Examenspresent – den ultimata listan 50 tips


Om du fortfarande inte har kommit på vad du ska ge personen som snart får sin examen så ska du inte misströsta. Här kommer en lista med hela 50 förslag så du lär hitta en perfekt examenspresent som du kommer att bli mycket uppskattad för.

Kulspetspenna
Penna Parker Jotter Monochrome Rose Gold BP kulspetspenna
3.9 av 5
3.9/5
Getpersonal.se
595 Kr

Mer info

En lyxig kulspetspenna kan passa bra när du vill ge bort något som kan användas men som också är fint. Denna Parker Jotter Monochrome penna är lite mer än en vanlig penna.

Den erbjuder tidlös design och modern funktion. Dessutom kan du ju gravera in något på pennan. Därmed kan den användas som lite lyxigare presentreklam eller som en personlig present till studenten.

Pennan kommer i en fin presentförpackning.

 

Förvaringslåda för klockor
Clock box Stackers Black 8
4.2 av 5
4.2/5
Getpersonal.se
895 Kr

Mer info

En fin låda för att förvara klockor i är en bra sak att ha om man har många klockor. Det här är dessutom en jättefin ask i konstläder som är helt veganskt.

Den har ett lock som är genomskinligt så att du ser tydligt vad som finns i lådan. Det är av glas och kan graveras med något personligt. Här går det ju att tänka ut något lite fyndigt och personligt som gör personen på gott humör varje gång det ska väljas en klocka!

Fickplunta
Keltisk fickplunta
4.0 av 5
4.0/5
Getpersonal.se
795 Kr

Mer info

I en fickplunta kan man ha lite whiskey eller vad man nu känner för. Det här är en plunta gjord av tenn som har en mycket klassisk engelsk design.

Pluntan är också tillverkad i England men du kan få den graverad av butiken innan du beställer. På så vis kan detta vara en perfekt present för ett högtidligt tillfälle då du vill ge bort något som kommer att sparas.

Tänk igenom vad som ska graveras och kanske köper du också en lämplig dryck att ge bort med fickpluntan…

 

Actionfigurer
Star Wars Galactic Action Darth Vader
3.8 av 5
3.8/5
Storochliten.se
849 Kr

Mer info

Det här är en leksak som kan passa från 4 år och upp. Detta eftersom det finns vuxna som vill samla och barn som vill leka. Om dessa intressen krockar kan det bli lite struligt, då får du skaffa två!

Figuren känns igen från Star Wars filmerna. Det är den onde Darth Vader som har återgetts som en docka med effekter. Denna Darth Vader docka har både ljud och ljus.

Olika kombinationer av ljud såväl som fraser och ljus kan aktiveras med hjälp av de tre knapparna som finns på bältet och på dockans bröst.

Darth Vader dockan har ögon som lyser i rött precis som hans ljussabel. Du får höra ljud från galaxen och fem olika Darth Vader fraser.

Parfym
HUGO BOSS The Scent 50 ml
4.1 av 5
4.1/5
Computersalg.se
600 Kr

Mer info

Det här är en underbar parfym för henne från BOSS. Den kan beskrivas som sensuell och har en hel del feminin elegans såväl som värme.

När du applicerar parfymen får du genast vibbarna av frukt och honung. Detta övergår snart i orientalisk blomster för att landa i en bas av kakao.

Kombinationen är unik och svår att motstå. Därmed är detta en mycket fin present till en kvinna som tycker om härliga dofter. Flaskan har perfekt storlek för att komma med i väskan. Därmed är det enkelt att fylla på under dagens lopp.

 

Vinglas
Ritzenhoff Sommersonett vinglas, 2-pack
4.1 av 5
4.1/5
Bagarenochkocken.se
477 Kr

Mer info

Om det ska vara en fin inflyttningspresent eller kanske en födelsedagspresent till en person som tycker om vin kan detta vara en fint val.

Det ska förstås sägas att alla inte gillar Ritzenhoff glasen som är unika med sitt tryck i färg. Sommersonett vinglas är dock mångas favoriter och de får ofta stå framme som dekoration och inredning då de int eanvänds.

Designen är elegant och har inspirerats av Italiens färgglada glaskonst. Den här serien har tagits fram av flera olika designers men formen på glasen är densamma.

