Måste man ge en förlovningspresent?


Varför är det plötsligt så att man förväntas ge en present då någon förlovar sig? Saken är den att vi i Sverige har tagit till oss en hel del amerikanska traditioner. För tjugo år sedan så var det knappast någon som brydde sig mycket om Halloween men idag så är det helt normalt med svenska halloween fester. Det här är också något som vi kan se vad gäller traditionerna omkring förlovning och bröllop. Även om man kan säga att det visst har varit aktuellt med förlovningspresent till lysning så kan man inte säga att det är det här som det rör sig om idag då det förväntas presenter till att par som ska gifta sig. Lysningen är ju inte längre särskilt vanlig även om den kanske får ett uppsving efter det att prinsen höll officiell lysning och folk fick upp ögonen för detta fenomen.

förlovningspresent

Det är dock ganska vanligt med mindre fester och middagar där man tillkännager sin förlovning. En slags sekulär lysning skulle man kunna säga. Om du blir bjuden till den här typen av arrangemang så bör du ta en present med dig. Det räcker gott med blommor eller en flaska vin. Sedan så kanske du upplever att du vill ge en förlovningspresent till din kompis eller till ett syskon och det är klart att det här är väldigt trevligt.

Annars så är det bröllopspresenter som gäller så man behöver inte uppleva något tvång om att ge en present bara för att någon säger att de nu är förlovade. Önska lycka till och se fram emot en inbjudan till bröllopet innan du börjar se dig om efter lämpliga presenter.