Lös mammas problem med smart morsdagspresent – 19 smarta tips!


Innan du kvickt beställer ett blombud med choklad till mamma så bör du beakta hur din morsdagspresent kan lösa hennes problem. Visst, om hon har problem med mögel i sitt hem så kan liljekonvalj rena luften. Men det finns andra spännande mors dag presenter som kan göra stor skillnad i hennes liv.

morsdagspresent

Här får du en lista med 19 mors dag presenter som alla är till för att lösa olika typer av problem. Det här är presenter som kan passa Mors dag 2020 såväl som 2030! Tanken är att din morsdagspresent ska vara med än en trevlig hälsning och kärlek. Den ska faktiskt göra hennes liv bättre!

morsdagspresent

Vi börjar med en morsdagspresent som aldrig kan gå fel…

 1. Ont i ryggen – Ge henne massage

Många mammor har ont i ryggen. Även om det har gått många år sedan hon släpade dig hit och dit så kan tankar omkring hur det ska gå för dig kännas betungande över axlar och rygg. Ge henne den perfekta presenten till mors dag. Spara pengar och massera själv eller skicka henne till en helkroppsmassage som får henne att slappna av och värken att mildras.

Du kan också ge henne en massagepistol eller en massagekudde som kan lindra värken. Bäst blir det förstås om du hjälper till med massgepistolen så att ni får kvalitetstid tillsammans.

 1. Hon är inte nöjd med sin figur

Varje nyår så är det samma visa. Hon ska börja träna igen men vägen till gymmet tycks vara för lång. Dig vill hon inte promenera med om din fru följer med… Lösningen på mammas problem är träningsredskap för hemmet. Satsa på ett löpband med generös löpyta. Detta kan hon använda för promenader inomhus och även för löpning om hon skulle få för sig att öka takten och bränna mer.

 1. Hon är ensam

Ensamhet är ett problem som många lider av. Om det är så att mamma uttryckligen vill träffa en partner så kanske du kan hjälpa henne att hitta rätt. En fin morsdagspresent kan vara att helt enkelt träffas och fika. Du tar med en laptop och ordnar med ett konto på en seriös dejtingsajt där hon kan komma igång med dejtande.

Du kan också skicka henne på kurs tillsammans med andra. Hon kan till exempel lära sig att fota på natten. Det blir nya bekantskaper och kanske nya vänner som har samma intresse som hon har…

 1. Hon har ingen bil

Om hon tycker att det är svårt att vara utan bil så kan det finnas flera lösningar. Har du råd så kanske du överraskar henne med en bil på mors dag. Men det finns billigare lösningar som kan vara minst lika attraktiva. Du kan till exempel ge henne en elcykel med ordentlig korg. Med den tar hon sig fram snabbt och lätt.

Här har du en liten film gjord med hjälp av en elcykel. Det här kan mamma också göra om hon får både elcykel och en kamera som går att fästa på hjälmen…

 1. Hon är flygrädd

Låt henne åka med buss! Hon kan resa till Köpenhamn med mycket bekväm buss som har stora fåtöljer. Kanske följer du med. Det blir en resa då ni får tid att prata med varandra. Med buss så kan man komma långt men det kan vara särskilt trevligt att ordna med resor till närliggande platser som Köpenhamn och Oslo för att få mer tid på plats.

 1. Hon kommer inte ihåg födelsedagar

Ge henne en fotkalender. För månader med födelsedagar så lägger du in en bild med personen som fyller i. Du fyller i datum och ser till att mamma har den fina kalendern på sin vägg så att hon inte längre behöver skämmas över att glömma bort när syskon, barn och barnbarn fyller år.

 1. Hon har pollenallergi

Det här är verkligen inte kul och varje vår så nyser hon trots att hon stoppar i sig piller och sprayar i näsan med spray. Boka in en resa till en plats utan björk då det blir dags för aptjii-säsong igen. En resa ger henne ett avbrott från pollen och är också något kul som ni kan se fram emot tillsammans.

 1. Hon har inte tid att laga mat

Tiden räcker inte till och hon är ledsen över att det blir mackor varje kväll. Ge henne en slow cooker så att hon snabbt kan slänga ihop ingredienserna som lagom till eftermiddagen blir en fin måltid för alla som är hungriga.

 1. Hon gillar inte att städa

Det är ett problem som ska tas på allvar. Hon är inte bortskämd. Automatisk städning kan låta som en dröm men den kan bli verklighet. I varje fall delvis. Ge henne en robotdammsugare så slipper hon gå omkring med den vanliga dammsugaren.