Det kan vara fint att ge ett par som present och sedan kan personen bygga på med fler motiv i samma form. Perfekt för vitrinskåpet!

Elmoped
Drax Legend
4.5 av 5
4.5/5
Elcykelvaruhuset.se
27 995 Kr

Mer info

Om du ska ge bort en elmoped är Drax Legend ett väldigt bra val. Denna elmoppe är kul att köra och den erbjuder dessutom god körekonomi. Om du är förälder som ska ge en ungdom en elmoped ska du också veta att det här är en säker modell. Även om det blir en lite dyrare present så är Drax otroligt prisvärd och något som kommer att ge både körglädje och praktisk transport.

Det finns några typer av examenspresenter som passar i stort sett alla. De är:

 

Glöm inte blommorna!

Om du ska gratta vid utsläppet så kan du beställa blommor online. En fin studentblomma om halsen är en väldigt smart examenspresent! Besök Euroflorist för att beställa här.

Här är 50 finfina examenspresenter till som kan passa perfekt!

Angiven budget är ungefärlig och beror givetvis på den butik som du köper från. Tänk på att budget även kan påverkas av att du ger presenten tillsammans med andra!

  1. Ficklampa

Alla behöver en bra ficklampa som gör det möjligt att klara nästa naturkatastrof utan rädsla för troll och zombies. Skaffa en av hög kvalitet.

Passar: Alla människor

Passar inte: Ljusskygga skogstroll

Budget: 50-4000 kronor

  1. Solcellsladdare

Det här är en fantastisk examenspresent för killar och tjejer som du kan ge till den som behöver extra backup till allt från ficklampan till paddan. Satsa på en solcellsladdare av hög kvalitet. Vem vet, kanske räddar du livet på någon…

Passar: Den som ofta behöver extra batterier

Passar inte: Personer som sällan använder sig av modern teknik

Budget: Cirka 600 kronor och upp

Examenspresent prylar

  1. Bok

Ge bort en bok som handlar om det som studenten är intresserad av, biologi, prepping, kärlek, citat…

Passar: Nästan alla

Passar inte: Dyslektiker och de som inte gillar att läsa. Satsa på ljudbok istället!

Budget: 40 kronor och upp

Varför inte Så får du full pott på högskoleprovet

  1. Smartphone

Det är svårt att leva livet utan en smartphone och det finns fantastiskt många modeller att välja från. En populär smartphone är Samsung Galaxy.

Passar: Nästan alla

Passar inte: De som nobbar nätet och modern teknik, skaffa en dumbphone istället!

Budget: 1000 kronor och upp

5. IP övervakningskamera

Med en IP kamera som man når med sin smartphone och dator så vet man alltid vad som händer därhemma eller på annan plats.

Foscam

Passar: Teknikintresserade och privatdetektiver

Passar inte: De som inte kunde bry sig mindre

Budget: Cirka 250 kronor

6. Presentkort

Opersonligt, ja, praktiskt, ja! Presentkort är en bra examenspresent och man kan skaffa det online såväl som i utvalda butiker.

Passar: Alla

Passar inte: Björnar i skogen

Budget: 50 kronor och upp

7. Kroppsvård i presentkorg

Oh så trevlig med väldoftande tvål, kräm, deodorant och mer…

Passar: Alla

Passar inte: Folk som inte vill lukta gott

Budget: 100 kronor och upp

8. Vin och sprit

Nu festas det förstås en hel del omkring examen och då kan en flaska vodka eller vin vara en perfekt present, varför inte lite tequila?

Passar: De som uppskattar alkoholdrycker

Passar inte: Nykterister och nyktra alkoholister

Budget: 30 kronor och upp

9. Elcigaretter

Det här är något som alla kommer att uppskatta för den som röker elcigg stör inte andra men får ändå den där känslan av att röka.

Passar: Den som vill sluta röka

Passar inte: Den som aldrig har börjat röka

Budget: 99 kronor och upp

10. Spa besök

Vem uppskattar inte varma bad med väldoftande oljor och skön massage? Skicka den som tagit examen på spa besök med olika behandlingar och följ med för ett erbjuda ditt sällskap.

