Present till 1 åring?


Äntligen har 1 års-dagen nåtts och man har vid det här laget börjat skönja vad det är för en slags person man har att göra med. Men vad ska man ge för en present till 1 åring? Det är ju inte precis så att de själva uttrycker att de vill ha det ena eller det andra. Det kan kännas lite klurigt att komma på en 1 års present till barn men egentligen är det inte så svårt. Det finns nämligen en rad smarta saker som både barnet och föräldrarna kommer att tycka om. Häng med i denna lista…

1. Kläder

Ettåringen behöver kläder och han eller hon kommer att bli glad för mjuka och bekväma plagg. Beroende på årstid så kan det vara riktigt välkommet med värmande plagg som sockor och tröjor eller med badkläder och badlakan. Det här är en kategori som är riktigt kul att utforska och som gör det lätt att finna en present till 1 åring som man har råd med. Men kom ihåg att skicka med kvitto så att föräldrarna kan byta om det blev för stort eller för litet!

2. Byggklossar

Vid ett års ålder så kan det vara så att barnet har börjat leka med klossar. Man kan gott investera i magnetklossar som kanske först blir riktigt intressanta ett halvt år senare. Barnet behöver inte börja leka med leksaken på en gång för att den ska vara relevant.

3. Babyleksaker

Det här är också en ålder då det kan vara kul med babyleksaker som man kan röra sig med. Ta till exempel en barnvagn i enkelt format som barnet kan skjuta framför sig. Den här vagnen kan ju även användas som träning för barnet som har börjat ta sina första steg.

4. Leksaker för hjärnan

Man kan också satsa på leksaker som är till för att stimulera barnets sinnen. Det här kan vara figurer att fingra på, leksaker med knappar och olika ljud och så vidare. Var bara noga med att den här typen av 1 års present verkligen är till för det lilla barnet så att den inte har små delar som kan utgöra en fara för ett barn som precis har börjat stoppa det mesta i munnen.

Ett tips:

Handla presenter till barn online där du finner ett stort sortiment och ofta fördelaktiga priser. Finapresenter rekommenderar Lekmera som har både leksaker och kläder för små och stora barn.