Grattis på födelsedagen – De 72 bästa födelsedagshälsningarna


 

Du har tänkt ut världens bästa födelsedagspresent, men det är ju tanken som räknas. Och tanken den beskriver du med en födelsedagshälsning. Det är klart att du kan skriva grattis på födelsedagen på det kort som kommer med blommor eller present. Men är inte det lite trist?

Om du har för dålig fantasi eller känner att du inte har tid och lust att sätta dig ner och skriva en klurig grattis på födelsedagen text så ska du inte misströsta. Lösningen finns här! Här följer nämligen hela 72 grattis på födelsedagen citat som du kan kopiera precis som de är eller justera med rätt namn och nummer.

Se också till att du har ett fint grattiskort. Ett tips är att satsa på ett fotokort, se här! Perfekt när du till exempel inte kan träffa den som ska grattas och vill att din hälsning ska känas lite mer.

Här kan du se några bra förslag på presenter att gratta på födelsedagen med:

Öltapp
Fizzics Draftpour
4.8 av 5
4.8/5
Coolstuff.se
1 495 Kr

Mer info

Du kan dricka öl på tapp utan att köpa dyr utrustning och det kan dina vänner också göra när du ger dem dena fina present. Det är bara att hälla på ölen och sedan servera med tapp. Jättefint både till vardags och fest. Dessutom är detta en ovanlig present som passar utmärkt till den som dricker öl eller bara vill servera drycken på ett kreativt sätt.

Penna
Penna Classic
4.1 av 5
4.1/5
Getpersonal.se
295 Kr

Mer info

Ge bort en penna med gravyr! Denna penna kan graveras med guldfärg och är en jättefin present för olika tillfällen. Du kan skriva precis vad du vill. Det måste inte vara personens namn. Därmed kan detta bli en fin present till tillfällen som då du vill peppa upp en person med ett fint budskap. Pennor används fortsatt flitigt så ge en finare penna som present!

Massagekudde
Flowpillow
4.6 av 5
4.6/5
Flowlife.com
990 Kr

Mer info

Värme och massage var du än är. En massagekudde från Flowlife är en superfin present. Denna kudde kan enkelt användas mot nacke eller rygg. Det går även att lägga ett ben över den och improvisera på olika sätt. Massagen mjukar upp och ger en känsla av omtanke varje gång kudden används.

Hörlurar
Apple AirPods 3rd generation hörlurar
3.9 av 5
3.9/5
Kjell.com
2 390 Kr

Mer info

Det här är mycket populära hörlurar som kan passa perfekt som present. Idag använder vi ju hörlurar för så mycket mer än att lyssna på musik.

Apple AirPods är ett bra val för dig som använder dig av iPhone men de kan också användas för andra apparater. Med det som kallas för Spatial Audio anpassas ljudet till dina specifika behov.

Dessutom har dessa hörlurar det som kallas för Adaptive EQ som kalibrerar musik till öronen. Det blir perfekt ljud helt enkelt och då går det att njuta mycket bättre av musik såväl som film.

Laddningen fungerar med USB-kabel på ett mycket smidigt sätt. Detta är hörlurar utan sladd och de har lång batteritid. Dessutom är de gjorda för att klara av fukt som uppstår naturligt då du svettar. Även om du är ute och springer och det fullständigt rinner svett över öronen!

Bokprenumeration
Bookie
4.4 av 5
4.4/5
Bookie.nu
159 Kr

Mer info

RABATTKOD

Ge bort en bokprenumeration till personen som älskar att läsa! Det här är en supersmart tjänst som varje månad plockar fram 5 favoriter och nyheter. Det är bara att välja en bok och sedan få den hem i brevlådan. Det blir en ovanlig men väldigt bra present för den som älskar böcker kommer att uppskatta möjligheten att få fler på detta vis. Mycket roligare än ett presentkort ju!