Passar: Kvinnor som män

Passar inte: De som är allergiska mot parfymer och annat som används flitigt på spa

Budget: 500 kronor och upp

11. Powerbank

Det här är ett extrabatteri som man kan ladda telefonen och datorn med då man är långt från ett vägguttag.

Passar: De som behöver ladda olika apparater med jämna mellanrum

Passar inte: Folk som inte vet vad en mobiltelefon är

Budget: 300 kronor och upp

12. Resa

När man har tagit examen så kanske det finns tid till en resa och då blir en weekend till Berlin eller kanske en vecka i Thailand en underbar examenspresent. Man kan förstås också skicka personen på hotellnatt i Säffle…

Passar: Reseglada

Passar inte: De som inte kommer att få semester under de kommande tio åren

Budget: 1000 kronor och upp

Du hittar resor på Flygvaruhuset här!

examenspresent

Det finns gott om bra tjänster för billiga resor online. Kanske dags att skicka iväg studenten med ett syskon, eller så åker ni allihop för att fira lite extra!

13. DVD Set

Numera finns alla favoritserier och filmer samlade på DVD. Skaffa Matador, Star Wars eller andra coola DVD samlingar och ge som present till den som tar studenten. Alice i Underlandet är en skön klassiker som i modern Disney tappning kan glädja vem som helst.

Passar: De allra flesta

Budget: 100 kronor och upp

14. Kamera

Kör på en Polaroid kamera för att ge något som är lite ovanligt och som kommer att uppskattas under kommande studentfester.

Passar: Alla

Passar inte: Folk som inte förstås när man inte ska fotografera

Budget: 999 kronor och upp

15. Fotobok

Gör en bok med bilder och berättelser från er tid tillsammans. Här kan det vara bra att få lite hjälp från vänner och släktingar som också har roliga bilder och anekdoter att bidra med. Du kan få hjälp med fotobok här.

Passar: Goda vänner och familjemedlemmar

Passar inte: De med taskigt förflutet

Budget: 200 kronor och upp

16. Smycke

Numera så finns det så fina smycken till vettiga priser. Kör på en skandinavisk designer och något som är lite annorlunda. Ett smycke är en klassisk examenspresent!

Passar: Kvinnor och män

Passar inte: Om det finns risk för att det verkar som om du stöter på personen

Budget: 100 kronor och upp

Examenspresent smycke

17. Upplevelse

Hoppa fallskärm, snurra i zorbing boll, spela blubber ball eller ge er ut i skogen… En upplevelsepresent blir alltid ett minne för livet.

Passar: Äventyrslystna

Budget: 500 kronor och upp

Du finner riktigt fina upplevelsepresenter till bra priser här!

18. Ost

Det här fungerar bra på norrmännen, det har vi lärt oss av Ove Sundberg, och många svenskar tycker också att god ost är en höjdare.

Passar: Den som kanske ska resa till Norge…

Budget: 50 kronor och upp

Här kan du se Over Sundberg locka norrman med ost:

19. Stegräknare/hälsoarmband

Det här är sådant som den som bryr sig mycket om hälsa kommer att gilla. Det finns varianter som lagrar information och som enkelt kommunicerar med dator och telefon.

Passar: Sportiga och hälsomedvetna

Passar inte: Soffpotatisar

Budget: 100 kronor och upp

20. Klocka

Det här är en klassisk examenspresent som nästan alltid går hem för man kan ha fler än en klocka.

Passar: De som uppskattar detta smycke

Passar inte: Den som inte vill ha koll på tiden

Budget: 50 kronor och upp

21. Symaskin

Det här är en rätt så specifik present som kan kosta en bra slant men som kan vara det som lägger grunden till en mycket spännande framtid.

Passar: De som är intresserade av att sy

Passar inte: De som har tummen mitt i handen

Budget: 1000 kronor och upp

22. Portabel massage

Det är väldigt skönt att få lite shiatsu och annan massage när man är trött efter mycket plugg och massage som är portabel är inte så dum då man snart kommer att bo i ett studentrum och inte längre kan be syskon och föräldrar om att ta hand om stela axlar.
kan man ta med sig och använda precis var som helst.

Passar: De allra flesta

Passar inte: Folk med allvarliga ryggproblem

Budget: 1000 kronor och upp

23. Parfym

Det här är en klassiker men det är bra att veta vilken parfym han eller hon vill ha. Om man inte vet så är ett presentkort för en doft ett mycket bra val.

Passar: De som tycker om att dofta gott

Budget: 200 kronor och upp

examenspresent parfym

24. Träningsredskap

Det är praktiskt med löpband, träningscykel, medicinboll, kettlebells och liknande och det här är faktiskt en examenspresent som kan bli otroligt uppskattad. Bara en sådan sak som en bra yogamatta är ju både innovativt och högts användbart för den som sysslar med träning. Med bra träningsredskap så kan det inte bli fel!

Passar: Alla som tränar eller som vill träna

Budget: 50 kronor och upp

25. Gymkort

På gymmet så får man ju tillgång till samtliga träningsredskap och även lektioner i form av spinning, step, kick boxing och mer.

Passar: De som har tid för träning på bortaplan

Passar inte: Folk med mycket snäva scheman

Budget: 3000 kronor och upp

26. Personlig tränare

När man behöver hjälp med att komma i form igen så är det lite som slår en personlig tränare. Det här är ingen som en nyutexaminerad student har råd med så det är verkligen en fantastiskt present.

Passar: Hälsointresserade

Passar inte: Den som själv är personlig tränare

Budget: Beror på tränare och antal timmar

27. Solglasögon

Bakom solglasögonen kan man vara sig själv. Det här är en glassig och riktigt skön present. Kolla vilket märke och modell som han eller hon gillar och skaffa sedan online till ett bra pris.

Passar: Alla

Budget: 100 kronor och upp

28. PlayStation, DreamCast, X-Box…

En del älskar TV-spel. Om de redan har consollen så kan du skaffa ett spel som du vet att det finns ett intresse för. Glöm inte bort klassiker som GameBoy, de gillas fortfarande.

Passar: TV-spels intresserade

Budget: 500 kronor och upp

29. Laptop/dator

Det här något som alla behöver. Ta redan på vad som önskas och satsa på en riktigt bra dator med den typ av skärm (matt, gloss…) som kommer att passa.

Passar: De som har behov av en ny dator eller en första egen laptop

Budget: 2000 kronor och upp

30. Glassmaskin

När man tar examen så är det vanligtvis så att sommaren är på ingång och då är det gott med glass. Ge bort en glassmaskin som examenspresent och se fram emot många goda stunder tillsammans!

Passar: De som tycker om att laga mat

Passar inte: De som är allergiska mot köksuppgifter

Budget: 500 kronor och upp

31. Eldrivet fordon

Segway, elcykel, platta som rullar och så vidare… Det här är kul och praktiskt. Vad sägs om en elektronisk enhjuling? Galet coolt!

Passar: De allra flesta

Passar inte: De som är rädda

Budget: 2000 kronor och upp

32. Bil

Det här är mångas önskedröm och om det är möjligt att ge detta i examenspresent så är det förstås en hit.

Passar: Den som tagit eller är på gång med körkort

Passar inte: Den som inte har körkort

Budget: 30000 och upp

33. Trisslott

Har man inte råd att ge bort en bil så kanske man ändå lyckas ge bort en fantastisk gåva i form av en trisslott som leder till vinst.

Passar: De allra flesta

Passar inte: De som inte vill röra vid spel

Budget: Några kronor, beroende av hur många du ger

34. Evenemangsbiljett

Gå och se en konsert, match eller teaterföreställning tillsammans.

Passar: Kultur- och musik-intresserade

Passar inte: Mullvadar

Budget: 200 kronor och upp

35. Kontanter

En del tycker att det här är urtråkigt men ibland så är ett kuvert med några tusenlappar den allra bästa presenten så det här måste vara med på denna lista med examenspresenter.

Passar: De flesta

Passar inte: Om det är till en kompis

Budget: 1000 kronor och upp

36. Verktygslåda

Verktygslådan som man får till examen kan man sedan ha med sig resten av livet så det här är en riktigt fin present. Satsa på hög kvalitet.

