svårt att hitta en present. Det finns så många fina presenter med fotbollstema att det rentav kan bli svårt att välja då du inser detta! Vill du ge bort en fotboll present som stämmer väl överens med din budget?

Här ska vi lista 40 fantastiska förslag på fotboll present så att du snabbt kan välja ut det som känns rätt för dig!

 1. Fotbollströja

Satsa på fotbollströjan från favoritlaget som sedan kan användas hemma som mysplagg eller för träning. Kanske kan du välja en specialdesignad tröja med din kompis namn på. En som ser ut precis som Messis tröja fast det står Göran på den…

 1. Matchbiljetter

Köp biljetter för att se deras favoritlag spela tillsammans. Kanske åker ni till Malmö eller så bär det av till Liverpool! Vad du har råd med är upp till dig men glöm inte bort att det faktiskt också kan spelas spännande matcher i er stad.

 1. Autografer från spelare

En boll, tröja eller affisch signerad av deras favoritspelare är en fotboll present som ingen glömmer. Var lite kreativ. Du kanske kan få kontakt med en spelare via Facebook och fråga om saken. Kolla i forum för fotboll för att se hur andra fans har fått till autografen och gör likadant!

Så kan du få gratis fotbollsautografer:

 1. Fotbollsbiografi:

En bok om en känd fotbollsspelare eller tränare. Det finns numera många av detta slag. Om din vän har en favorit, som till exmpel Zlatan så kan det verkligen vara läge att satsa på denna present.

Jag är Zlatan
Satsa på en ljudbok om Zlatan

 

 1. Team halsduk

Köp en laghalsduk. Denna kan användas eller hängas upp som dekoration. En mycket uppskattad fotbollspresent.

 1. Fotbollsvideospel

Många som älskar fotboll tycker att det är roligt att leka att de själva är med och spelar i cuperna. Ett fotbollsvideospel ger denna upplevelse. Satsa på det senaste från FIFA eller kanske Pro Evolution.

 1. En mini fotboll

Detta kan också vara en kul present till den som tycker om att spela själv. En mini fotboll kan man rentav använda inomhus. Den passar också bra för barn som håller på att upptäcka sporten.

 1. Träningsutrustning

Köp minifotbollsburar, nät och annat som kan användas för att träna fotboll. Det finns utrustning för alla åldrar och nivåer. Kanske ett par handskar för den som drömmer om att bli professionell målvakt…

 1. Prenumeration på fotbollstidning

En årslång prenumeration på en fotbollstidning kan vara en unik och trevligt present till den som älskar fotboll. I varje fall om det är en person som tycker om att läsa om sporten. De som sysslar med sportsbetting på fotbollsmatcher kan också gilla den här typen av fotbollspresent.

 1. En guidad tur på stadium

Boka in en guidad tur på personens favoritstadium. Det måste inte finnas arrangerade turer. Kontakta de som ansvarar för arenan och fråga om det finns någon som skulle kunna ge en kort guidad tur. Kanske också till omklädningsrummen där fotbollsstjärnorna byter sina kläder. Snacka om unik present!

 1. Brädspel med fotbollstema

Det finns till exempel Allsvenskan som brädspel och detta går att njuta av med vänner och familj.

 1. En personlig fotbollsaffisch

En affisch som visar favoritarenan eller kanske favoritspelaren kan ramas in och ges bort som present.

 1. Fotbollsfilmer

Leta upp filmer som handlar om fotboll och samla dessa. Det finns också färdiga samlingar som du kan hitta online. Du kan också se om det finns dokumentärer om fotboll att köpa som DVD.

 1. Varm lagtröja

Köp en munktröja med favoritlagets tryck. Detta kan du köpa från butiker som specialiserar sig på fotbollströjor såväl som från tryckerier som kan trycka tröja med eget tryck. Det blir minst sagt en originell present.

 1. Huvud som guppar

Försök att hitta ett av de där bobbing headsen som är huvuden som guppar upp och ner och som man till exempel kan sätta på bilens instrumentbräda. Det finns versioner där huvudet är en kopia av en känd fotbollsspelare.

Lionel messi bobbing head

 1. Ge en ansiktsmålning

Ge en ansiktsmålning med lagets färger. Detta kan passa särskilt bra då det är en yngre fotbollsentusiast som ska firas. Kör med ansiktsmålningen på kalaset innan ni spelar en match.

 1. Bärbara fotbollsmål

Satsa på lättviktsmål som är enkla att få med sig till parken eller grässlätten. Dessa är enkla att använda för fester och sammankomster utomhus.

 1. Kaffemugg med fotbollsmotiv

Låt din vän dricka sitt morgonkaffe i en värdig mugg. Det finns superfina fotbollsmotiv för muggar. Detta är också något du kan ordna via ett tryckeri som jobbar med presentreklam.

 1. Fotbollsfodral för telefonen

Telefonen ska ju skyddas med fodral och detta kan ha en design som känns personlig. Detta blir mycket billigare än att köpa en ny telefon i present!

 1. Fotbollsstrumpor

Köp bekväma atletiska strumpor med fotbollstema. Detta kan passa bra både för kvinnor och män. Kvinnor tar under senare år allt större plats på fotbollsläktare så missa inte att en kvinnlig vän till dig faktiskt skulle bli så glad för denna typ av fotboll present.

 1. En bok om fotbollstaktik

De som är hängivna fotbollsfans kan ha ett stort intresse av att lära sig mer om taktik.

 1. En lagryggsäck

Köp en rygga med tryck av favoritlaget. Detta blir perfekt för allt från utflykter till resor.

 1. Ett pussel med bild på lag och arena

Numera är det inte svårt att göra egna pussel. Du kan skicka en bild och få ett pussel. Dessutom finns det färdiga pussel med motiv av lag och arenor.

 1. Fotbollsbord

Ett spelbord är en fantastisk present. Det blir mycket billigare än ett biljardbord och tar upp mycket mindre plats. Idag finns det kvalitetsfotbollsbord som har egna ben och som enkelt kan installeras hemma.

fotbollsbord

 1. Fotbollskurs

Det går att hitta kurser i fotboll för hemmabruk. Köp DVD eller abonnemang som personen sedan kan använda sig av för att bli bättre på fotboll.

 1. Fotbollsnyckelring

Detta är en mycket liten present men den kan ha stor mening.

 1. En bok av en tränare

Ta en titt på memoarer och böcker som tränare har skrivit. Ibland kan det vara spännande att lära sig mer om favoritlaget sett ur detta perspektiv.

 1. Fotbollsskor

Den som tränar fotboll kan då och då behöva nya skor. Om du vet vilken modell och storlek som gäller är detta en finfin fotbollspresent.

 1. Målvaktshandskar

Ett par handskar för målvakten är också en bra present om personen spelar i denna position.

målvaktshandskar

 1. Lagplånbok

En plånbok kan också ha lagmotiv. Köp en snygg plånbok i lagets färger eller med tryck som visar vilket lag som är bäst i hela världen!

 1. Manschettknappar med fotbollsdesign

Kanske ett par fotbollar med diamanter eller med inslag av svart och grönt. Perfekt för den elegante fotbollsälskaren som gärna lägger till en känsla av sport till den fina skjortan.

 1. Morgonrock

En fin morgonrock i lagets färger blir perfekt för att ta det lugn och se på fotboll på TV hemma i myssoffan på söndagen.

 1. Fotbollsspelare actionfigur

Det här kan vara ett samlarobjekt. Det finns butiker online som specialiserar sig på detta och du kan också kika in på forum där privatpersoner säljer den här typen av gubbar. Om du vill köpa från utländska källor som Ebay eller Amazon ska du tänka på leveranstiden så att din present är framme i tid.

fotbollskort
Eller varför inte fotbollskort?
 1. Fotbollspyjamas

En bekväm pyjamas i lagets färger kan verkligen bli finemang!

 1. Sittdyna för stadium

För den som går på många matcher kan det vara fint med en skön sittdyna. När matcherna är på utomhusstadium och det är vår eller höst kan detta vara väldigt skönt. Superbra fotboll present ju!

 1. Musmatta med fotbollsmotiv

Detta är en enkel present som kan passa bra när du vill ge en fotbollspresent till en person som du inte känner så väl. De allra flesta behöver detta redskap både hemma och på kontoret.

 1. Fotbollsmusik

Skapa en lista med fotbollslåtar på Youtube eller med Spotify och dela detta med personen du vill glädja. Det är en fin present som tar lite mer tid att knåpa ihop och som därmed kan värma lite extra.

Ta med Sveriges VM-låt 2023:

 1. Lagkalender

Tryck upp den själv via en fototjänst eller tryckeri som kan hjälpa till med skräddarsydda kalendrar. Varje månad har en bild som din vän förstår vitsen med. Kanske kan du ha lite privata bilder från tillfällen då ni var och såg en match eller hade begett er på fotbollsresa.

 1. En stressboll

Det finns stressbollar som ser ut som fotbollar. Dessa är sköna att fingra på då man behöver stressa ner lite och kan kanske också vara bra att ha med sig till matchen.

 1. Fotbollssmycke

En fotboll av guld med inslag av ädelstenar. Örhängen om fotbollar. Ring med fotbollsdiamant… Det går att skapa helt unika fotbollssmycken eller att hitta färdiga som känns helt rätt.