Och här kommer grattishälsningarna som du kan skriva på kortet med din present…

72 grattis på födelsedagen texter

 1. Hurra, hurra, hurra! Det är din födelsedag idag!
 2. Jag kramar dig med mitt hjärta och önskar dig en fantastisk födelsedag!
  Detta är en födelsedagshälsning som passar perfekt oavsett om du bara skickar hälsningen, med blommor eller en galet maffig present som en Garo Entity Compact laddare för nya elbilen du parkerat utanför dörren…
 3. Ja må du leva på födelsedagen och vidare i över 100 år. Ha en kanonfin dag och lev väl!
 4. Vi behöver inga roliga grattis texter för vi vet båda vad som är viktigast den här dagen. Kärleken min vän kärleken.
 5. Med hjärtat i handen så önskar jag dig hälsa, välgång och framgång. Lyckönskningar och kram till dig min vän, grattis!

  grattis på födelsedagen

 6. Den glädje som du sprider är bästa karma på jorden. Här kommer några strålar tillbaka till dig. Glada gratulationer och all lycka!
 7. Nu är det äntligen din födelsedag, njut i fulla drag, hipp, hipp och hurra!
 8. Du är bäst, det vet du, det är ett sant nöje att få säga grattis till födelsedagen till en vän som du. Lev för evigt!
 9. Åren är inte viktiga. Tiden vi har haft tillsammans är allt. Må det bli många år till och låt oss fortsätta dela glädje och allt viktigt i livet. Älskar dig så, stort grattis!
 10. Här kommer en grattishälsning från någon som är tokig, tokig i dig förstås!
  Här kan du lägga till något som är lite tokigt. Kanske en mjukisapa som ser galen ut. Det blir extra kul då.
 11. En födelsedgashälsning till världens bästa vän kommer här. Om du undrar vem det är som håller dig kär så står det här…
 12. Med en enkel tulipan på bemärkelsedan, jag har den äran, jag har den äran att gratulera!
 13. Det finns inget som är roligare än att göra dig glad. Hipp, hipp, hurra!
 14. Grattis 50 år! Må nästa 50 år bli fulla av skratt, kärlek och underbara välsignelser.
  Denna hälsning bör gå hand i hand med en 50 års present!
 15. Grattis älskling, det finns ingen som du. Hoppas att din dag blir som en spännande raket som skjuter ut i en rymd av kärlek, hälsa och gapskratt!
 16. Du har allt. Skönhet, smarthet och en vän som bryr sig om. Här kommer ett jättestort grattis på din stora dag, hurra, hurra, hurra!
 17. Du trodde väl inte att jag skulle glömma ett grattis på födelsedagen kort. Det är klart att jag minns, det är ju din födelsedag, hurra!
 18. Rosor är röda, violer är blå, smultron är söta och du likaså. Grattis på födelsedagen min kära vän.
 19. Du är världens bästa mamma och jag önskar att jag kunde ge dig allt du önskar dig. Men här kommer i varje fall en present från mig. Hoppas att den värmer ditt hjärta.
 20. Mamma och mormor vi älskar dig så. Din dag är viktig och vi önskar dig allt det bästa nu när du fyller år!
  mormor kärlek
 21. Så mycket kärlek i vårt hjärta, så mycket som inte rymmer i en enkel grattis text. Hoppas att du känner värmen i denna present. Grattis, grattis, grattis!
 22. Vi vill att du ska skratta på din födelsedag så här kommer något som kommer att kittla dig på precis rätt ställe!
 23. Grattis på din dag älskade vän. Må det bli en dag som du inte kommer att glömma på länge än. Hurra för dig!
 24. Hurra är bra och nu är det din födelsedag. Låt oss skåla och festa som aldrig förr.
 25. Festa loss och ha kul. Du vet inte vad som händer imorgon. Men idag ska vi fira som aldrig förr så grattis på dig din galning, du vet att vi älskar dig.
 26. Gratulationer och kramar många gånger om. Låt oss nu sjunga en liten sång om välgång, kärlek och förväntan. Grattis!
 27. En ny födelsedag har anlänt och den ska vi fira. Låt oss fokusera på livets goda. Börja med denna lilla present som kommer rakt från hjärtat.
 28. Du är bäst, ingen protest, låt oss nu ha en hejdundrande fest!
 29. Jag älskar dig precis som du är. Men nu när du fyller år så är du mig extra kär. Här får du ett tecken på min kärlek. Grattis på din födelsedag!
 30. Jag önskar dig lycka, kärlek, succé, spänning och långa härliga dagar. Skål och grattis!
  Detta passar bra till vänner och syskon. Även till folk som du kanske inte känner så väl.
 31. Du blir inte yngre, men det värsta är med säkerhet över, grattis älskling, grattis!
 32. Nu när det blir din födelsedag så kommer du att flera automatiska grattis. De betyder ingenting, ingenting. Men här har du ett grattis från hjärtat!
 33. När åren börjar ila så går tanterna i lila. Här kommer något i en helt annan färg till dig, ung för evigt kära damen!
 34. Så roligt att du fyller år. Då kan vi passa på att fira med god mat, musik och så denna lilla present som jag tror du kommer att tycka om.
 35. Jag glömmer dig aldrig men det där med datum är lite besvärligt. Men nu tror jag att du fyller år så gratulationer till dig!
 36. Du fyller år en gång per år och det vill jag att vi ska fira med något gott och något rart. Här är en puss och en kram från mig.
 37. Spark i baken och lyckönskningar från en knöl som älskar dig!
 38. Du vet att jag tycker om men visste du att jag inte skulle vilja leva en dag till utan dig. Grattis till ännu ett år vid min sida.
 39. Att du orkar med oss! Här är en liten födelsedagspresent som tecken på vår uppskattning, din make och dina barn.
 40. Du betyder så mycket för mig, stort grattis på din stora dag!
 41. Jorden hade varit en torftig plats utan dig. Jag önskar dig en fantastisk dag och ett nytt spännande år i ditt liv.
 42. Har vi redan kommit till din födelsedag igen? Åren går så fort men när vi är tillsammans så står tiden still. Du är underbar vännen!
 43. Grattis till en pingla som är söt som en jordgubbe och vacker som en dag. Inget hade varit detsamma utan dig.
 44. Kärleken har vi delat länge men du är motorn och här kommer en liten present som tack för din underbara energi och kraft.
 45. Jag önskar att jag hade kunnat vara där när du nu fyller år. Här kommer en gåva till dig som bevis på att du är i mina tankar.
 46. När jag inte tänker på dig så funderar jag på hur underbar världen är vid din sida. Stort grattis till världen bästa vän.
 47. Du ska ha ett stort grattis på födelsedagen och en spark i baken för allt som du har utsatt mig för. Skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt, älskar dig mer än någonsin.
 48. Grattis på 50 års dagen. Det är inte en sekund för tidigt att fylla 50 men nu drar vi ner på farten och njuter lite extra av livet.
 49. Jag minns inte första gången vi sågs men jag glömmer aldrig när du fyller år. Det har du sett till, så grattis min vän, grattis!
 50. Det finns inte många som du i världen. Du är galet underbar och här kommer en liten hälsning till din födelsedag. Stor kram!
 51. Tack för att du är min vän genom ur och skur. Ha bästa födelsedagen!
 52. Bästa födelsedagen till en vän som är så fin och speciell. Nu kör vi!
 53. Du har väl inte glömt bort att du fyller år? Nu vet du att det är dags att fira lite extra. Vi börjar här…
 54. Jag önskar dig livets bästa, alltid. Framförallt så önskar jag dig allt det som du önskar dig.
 55. Må du vara välsignad och få uppleva många fina år. Hjärtliga gratulationer!
 56. Det här är ingen stekspade och heller ingen parfym. Men det kan tänkas att du vill använda min present med din kostym. Grattis gubben!
 57. Det går inte att slå in all den kärlek som jag känner för dig. Så jag zippade känslan och slog in den i detta lilla paket! Grattis!
 58. Livet med dig är en resa som aldrig slutar att förundra. Jag önskar dig många långa år av lycka och hälsa, hipp, hipp, hurra!
 59. En del menar att inget är fullkomligt och perfekt. Men du kommer bra nära. Tack för att du finns där och grattis på din dag!
 60. Jag kan inte tacka dig nog för allt som du är och gör. Men här kommer i varje fall en liten gratulation på din födelsedag. Grattis på födelsedagen!
 61. Jag vet att du inte vill ha stora presenter och överraskningskalas. Så här kommer en liten födelsedagshälsning från mitt hjärta till ditt!
 62. Vad ger man en person som har allt? Mer kärlek förstås! Kärlek kan du aldrig få nog av. Så puss och kram på dig älskling.
 63. Det är svårt att inte få vara där med dig på din födelsedag. Jag längtar så efter dig. Så här kommer en kram i tanken och i hjärtat till dig.
 64. Jag letade efter roliga grattis bilder till dig men insåg att inget är så kul som att skratta tillsammans. Så låt oss göra något galet kul nu när du fyller år. Jag bjuder!
  Humor till födelsedagen
  Låt oss skratta tillsammans!
 65. Det finns inga ord för hur mycket du betyder för mig. Du är mitt allt och mer. Önskar dig lycka och kärlek på din födelsedag.
 66. Du är min bästa vän och en person som jag ser upp till. Idag förtjänar du gratulationer som känns. Kram och kärlek till dig!
 67. Jag ska inte ljuga för dig, du är inte bäst på allt, men nästan. Grattis på födelsedagen till dig. Må detta bli en fantastisk dag med lycka och välgång.
 68. Ett nytt år har gått och nu fortsätter äventyret som är ditt liv. Lyckönskningar och stora kramar på din födelsedag!
 69. Jag ville bara skicka dig en stor kram och en liten present. För att visa hur mycket du betyder för mig. Grattis älskling!
 70. Igår var du yngre och smart. Men idag är du äldre och klokare. Du vet att livet kan vara helt fantastiskt. Så låt oss se koppen halvt fullt och fortsätta den här häftiga resan tillsammans. Grattis, grattis, grattis!
 71. Du är en välsignad person men välsignelser kan man inte få nog av. Jag önskar dig allt gott som ryms i dina tankar och i ditt hjärta. Hurra vännen, hurra!
 72. Idag firar vi din födelsedag och det är med stor glädje jag önskar dig en underbar dag och fortsatt lycka och kärlek.

