Gör en skylt som present


Om du vill ge bort en riktigt unik present så kan det vara en skylt. Vi använder alla skyltar i olika sammanhang. När du gör en egen så har du också skapat något högst personligt. Precis som att det finns budskap i barns bilder så kan du addera ditt personliga meddelande i din skylt.

Ska du göra skylten för hand eller inte

Nu är det dock inte så att du måste sitta och klippa och klistra för att skapa en unik skylt som examenspresent eller helt enkelt som ett mer avancerat kort med budskapet grattis på födelsedagen.

Det går bra att använda verktyg online för att göra egna skyltar i ett eller flera exemplar. Detta ser proffsigare ut och kan därmed vara bättre om det ska vara en finare 50 års present som ändå är unik och kreativ.

Guide om du vill göra din skylt själv

Men om vi tänker oss att du faktiskt vill göra din skylt för hand så är det inte så svårt. Du måste inte vara konstnär för att det ska bli fint. Den här typen av skyltdesign kan användas för att skapa bättre stämning under en fest eller kanske för att ge bort liksom en tavla för ett rum.

Gör följande:

  1. Samla ihop det material du behöver. Det kan till exempel vara ett stycke trä, färg, glitter, mallar och kanske målarpenslar. Om du ska forma träbiten själv kan du behöva en figursåg och sandpapper.
  2. Förbered skyltdelen, trä är ett bra val för vi mår bra av trä! Se till att den har den önskade formen. Se till att själva skyltbiten är mjuk och fin och utan stickor som man kan skada sig på.
  3. Måla eller klistra. Nu kan du måla eller klistra din design. Jobba med blyertspenna för att sedan fylla i när du blir nöjd. Det går att sudda bort blyerts från trä. Tänk på att du kan behöva måla i flera lager för att få det önskade resultatet.
  4. Lägg på en finish. Se till att skydda ytan med någon form av lack eller annan finish. Det gör att skylten blir finare och att den kan hålla längre.
  5. Montera hänge på baksidan. Montera något som gör det möjligt att hänga upp skylten. Det kan vara två fästen och ett snöre mellan dessa två fästen.
göra egen skylt
Du kan skriva vad du vill på din skylt!

Summering

Att ge bort en skylt som du har gjort själv är personligt och kärleksfullt. Du kan välja mellan att beställa skylten online efter att ha designat den själv eller att göra en i trä eller annat material. Det krävs inte så mycket för att göra en skylt. Slutresultatet blir en kombination av skylt och tavla vilket många uppskattar. Låt fantasin flöda och lycka till med din skylt!