En perfekt födelsedagspresent – 10 presenttips


Det är kanske det där med att det finns så mycket att ge som gör att det blir svårt att finna rätt presenter. När man inte är säker på vad personen önskar sig så kan det också kännas lite trist att komma med något som sedan kommer att ligga glömd i en låda för resten av livet. Om du är ute efter en perfekt födelsedagspresent så bör du förstås satsa på något som faktiskt kommer att gillas. Och det här är inte så svårt som man skulle kunna tro. Faktum är att du antagligen vet precis vad som kommer att fungera riktigt bra och om du går igenom följande lista med 10 presenttips så kommer du nog att hitta rätt present.

1. Leksaker och kläder för de minsta

Till bebisar och småbarn så kan man alltid satsa på leksaker och kläder. Kläder, handdukar, nya lakan till barnets säng, en cool rullgardin, en lampa som ger ett mysigt ljus i rummet… Det fina med en födelsedagspresent till det lilla barnet är att man även kan hitta saker till en billig peng. Vad sägs till exempel om en Beddy Bear som håller värmen i 2 timmars tid?

2. Utklädningskläder

Innan vi lämnar avdelningen barn så måste det där med utklädningskläder nämnas. Det här är nämligen något som barn älskar. Från omkring 4 års ålder och upp till 8 års ålder så är det här garanterat en bra present. Välj något coolt. En figur som barnet känner igen eller ett tema som är spännande. Vuxna barn kan också gilla att klä ut sig så det här är även ett gott presenttips för vänner och partners som har det glada barnasinnet kvar.

Kolla med Lekmer.se för fina utklädningskläder för barn till vettiga priser.

födelsedagspresent utklädningskläder

3. Något personligt

Något personlig är inte alltid så lätt. Även om du kanske har en massa fina bilder och berättelser att skriva ner så är det inte säkert att du har lust att sitta och klippa och klistra. Men det där med ett personligt fotoalbum är faktiskt inte så dumt. Lägg in bilderna online hos en fotobutik som kan trycka en fotobok åt dig. Det här är födelsedagspresenten som kommer att uppskattas enormt oavsett vem du ger den till. Andra tips på personliga presenter är handdukar med namn, t-shirts med fototryck, ballonger med tryck och så smycken som har personens namn eller ett ord som betyder något särskilt för er.

I den här filmen får du tips på personliga presenter:

4. Coola prylar

Coola prylar är alltid kul. Coola prylar hittar du förstås hos Coolstuff som är mästare på det där med saker som är annorlunda och samtidigt väldigt användbara. Om du inte har upptäckt Coolstuff så ska du snabbt läsa klart den här listan med presenttips för att sedan surfa vidare och bläddra igenom deras kategorier med prylar och presenter för alla tillfällen.

5. Smycken

Smycken till henne och till honom samt till barn finns det gott om och idag så kan man finna riktigt vackra kreationer till bra priser. Man måste inte köpa diamanter och ädla metaller för att komma med något som är elegant och värdefullt. Du kan ju också satsa på en cool klocka som är lite utöver det vanliga. Om man har budgeten för det så kan man även vända sig till en smyckesdesigner som kan ta fram en helt unik ring, örhängen, halsband eller armband men diamanter, smaragder och andra vackra ädelstenar.

6. Elektronik

Vi lever i en tid där elektroniken är en integrerad del av vår vardag. Vem kan leva utan en telefon eller Internet? Det här betyder att vi behöver saker som fodral till telefoner, laddare och annat som gör att elektroniken fungerar som den ska. Satsa på en ny Samsung eller ett vackert fodral. Om det blir en ny dator eller ett ergonomiskt tangentbord beror helt på din budget, men det här är helt klart presenter som uppskattas.

Dags för en ny smartphone?
Dags för en ny smartphone?

7. Upplevelser

Ha det kul tillsammans. Gör något av följande:

• Ät på restaurang
• Gå på bio
• Se en konsert
• Ge er ut i skogen för picknick
• Åk båt
• Testa zorbing
• Hyr lyxbil eller limousin
• Ordna med choklad och vinprovning

8. Hälsa

Den som tycker om att träna uppskattar sådant som har med hälsa att göra. Ge bort ett träningsarmband eller beställ ett löpband för träning hemma framför TV eller dator. Inom området hälsa så finner vi också nyttig mat och spännande hälsoprodukter som kan passa perfekt för den som tränar hårt eller kör en deff.

9. Ljudböcker

En bok är en klassisk födelsedagspresent men det är inte alla som har tid att läsa böcker. Lyssna på en bok kan man dock göra då man är på resande fot. En ljudbok kan man nämligen ladda i telefonen eller surfplattan. Ge ett gäng spännande böcker i ljudformat för en annorlunda och mycket inspirerande present.

En ljudbok är bra att ha då man får lite tid över...
En ljudbok är bra att ha då man får lite tid över…

10. Resor

Ordna med en resa långt bort eller kanske några busshållplatser bort. Ibland så kan en sådan enkel sak som att resa med tåget till en näraliggande stad för att dricka en kopp kaffe på ett litet café vara en helt fantastisk upplevelse och en födelsedagspresent som man aldrig glömmer. Detsamma kan man förstås säga om att åka till Thailand för att njuta av stränder, golf och undervattensgrottor.

Nu har du förhoppningsvis kommit på en bra present, varsågod, ingen orsak, men klicka gärna på Like som tack för hjälpen!