12 frågor och svar om födelsedagshälsningar

Här är några vanliga frågor omkring födelsedagsgratulationer samt svaren som förhoppningsvis löser dina problem!

 1. Vad kan man göra med födelsedagshälsning då vi inte är i samma land?

Använd din mobiltelefon och spela in ett rart meddelande på Whatsapp. Sjung en truditlutt. Du kan också hitta fina grattis bilder online och skicka något som är kul och uppiggande. För att inte nämna att du kan köpa en fin födelsedagspresent online och skicka den i god tid.

 1. Hur säger jag grattis på födelsedagen på engelska?

Det heter happy birthday på engelska. Du kan också skriva congratulations on your birthday.

Grattis på engelska

 1. Hur säger man grattis på födelsedagen på danska?

Det heter tillykke med fødselsdagen.

 1. Hur säger man grattis på födelsedagen på italienska?

Det heter Buon Compleanno!

 1. När fyller Kungen år?

Den 30 april. Om du vill skicka en födelsedagshälsning till Kungen så kan du göra det här.

 1. Hur säger man grattis på födelsedagen på tyska?

Det heter alles Gute zum Geburtstag.

 1. Måste grattis vara rolig?

Nej, du måste inte skämta med en grattis bild eller kort. Det här är ett tillfälle att tala från hjärtat och visa kärlek. Men när grattis på födelsedagen är rolig så är det också fint. Ett gott skratt förlänger ju livet.

 1. Hur kan jag skicka grattis på födelsedagen text till en vän gratis?

Skicka din hälsning digitalt så kostar det inget. Om du har ett fint födelsedagskort så kan du förstås överräcka det personligen med din present. Då kostar det heller inget extra i porto.

 1. Var finns det roliga födelsedagskort?

Du finner dem på många ställen. Ett tips är att ta en titt på födelsedagsbilderna som finns här på Pixabay. Du kan använda dem gratis och trycka ut dina egna grattis på födelsedagen bilder.

Du kan också beställa fotokort på Smartphoto, kika här, och se till att din gratulationshälsning blir något som den som firas aldrig vill skiljas från!

grattis födelsedagen

 1. Var finns vänner citat för födelsedagshälsning?

Ta en titt här för att hitta fina citat som handlar om vänskap. Du kan använda dessa då du vill skriva bra grattis texter.

