Det har blivit trendigt att ge bort second hand presenter


En trend som växer sig allt starkare är att ge bort second hand presenter. Det vill säga att ge bort saker som inte är nya. Hellre än att köpa ett nytt biljardbord så hittar du ett begagnat på en annonssajt och beställer det som present. Vi har hämtat några tips på second hand presenter från thevintagebar.com där det går att köpa kläder, skor och accessoarer i andra-hand.

Smycken kan bli vackrare med tiden

Ett smycke är en vacker present oavsett om det är nytt eller inte. Ett unikt smycke som bara finns i några enstaka exemplar kan ju bli en fantastisk förlovningspresent. Är det av en ädel metall så kommer det ju inte att förlora sin glans. Silversmycken blir också bara finare med tiden.

second hand smycken

Sedan behöver det inte vara ett så gammalt smycke. Det finns gott om serier från stora modehus som tillverkas under en specifik period. När dessa är slut går det alltså att finna exemplar som second hand online. En mycket fin present till någon som tycker väldigt mycket om specifika märken som SNÖ of Sweden och uppskattar att få ett smycke som inte längre produceras som present.

Kläder kan också ges som present

Letar du efter en perfekt examenspresent till en tjej som älskar mode? Då kan kläder second hand vara precis vad som ska till. En kavaj med ett snitt som inte längre finns tillgängligt i vanliga klädbutiker eller kanske ett par skor som bara finns i London.

Nyare kläder som är gjorda av plastmaterial kan ju vara hur fina som helst. Det är verkligen synd att dessa ska kastas och fylla våra hav med mikroplaster. När du ger bort kläder som är second hand som present kan du påminna om detta.

begagnade kläder

Skriv en grattis på födelsedagen hälsning där du förklarar att detta paket är så mycket mer än något man blir vacker och varm av. Det är också något som räddar fisken i våra hav. Det blir ju en klurig gåta som gör din present lite extra minnesvärd.

På thevintagebar.com finns det saker som inte säljs i vanliga butiker men som är i nytt skick. Det är en guldgruva för den som tycker om det ovanliga och fina. Det är också en möjlighet till en väldigt annorlunda present.

En ny väska kan ju också vara kul

En annan pryl som kan vara väldigt fin även som second hand är en väska. Om en handväska aldrig används så fortsätter den ju att se helt ny ut. Samtidigt svänger modet och modellen är inte längre aktuell. Du kan köpa den som second hand online och överraska mamma med morsdagspresent eller kanske på födelsedagen med en väska som hon minns från sin ungdom!

begagnade presenter

Trenden att handla second hand tycks bara bli starkare

Det är som sagt trendigt att köpa second hand och inte bara som presenter. Det är många som aktivt väljer att köpa begagnade saker och kläder. Det finns forskning från MacArthur Foundation som säger att marknaden för begagnade kläder kommer att vara dubbelt så stor som vanliga modeindustrin år 2029.

Det här beror på flera saker som:

  • Begagnade kläder är bra för miljön
  • Det blir mindre avfall lokalt när vi köper begagnat
  • De begagnade plaggen är unika
  • Det finns ett socialt värde i att pyssla med begagnade kläder
  • Det är bra för din ekonomi att köpa second hand!

Summering

Det är hett att köpa second hand produkter som presenter just nu och det lär bara bli hetare. Det här är inte så konstigt. Second hand kläder och smycken är unika. När du handlar på detta vis slår du också ett slag för miljön och för din plånbok!