Passar: De som behöver borra och skruva i en skruv då och då

Passar inte: De som inte kan hantera en skruvmejsel utan att dra blod

Budget: 500 kronor och upp

37. Handväska

Kanske ska det vara en Vutton eller så går det bra med något annat som är unikt och vackert. En handväska kan vara ett bra val om du vet att hon använder detta, ett alternativ är en midjeväska inför resan.

Passar: Modeintresserade

Passar inte: De som lägger allt i fickan

Budget: 100 kronor och upp

38. Danslektioner

Samba, rock, lambada… you name it. Dans är något som många tycker om och nu när examen är klar så kan det vara dags för att lära sig stegen.

Passar: Den som gillar dans

Passar inte: Den som har två högerfötter och lider av detta

Budget: 500 kronor och upp

39. MP3 eller MP4

Det här är en behändig liten sak som man kan flytta på filer med och använda i jogginspåret.

Passar: Alla som inser fördelarna med saken

Passar inte: Tekniskt ointresserade som fortfarande springer med freestylen från 1982

Budget: 100 kronor och upp

40. Tandvård

Det här kanske låter tråkigt men faktum är att man på en bra tandklinik kan få saker som professionell tandblekning och annat som gör att leendet blir vackrare. Det är ju inte en så dum examenspresent för både henne och honom.

Passar: Den som har tänder

Passar inte: Den tandlöse

Budget: 200 kronor och upp

41. Tält

Det här är något som man kan behöva vid flera olika tillfällen och som alltid är bra att ha därhemma då det kanske dyker upp gäster som behöver privat sängplats.

Passar: Friluftsintresserade

Budget: 200 kronor och upp

42. Ryggsäck

Det här är en väska som nästan alla behöver för olika ändamål. Om du skaffar för vandring så ska du kolla det där med ergonomin först.

Passar: De flesta

Passar inte: Folk med ryggproblem

Budget: 100 kronor och upp

43. Rullskridskor

Det är kul att åka rullskridskor året om, och det är också bra för hälsan. Med två hjulpar så får man bättre balans.

Passar: Alla

Passar inte: Tråkmånsar

Budget: 200 kronor och upp

44. Schweizerkniv

Har man den här kniven med en massa olika verktyg så klarar man många tillfällen som till exempel då man vill dricka öl och ingen har en öppnare.

Passar: Alla

Passar inte: Kriminella

Budget: 100 kronor och upp

45. Boxhandskar

Det här är ett träningsredskap som man kan jobba hemma med. Många tycker att det är kul att boxas mot en säck eller att sparra med en vän.

Passar: Den som kan boxning som träningsform

Passar inte: Våldsbenägna personer

Budget: 200 kronor och upp

46. Proteinpulver

Det här kan man använda sig av då man deffar såväl som då man vill gå ner i vikt.

Passar: Den som bränner fett

Passar inte: Hudsdjur

Budget: 100 kronor och upp

47. Choklad

Lyxig choklad i en vacker förpackning vid sidan om en flaska champagne är alltid ett bra val av examenspresent.

Passar: De som tycker om lyx

Passar inte: De som inte tycker om choklad

Budget: 100 kronor och upp

Klicka här för att besöka Godisboxen som har en massa bra godis!

48. Möte med känd person

Det här är kanske inte det enklaste att ordna men det finns artister som är tillräckligt desperate eller bara hyggliga.

Passar: Den som har idoler

Passar inte: Den som inte bryr sig om kändisar

Budget: 0 kronor och upp

49. Egen låt och musikvideo

Det här är fullt möjligt och man kan beställa både en låt och en video med risk för att det blir Rebecca Black stämpel på det hela.

Passar: De som tycker om att sjunga

Passar inte: De som alltid försvinner då det blir dags för allsång

Budget: 500 kronor och upp

Kanske blir det inte en lika populär video som denna, men även om man inte får miljontals hits på Youtube så kan en egen musikvido vara en riktigt kul sak.

50. Elektisk tandborste/tandskölj-maskin

Det här är sådant som man kan vilja ha men som man inte lägger pengar på själv och då är det ju inte dumt att få det som present till studenten.

Passar: Alla med tänder

Passar inte: Tandlösa som inte bryr sig om att skaffa nya tänder

Budget: 200 kronor och upp