 1. Vad är den bästa formen av gratulationer på födelsedag?

Det är de hjärtliga gratulationerna. När din hälsning kommer från hjärtat på riktigt så når den också hela vägen in i mottagarens hjärta!

 1. Måste jag gratta en styvförälder eller ett styvbarn?

Du måste inte gratta någon. Frågan är snarare om du tycker att en gratulation kan tillföra din familjerelation något. Om ett grattis på födelsedag gör din mamma eller pappa glad så kanske du ska gräva ner yxan och helt enkelt gratulera på ett korrekt vis.

8 intressanta fakta om födelsedagar

 • Musse Pigg fyller år den 18 november!
 • Risken att dö på sin födelsedag är 12 procent större än andra dagar. Smart att skicka grattis på din födelsedag då så att ni skiljs som vänner!
 • Det finns de som har två födelsedagar på grund av fel i gamla kyrkböcker. Tack vare tidsskillnader så går det också i praktiken att resa mellan tidszoner för att på så vis få fira födelsedag två gånger samma år.
 • År 2019 så är japanska Kane Tanaka äldst i världen då hon fyller 117. Det betyder att hon har firat flest antal födelsedagar. Men hon måste fira en till för att ta rekordet.
 • Kvinnor har större chans än män att nå 100 år för de lever i genomsnitt längre.
 • Andra ord för födelsedag är bemärkelsedag, högtidsdag och minnesdag.
 • Stora födelsedagsfester är inte alltid att rekommendera. När Irans Shah firade 2500-års jubileum för den persiska monarkin så blev det en blöt fest i flera dagars tid. När det hela var över så tog det inte lång tid innan Shahen störtades och Irans ayatollor tog över makten.
 • Födelsedagar kan vara en tid för skämt men gå försiktigt fram. Skämt som falska lotteribiljetter med miljonvinst har lett till chock och sedan gräl.

Födelsedag Musse Pigg

Här är en tabell med grattis på några olika språk:

SpråkSå säger man grattis på födelsedagen
EngelskaHappy birthday
DanskaTillykke med fødselsdagen
NorskaGratulerer med dagen
IsländskaGott hjá þér
SpanskaFeliz cumpleaños
FinskaHyvää syntymäpäivää
FranskaJoyeux anniversaire!
Persiskaتولدت مبارک
Grekiskaχρόνια πολλά
ItalienskaBuon Compleanno
TyskaAlles Gute zum Geburtstag

Tips på riktigt bra presenter till födelsedagen

Vad ska du ge i present till den som fyller år? Det finns så många fina presenter och här är några av de allra bästa…

Coola saker från Coolstuff

På Coolstuff så hittar du alltid en massa spännande presenter. Ta till exempel en uppblåsbar kajak som denna. Den är ju fantastiskt bra för personer som gillar att ge sig ut och paddla men som inte har egen tomt att förvara kajaken på.

För att se de allra bästa presenterna på Coolstuff just nu så ska du klicka här.

Godis och choklad

Vem tycker inte om att få lite gott till födelsedagen? Om det inte rör sig om en person som aldrig rör vid socker så är en presentbox med choklad och biobiljetter som denna en verklig hit. Du kan läsa mer här.

Upplevelser

Ballongfärd, vandring på tak, chokladprovning, massage… Upplevelser är underbara födelsedagspresenter. Klicka in på Upplevelser.com och välj något som passar den som ska firas. Kanske något ni kan göra tillsammans…

En resa

Åk iväg tillsammans! Om du klickar här så kan du söka efter billiga resor just nu. Det här blir en fantastisk födelsedagspresent som ni aldrig kommer att glömma!

Smycken

Smycken är också klassiska födelsedagspresenter. De passar både honom och henne. Välj en säker butik online som Ur & Penn, klicka här, och hitta smycken till bra priser. Ur & Penn har inte bara fina ringar, halsband och armband. De har också ett bra urval av klockor till henne och honom.

Här ser vi Swedish Chef rocka loss till Happpy Birthday låten på engelska: