Vem ger bort underkläder i present?


Det kan verka som världens sämsta present för hur kul är det egentligen att få något som känns lite som mat, värme och elektricitet? (en nödvändighet) Trots detta är det inte alls ovanligt att ge bort underkläder som present. Men vem är det som ger bort kalsonger och trosor och vad är egentligen tanken bakom detta?

Mamma vet precis vilka underkläder han behöver

Den som lever i ett förhållande med en man vet att hans mamma gillar att komma med allt från boxershorts till långkalsonger som present. Detta kan ju ses på lite olika sätt. Å ena sidan är det ju skönt att få precis rätt kalsonger. Alla vet hur otroligt jobbigt det kan bli med fel variant som skaver eller bara halkar ner hela tiden. Mamma vet vad som passar!

Men samtidigt är det förstås så att den som får underkläder som present kan tycka att det är lite trist om det fanns önskemål om annat. Och det är klart, om vi jämför ett biljardbord med ett par Björn Borg kalsonger så ter sig kallingarna aningen livlösa. Fast det beror ju på tillfälle också.

Om du får en födelsedagshälsning av mamma med trosor som sitter som smäck blir du ju inte ledsen av detta. Särskilt när du vet att din mamma har en ekonomi som inte tillåter ett biljardsbordsinköp. Det här är trots allt kärlek och det kan du aldrig få för mycket av!

Underkläder från din partner

Sedan har vi kategorin med intima presenter mellan par. Det här är ju högst privat och något som sker av olika skäl. När ni lever tillsammans så har ni bra koll på vad som gillas och vad som önskas. Med handen på hjärtat kan det nog ofta vara så att en viss manlig partner ger damen något som mest är för honom själv.

Detta behöver inte vara något negativt men här har vi ju en typisk present med förväntningar. Då det rör sig om en kvinna som ger sin man kalsonger ser det inte riktigt ut på samma sätt. Då gränsar det mer till mamma-teorin där presenten är omtanke. Kanske också lite själviskt om hon har tröttnat på att tvätta ur fartränder…

trosor present
Den här typen av underkläder som present kan uppfattas på lite olika sätt…

Underkläder till barn från mormor och farmor

När barn får underkläder som present så vittnar det om föräldrar som inte riktigt har förstått vad barn vill ha. Det är klart att en 1 års present inte behöver vara så avancerad. När det är mormor som kommer med kalsonger för barnet som är redo för potträning är det ju en högst praktiskt present.

Samma far- eller morförälder kan glädja ett barnbarn som är lite äldre med superfina kalsonger eller trosor som har favoritfiguren tryckt på framsidan. Det kan fungera om barnet inte sedan tidigare har fått höra om möjligheten att få en supercool leksak av samma mormor till födelsedagen.

Nu borde det vara alldeles solklart att många kan välja att ge bort underkläder som present vid olika tillfällen. När du tänker på saken inser du att det faktiskt är en jättebra present om den ges vid rätt tillfälle av rätt person.

Så för att reda ut det hela:

  • Kalsonger och långkalsonger kan ges av förälder eller partner
  • Unika underkläder för henne kan ges av partner
  • Fräscha kalsonger kan ges av henne till partner
  • Första underkläderna vid potträning kan ges av mor- och farföräldrar

Men inget är satt i sten. Om du vill ge din granne eller din chef ett paket boxershorts så kan du ju göra det. Var bara beredd på att detta kan uppfattas lite annorlunda än vad du tänkt, om du ens har tänkt…