Undvik dessa misstag då du ger bort smycken!


Idag är det enkelt och riktigt roligt att köpa smycken som presenter och för egen glädjes skull. På nätet finns det fina butiker som E of Sweden där du inte sällan får rabatt på smycken som är vackra och unika. Perfekt då du behöver en examenspresent eller vill säga grattis på födelsedagen med en exklusiv gåva.

Samtidigt som det är enkelt och kul att handla smycken som presenter så finns det några misstag som kan göra det hela mindre trevligt. Vi tar en titt på vad du bör undvika när du köper ringar, halsband och annat vackert som present…

Vilket budskap skickar du med din present?

Det här är en av de viktigaste frågorna att ställa sig innan knappen för köp klickas på. Om du köper förlovningsringar till dig och din bästa vän är det inte samma sak som vänskapsringar. Det kan bli helt snett och kanske leda till ett missförstånd som tar lång tid att komma över om du begår denna blunder.

Att ge ett väldigt dyrt smycke till en kompis kan också bli fel. Även om det är ett vackert halsband så kan detta leda till att din kompis får känslan av att du förväntar dig samma sak tillbaka. Dessutom kan det ju bli frågetecken om vad du egentligen menar med din gest om ni inte känner varandra så väl.

kvinna misstag
Ett guldhalsband med diamanter, tack så mycket…

Smycken som kärlekspresent för tidigt

Ett annat vanligt misstag är smycken som kärlekspresent för tidigt. Du är förälskad och känner att du har träffat kvinnan i ditt liv. Hon har redan antytt att hon älskar diamanter och nu vill du visa din kärlek på ett gnistrande vis. Hon får en diamantring till ett värde av en ny Mercedes.

Gesten är ju underbar men det kan bli problematiskt om ni precis har träffats. Faktum är att smycken för tidigt i en relation kan leda till att det inte blir så bra som tänkt. Särskilt dyrare smycken som kan ge intrycket av att du är på gång att fria eller att du helt enkelt är en person utan omdöme.

Du ger bort ett smycke som inte är önskat

Det gäller förstås också att vara insatt i vad personen tycker om och använder. Nu kan du alltid köpa smycken från en smyckesbutik online som gör det enkelt att byta om det skulle krävas. Men då blir ju presenten lite tråkigare eftersom den inte genast kommer att användas.

Bli medveten om vilken typ av smycken personen du vill överraska tycker om. Om det ska vara ett vardagligt smycke är det också bra att betänka vad som kommer att passa. En studie av vårdpersonals smycken har visat att ringar inte är så lämpliga för att de samlar damm. Här kan det också vara smart med halsband och armband som inte riskerar fastna i hår och arbetsredskap.

Ska du ge ett fint herrarmband till en man som simmar flera dagar i veckan så är silver inte ditt bästa val. Likaså kan läder bli svårt om det är en gubbe som helst inte tar av sig smycken inför träning i bassängen.

Allergier är ett faktum för många

Sist men inte minst så bör du tänka på det där med allergi och det särskilt om du vill ge bort örhängen. Den som lider av nickelallergi kan inte använda vilka örhängen som helst. Ibland kan det till och med vara så att personer inte ens klarar av att ha guld på sig.

Ta alltid reda på om det finns känslighet för vissa metaller innan du gör din beställning för att överraska med ett vackert smycke. Om du inte gör det och smycket inte kan användas så är det ett stort misstag som kan kännas minst sagt trist när det väl ska överraskas.