 1. Hon kommer aldrig i tid

Hon behöver uppenbarligen en klocka som hon vill ha på sig i alla lägen. Välj något som är vackert och bekvämt. Ta en titt på Ur & Penns samling med klockor för damer.

 1. Hon har nickelallergi

Det går ju inte att ge henne smycken då allting leder till eksem och röda utslag. Eller… Visst går det att ge henne örhängen och andra smycken trots att hon har nickelallergi. Välj vackra örhängen av platina med äkta diamanter! Eller så kan du välja ett smycke som inte har lika stor kontakt med huden som ett halsband. Då blir det mindre viktigt vilken metall smycket är gjort av. Du kan se mer på design och välja något som är unikt och som talar till henne personligen.

 1. Hon har ont i fötterna

Ge henne fotmassage hemma. Det finns smarta fotbad som också ger massage. Hon kan använda fotbadet framför tv, då hon läser en bok eller då ni sitter och pratar om ditt och datt.

 1. Hon har inget badkar

Inga problem. Det finns badbalja för vuxna. Den får du in i det lilla badrummet och så kan mamma sitta i ett skönt skumbad och läsa en bok eller bara sluta ögonen och njuta av livet.

 1. Hon tycker att det är svårt att parkera

Ge henne en backkamera. Den kan göra livet så mycket enklare. Hon får då större självförtroende när hon hittar en lucka och vet att hon kommer att se vad som händer därbakom utan att stiga ur bilen.

 1. Hon sover inte bra

Det är så viktigt att få sova. Här kan du hitta flera olika saker som kan vara till hjälp. Du kan till exempel ge en morsdagspresent till sängen i form av en kudde som är till för bättre sömn. Det finns också täcke med samma uppgift. Du kan också ge henne en bok med ett sexveckorsprogram som är till för att hjälpa henne att sova som en liten björn.

morsdagspresent sova

 1. Hon har bacillskräck

Ge henne kaffeglas med gravyr. Med sitt eget namn på glaset så kan hon vara säker på att ingen annan kommer att använda det.

 1. Hon håller en diet utan socker

Det är kanske inte ett problem men mamma saknar söta drycker. Problemet kan lösas på flera sätt. Det går till exempel att skaffa en juicepress som gör det lätt och enkelt att göra egen söt dricka som inte innehåller vitt socker. Eller så kan ni ge henne en Soda Stream så att hon kan göra bubbelvatten med lite smak som är roligare att dricka än vanligt vatten.

 1. Hon är mörkrädd

Kanske behöver hon terapi, men det är ju inte en så trevlig morsdagspresent såvida hon inte uttryckligen har sagt att det vore trevligt att få terapin betald som present. Ge henne istället en fin nattlampa som gör att sovrummet känns tryggare.

 1. Hon har torr hy

Ge henne en EMS-kräm som är till för många olika typer av hudproblem. Passa också på att beställa lite andra skönhetsprodukter och gör en finfin korg till lilla mamma som snart kommer att må mycket bättre av smidig och väldoftande hud.

morsdagspresent mamma

Nu kanske inte din mamma lider av något av ovanstående problem. Hon kanske rentav tillhör de där människorna som inte har några som helst bekymmer. De som lever i vår fantasi och som inte finns på riktigt. Om du känner att du är mycket osäker på att din mamma vill att du ska försöka lösa hennes problem så är det som sagt alltid i sin ordning att ge en bukett blommor. Den löser ditt problem, nämligen vad du ska ge till mamma i morsdagspresent!

Jag bad min mamma plocka ut 5 av dessa morsdagspresenter och kommentera:

Morsdagspresent

Fördel

Nackdel

Elcykel

Lättare att ta sig ut

Inte en billig morsdagspresent

Kurs

Utvecklande och socialt

Kan kännas som måste

Resa

Smart att göra något tillsammans

Kan bli fel resmål

Kroppsmassage

Skönt och avslappnande

Vissa tycker inte om beröring av detta slag

Hudprodukter

Trevligt och fint, prisvärt!

Risk för förlolämpning

Mammas bonusförslag

Ta ut henne på konsert eller skaffa nya sommardäck och byt dem åt henne. Du kan hitta billiga sommardäck online och beställa. Sedan ser du till att bytet av däcken sker på ett smidigt sätt när mamma har tid. En kanonfin present till mors dag ju!