15 förlovningspresent tips
När någon man känner går och förlovar sig så kan det vara läge att ge en present. Det här är inte ett måste. För många så kommer det att räcka bra med en present till själva bröllopet. Förlovningspresenter och bröllopspresenter har traditionellt sett varit saker till hemmet då paren en gång i tiden först flyttade ihop efter vigseln och festen.

Nuförtiden så kan man ju räkna med att det redan finns gott om kastruller, handdukar, sänglinnen och liknande och då kan man välja andra typer av presenter som till exempel smycken och andra fina föremål som är personliga med ingraveringar av namn och meddelanden.

Det här är presenter till förlovningen som också fungerar fint när det är du som förlovar dig och vill skämma bort din älskling lite extra.

Bästa förlovningspresenten är ofta en upplevelse. Detta oavsett om du är vän, familj eller del av paret som ska gifta sig. Det fina med denna present är ju att ni kan välja att låta paret uppleva något kul tillsammans eller att göra ett större event med vänner och familj av det. Det blir ett minne för livet!
Klicka här för att hitta fantastiska upplevelsepresenter till bra priser!

Topp 3 – Förlovningspresenter

Innan du tar en titt på de 15 smarta tipsen kan du kika på de 3 populäraste förlovningspresenterna. Det här är saker som du kan ge som vän såväl som del av paret som bestämt sig för att gifta sig.

Massagepistol

 • Omtanke

 • Hälsa

 • Glädje

Upplevelse

 • Roligt

 • För fler

 • Minne för livet!

Presentlåda

 • Unikt

 • Gott

 • Elegant

Här kommer 15 förlovningspresent tips som du kan dra nytta av om du just nu funderar på vad du ska ge. De här tipsen är utformade för olika budgetar så att du kan hitta något som passar din plånbok.

Glöm inte bort att det kan vara klokt att gå samman med andra för att få råd med något större.

 1. En present-korg

I en korg kan man lägga sådant som både han och hon tycker om. Tänk champagne, choklad, te, skumbad, massageolja och mer. Skapa din egen korg eller beställ en färdig present-korg online. Här är en som passar förlovade perfekt!!!

presentkorgar

 1. Smycken

Det finns vackra smycken både för honom och för henne. Man kan köpa dyrare smycken i guld och silver från butiker som Hedbergs Guld.

Märken som Edblads har tagit fram vackra och eleganta smycken som är perfekta som förlovningspresenter då de är unika. Här är det förstås viktigt att du är medveten om smak och stil innan du beställer.

Eller kör på ett vackert smyckesskrin som de kan lägga sina smycken i om du inte har budget till att skaffa fina klockor eller annat att smycka paret med.

diamanter

 1. Resa

En resa är något som alla kan uppskatta. Om du har en mindre budget så kan du kanske gå samman med fler för att göra en weekendtur till London eller New York till en möjlighet. Om ni inte vet var de vill åka så fungerar det bra med resecheckar.

 1. Graverade champagneglas

Gravera in deras namn i två champagneglas och ge detta tillsammans med en champagneflaska. Kom ihåg att stava deras namn rätt! Tycker de om öl så kan man alltid satsa på fina ölglas som är extra roliga att dricka från.

 1. Spa upplevelse

Skicka iväg paret till en dag på ett spa där de blir knådade på ryggen, får bada i bubbel och blir omhändertagna som kungligheter. Kolla efter fina upplevelser på Upplevelse.com!

Kanske fisk spa till paret…

 1. Middag

Beställ bord på en riktigt bra restaurang och skicka dit paret för en middag där de kan njuta av varandras sällskap och av den goda maten som de får som present.

 1. Bok om kärlek

Det finns fina böcker som handlar om kärlek och de här är verkligen trevliga presenter. Även om de har varit tillsammans länge så kan det vara intressant att tänka till lite omkring det där med kärlek och hur man kan få förhållandet att räcka längre. Kanske en bok som ger riktigt bra tips för att få relationen att hålla.

 1. Sportutrustning

Låt de ge sig ut på rollerblades tillsammans eller ge dem en Segway att rulla omkring på. Inom sportens värld så finns det gott om rolig utrustning som ett par kan ha stor nytta av. Det är bara att tänka på vad de tycker om och köra på den linjen.

 1. Fotobok

Om du har gott om bilder på paret så kan en fotobok bli en fantastisk present. Boken kan innehålla bilder från deras tidigare liv såväl som från tiden de har haft tillsammans.

Skriv in kommentarer som förklarar vad som händer på bilderna och tryck ut två exemplar eller fler så att vänner och familj också kan få. Här kan du skapa fotobok online!

 1. Blommor

Blommor kan man alltid skicka som förlovningspresent, och det särskilt om man inte står paret så nära. Med blommor så visar man att man bryr sig och att man har god smak och takt.

 1. Presentkort

Presentkortens stora styrka är att paret själva kan välja vad de vill ha. Satsa på ett presentkort som gäller i flera olika butiker så att de verkligen får valfrihet. Man kan hitta en hel del coola saker på Coolstuff som är en smart presentsajt som givetvis erbjuder presentkort.

 1. Vinluftare

Om paret tycker om vin så är en vinluftare en rolig sak som förhöjer vinets smak. I den här kategorin så finns det även andra smarta presenter som till exempel korkar till öppnade flaskor.

vinluftare

 1. Spel

Ge paret ett sällskapsspel som handlar om kärlek. Det här kan de spela tillsammans för att lära känna varandra ännu bättre och för att få sig några glada skratt.

Sällskapsspelet På spåret är kul, kolla här!

 1. Nya duntäcken

Okej, de har säkert redan täcken men tänk vad fräscht att få nya som är alldeles lagom varma. Täcken är en underbar present som alltid kommer till användning. Det är en sådan där sak som kan vara tråkig att köpa själv men som man blir så glad av att få.

Åhlens har finfina duntäcken som heter Cecilia fryser ibland. De har fått väldigt goda betyg och är verkligen en superfin förlovningspresent, klicka här för att se!

 1. Överraskningsfest

Ordna med en fest om paret nu inte själva gör det. Bjud in vänner och släkt och bjud på god mat samt underhållning. Det här kan man även göra i mindre format och festen kan absolut hållas under dagtid. Varför inte arrangera något kul som bumper ball med alla vänner i en sporthall eller ute på ett fält?

Det där med att ge en förlovningspresent är ett rätt så amerikanskt koncept och inte direkt något som är tradition i Sverige. Därför behöver du inte uppleva att du gör något fel om du inte ger den här presenten.

I de flesta fall så kan man vänta med att se om det blir lysning eller inte. Om det inte blir det och om ingen särskild fest hålls så kan man gott vänta till bröllopet med presenterna.

Här spelas det bumper ball i en inomhushall: