Hitta 40 års present – 50 fina 40 års presenter!


Avvärj 40 års krisen med en hejdundrande 40 års present! Nu ska det firas för 40 är en slags milstolpe. Men vad ska du fira 40 åringen med? Här är förslag på riktigt fina 40 års presenter som passar de allra flesta. De är väl beprövade och också mycket enkla att ordna med.

50 härliga 40 års presenter

 1. Upplevelse

Det här är en 40 års present som alltid fungerar. Detta oavsett om det är mamma 40 år eller din man som ska firas. Klicka här för att se flera fina upplevelser som du kan beställa. Det kan vara allt från att dricka vin till att klättra i hinderbana bakom en ladugård. Klicka här för att se förslag på upplevelsepresenter.

 1. Elcykel

Det är så kul att köra elcykel. Uppförsbackar blir en baggis men det går fortfarande att trampa på för att det ska gå snabbare. Cykeln laddas enkelt inomhus. Den går dessutom att vika ihop så att man kan ta elcykeln med sig på utflykter som kanske börjar med buss eller tåg.

Här kan du se riktigt fina elcyklar till bra priser.

 1. Löpband

Sport i hemmets trygga vrå. Det blir en finfin 40 års present till tjej, kille eller förälder. Löpbandet kan man använda för att springa såväl som för snabba promenader när det regnar utanför. Det går också att fälla ihop så det får plats i sovrummet eller kanske på kontoret.

Här kan du se ett riktigt bra löpband som du kan beställa online.

 1. Parfym

En god doft blir aldrig fel. Välj en som du vet att han eller hon gillar. Om det är en han så ska du veta att Hugo Boss nästan alltid går hem. Du kan också satsa på ett komplett set med parfym, deo och kroppskräm. I fin presentförpackning så känns det här mycket lyxigt. Helt klart en present värdig 40 årsdagen.

Klicka här för att se parfym till bra pris på nätet.

examenspresent parfym

 1. Presentkorg

Den är så smart och alltid lika uppskattad. Du kan göra din egen eller köpa en färdig variant. Du kan läsa mer om presentkorgar här. Det finns varianter med dofter och kroppsprodukter. Och så kan du välja en presentkorg som har mat som är lite lyxigare.

40 års present

Nu har vi sett de 5 bästa 40 års presenterna. Vi repeterar dessa i denna lilla video:

 1. Smycke

Välj ett personligt och fint smycke. Tänk på saker som favoritmaterial och färg. Smycken är bra val både för 40 års present man och för kvinna. Det finns något för alla inom denna kategori. Om du vill köpa ett äkta smycke så är det klokt att köpa från en välkänd svensk butik. Klicka här för att se förslag.

Examenspresent smycke

 1. Klocka

En klocka är ju också en form av smycke. Men den kan också användas för praktiska saker som att komma i tid. Klockan behöver de allra flesta. Dessutom så är det inte så dumt att ha mer än en. Med olika färg så går det ju att matcha på ett smart sätt med humör och kläder. Du finner fina klockor här.

 1. Badtunna

Dräm till med något som är utöver det vanliga, en badtunna! Finns det hjärterum så går det att bada tillsammans. Det här blir en present som kommer att leda till en massa kul umgänge. Vilken överraskning!

 1. Kul pryl

Det finns en massa saker som enbart är roliga. De kan locka fram ett skratt och det är ju inte så dumt att få på 40 årsdagen. Ge bort en roliga 40 års present från Coolstuff. Ta en titt på deras knasiga och coola saker här.

 1. Högtalare

En högtalare är alltid bra att ha. Särskilt när den med Bluetooth kan kopplas till mobiltelefon för att spela upp låtlistan från Spotify när du känner för det. Här kan du se JBL Flip. Det är en riktigt bra högtalare som är lätt att ladda och ta med. Du kan också synka två stycken JBL med varandra för ännu bättre ljud.

 1. Vinglas

En klassisk present som passar mycket bra då det ska firas 40 år. Skaffa vackra glas som får stå på synlig plats då de inte används.

 1. Resa

Åk långt bort! Tillsammans eller kanske bara 40-åringen. Det finns också resor som inte går så långt bort men som gör otroligt gott för själ och kropp. Här kan du se erbjudanden som är aktuella just nu. Det kan ju vara bra att få resan till ett bra pris.

 1. Solglasögon

Ett par nya Wayfarers eller kanske ett par Oakleys att köra utför med i vintersolen. Passa på att skämma bort med en snygg 40 årspresent som dessutom är så hälsosam. Vi behöver skydda våra ögon mot solen även i Sverige!

 1. Massagestol

Du kan inte alltid finnas där och ge den välbehövda massagen. Men du kan ändå ge en 40 års present till man eller kvinna som känns otroligt personlig. Med en massagestol så säkrar du att den som ska firas får en knådning så ofta som krävs. Massage är en fantastisk present!

Läs mer här om en massagedyna som går att lägga i stolen. Den tar inte så stor plats men ger den önskade knådningen!

 1. Sodastream

Det blir godare vatten med Sodastream, och det blir bubbelvatten med den här smarta maskinen. Den är en riktigt trevlig present som ger många glada dagar med nyttig dryck som smakar lite bättre. Klicka här för att läsa mer om Sodastream och se vad den kostar just nu.

 1. Kaffebryggare

Eller så skippar du bubbelvattnet och går direkt på den svenska klassiska drycken till fikat. Kaffe behövs alltid! Med en bra kaffebryggare så blir livet mycket bättre. Det doftar gott och det smakar ljuvligt. En bättre kaffebryggare är en bra present till 40 års kalaset. Ta en titt på de som finns på Bagaren och Kocken, klicka här, och satsa på något som är lite utöver det vanliga så att det blir en riktigt fin 40 års present.

 1. Elsparkcykel

Är det en leksak eller kanske ett bra fordon för att ta sig fram? En elsparkcykel är en rolig sak det är säkert. Den passar lika bra för den som fyller 15 som för den som fyller 40 år. Det kan bli en oväntad present som ingen någonsin glömmer bort.

 1. Fitbit

Det lilla armbandet kan få stor betydelse. En Fitbit är till för att hjälpa med hälsomålen. Den räknar steg och kan också hålla koll på annat som kondition. Här ger du bort ett knippe hälsa. Men presenten passar bara då 40-åringen har ett naturligt intresse av att komma i form.

 1. Fotobok

Har du gott om bilder på den som fyller år? Kanske har ni en massa fina minnen tillsammans. Ladda upp bilderna här på Smartphoto och gör en fotobok. Denna kommer sedan att tryckas och blir en unik 40 års present som är otroligt personlig.

 1. Netflix abonnemang

Ge bort lite underhållning. Netflix är en intressant tjänst på så vis att den ger tillgång till så många spännande serier. Det behövs ingen tv om det finns Netflix!

 1. Dator

En dator är verkligen inte en dum present. Kanske har han eller hon behov av en laptop. Ta reda på hur datorn ska användas för att välja rätt. Om det bara handlar om att surfa lite och skicka mejl så kan du komma undan med en rätt så billig dator som ändå är väldigt bra.

 1. Smartphone

Dags för en ny smartphone. Ge bort en Samsung Galaxy eller en ny iPhone om detta föredras. Eller varför inte en prisvärd Nokia. Ta en titt på denna här, klicka här!

 1. Kikare

En del tycker att det är mycket spännande att spana på världen. En kikare är rolig att ha. Men det är kanske inte något man själv tänker på att köpa. Därmed så blir kikaren en ovanlig present till 40 årsdagen.

40 års present

 1. Gångstavar

Här har vi en nyttig present som kan bli väldigt uppskattad. Gångstavar är en bra 40 årspresent till henne såväl som till honom. Här kan du läsa mer om gångstavar.

 1. Middag

Laga middag eller bjud på maten på en trevlig restaurang. Att äta gott är aldrig dumt. När maten är klar och disken inte behöver tas om hand om så blir det ännu trevligare. Middagar är mycket bra 40 års presenter. Bjud in fler så att det blir en liten fest av det hela.

 1. Styling

Skicka personen som fyller 40 år till styling hos en frisör. Så underbart att få bli ompysslad och få en ny snygg frisyr. Det kan bli något som motverkar en eventuellt 40 års kris!

 1. AC

AC eller kanske en luftvärmepump kan ses som en rätt så intressant present till den som fyller 40. Det är en present som kräver att ni känner varandra rätt så bra. Du bör ha hört klagomål på att det blir så varmt för att en ny AC ska kännas som en bra present.

 1. Städning

Hyr in en städfirma och få ordning på födelsedagsbarnets hem. Alternativt kan du kavla upp ärmarna och erbjuda din hjälp. Det kan dock kännas som lite för personligt och är inte alltid önskvärt. Om du istället erbjuder några veckors hjälp av en städfirma som ger olika typer av tjänster så kan det upplevas som en otroligt fin gåva.

 1. Spa-besök

Låt födelsedagsbarnet få njuta av kroppsvård. Kanske går ni tillsammans eller så får den som firas en stund i fred. Det kan vara guld värt. Om det finns småbarn med i bilden så kanske du kan boka in spa-besöket när det egentligen hade varit dags för hämtning och matlagning. Den tar du hand om!

 1. Fotografering

En familjefotografering kan också vara en form av present. Samla ihop de som borde vara med på bilden och gå till en proffsig fotograf som kan göra något kul av det hela.

 1. Champagne

Om personen som fyller 40 år tycker om skumpa så kan det här bli en underbar 40 års present.

 1. Hängmatta

Åh vad skönt att ligga och vila i en hängmatta. Det kan man behöva när man är 40 år gammal. Köp en enklare hängmatta som den här som finns på Åhlens. Eller satsa på en större sak som har plats för fler.

 1. Fototapet

Hur skulle det kännas om det fanns en tropisk skog alldeles vid vardagsrummet. Som ett rum i rummet fast bara på en bild. Det här är en fototapet och det kan vara en bra present.

 1. Presentkort

Om du verkligen inte vill välja present så kan du alltid välja ett presentkort. Det gör det lätt för 40 åringen att hitta önskad sak eller upplevelse.

 1. Fotbad

Skaffa ett fotbad med massage. Klicka här för att se ett exempel. Fotbadet kan man mysa med framför tv eller då man sitter och jobbar vid datorn. En väldigt trevlig present till 40 åring. Kanske till och med den bästa 40 års present som du någonsin har gett bort!

 1. Ljudböcker

Kanske tycker han eller hon om att läsa men det finns inte mycket tid över till det. En bra ljudbok kan man lyssna på i bilen, då man badar badkar och sysslar med annat som blir mycket roligare då man får lite kulturell stimulans.

 1. Fest

Ordna med en 40 års fest. Det är också en present. Ordna med festen i all hemlighet och överraska. Det blir ett minne för livet!

 1. Gunga

Köp en gunga eller hammock som man kan ha inomhus. Det är mysigt att vila i den här typen av möbel. Det är en av de bästa 40 års presenter som du kan ge bort! Klicka här för att se exempel på hammock.

 1. Mygg grill eller insektsdödare

Få bukt med de som plågar den som fyller år, insekterna som bits! Ge en insektsdödare som denna så blir det mycket trevligare framöver.

 1. Gasolgrill

Om det är en person som tycker om att grilla så ska han eller hon få göra det med stil. Skaffa en gasolgrill och se till att det blir grillfest snart!

 1. ATV

En rolig truck att köra på är inte så dumt. Det här passar bra till personen som tycker om fordon och som har skogsmark i närheten att köra på.

 1. Inlines

Inlines är kul och bra för hälsan. De passar för henne och för honom. Ta bara reda på skostorlek så att det blir rätt storlek på rullskridskorna.

 1. Långfärdsskridskor

Eller så satsar du på något för vintern. Att åka långfärdsskridskor är en unik upplevelse. En spännande present till den som fyller 40 år.

 1. Drönare

Vem tycker inte att det är kul med drönare? Den som är artistiskt lagd vill filma och ta bilder med den. Den som är som ett litet barn i hjärtat vill bara flyga, flyga och flyga med drönaren!

 1. Choklad

Lyxchoklad är också ett bra val när det ska firas 40 år. I varje fall om du vet att den som fyller år tycket om choklad.

 1. Pingisbord

Pingisbordet är för hela familjen. Om det finns barn och önskemål om att göra mer saker tillsammans så kommer pingisbordet som en skänk från ovan. Kolla att det finns plats för det.

 1. Tält

Den som tycker om att campa behöver ett tält. Välj ett som passar behoven. Kanske handlar det om att vandra i fjällen och sova flera i samma tält.

 1. Ansiktsbehandling

Det är skönt att få en ansiktsbehandling. Den gör gott och ser också till att huden får lyster och mår bättre.

 1. Speed dating

Om det rör sig om en 40 åring som fortfarande letar så kan du hjälpa till lite. Ge 40 årspresenten som innebär dejting och det snabbt. Vem vet kanske ger du 40 åringen en partner att leva resten av livet med.

 1. Välgörenhet

Det går också att ge bort en present som är i födelsedagsbarnets namn. En slant till välgörenhet till hans eller hennes ära är vackert och tänkvärt.

40 års presenter
Något för världens djur till 40 årsdagen…

12 frågor och svar om att fylla 40 år

Här är några vanliga frågor om att fylla 40 år. De kan vara bra att tänka på när du vill hitta 40 års presenter och sitter fast i din tankeverksamhet. Kanske är presenten något som löser de problem som gömmer sig i frågan…

 1. Vad händer vid 40 års kris?

Personen står mitt i livet, det kallas för midlife crisis på engelska, och börjar fundera på saker som mening och mål. Det kan leda till en känsla av ångest och vilsenhet.

 1. Hur länge varar en 40 årskris?

Den kan vara i flera år eller under någon veckas tid. Det finns kriser som är inte så allvarliga och så finns det kriser som kräver professionell hjälp.

 1. Hur hantera 40 årskris?

Det beror på hur svår krisen är. Men det kan vara bra att gå i terapi och få hjälp med att blicka framåt och fundera på hur mening och mål ska skapas.

 1. Hur länge ska en 40 åring sova?

Enligt studier så är 7 timmar mycket bra. Men det är viktigt att få flera timmar i rad. Men oroa dig inte om du inte får sova natten lång. Det finns också studier som visar att det är tillräckligt att ligga och vila i ett mörkt rum för att kroppen ska återhämta sig. Det ska också sägas att sömnbehovet är olika beroende på vem du är och hur du lever.

 1. Vad ska man önska sig i 40 årspresent?

Man ska önska sig det som man önskar sig. Men sedan så är det kanske inte alltid så smart att säga detta till folk som inte har råd med 40 års presenten men som ändå känner att de måste skaffa den.

 1. Hur ska man fira sin 40 årsdag?

Precis så som man vill fira den. En båtutflykt, frukost på sängen, shopping, fest… Valet är fritt. Och man måste inte fira om man inte vill det!

 1. Vad kallas 40 årig bröllopsdag?

40 årig bröllopsdag är rubin. Om ni ska fira era 40 år ihop så kan det vara lämpligt med ett smycke med rubiner till henne.

 1. Vad gör man på en 40 års fest?

Firar, dansar, äter gott, dricker, sjunger och pratar! Man kan också se film, bilder och berätta berättelser från de 40 åren.

 1. Hur ser en 40 åring ut?

Det finns inga säkra tecken eller bevis på att en person har fyllt 40. Men saker som kan tyda på att personen är närmre 40 än 30 är ålderstecken i ansiktet som större porer och begynnande rynkor. Det kan också finnas gråa hår men de färgas antagligen. Roligt nog så kan en 40 åring klä sig betydligt coolare än till exempel en 25 åring. Det kan finnas lite mer mod och självförtroende i den här åldern.

 1. Vad kostar en 40 års fest?

Det kan bli dyrt som ett bröllop eller hur billigt som helst om det blir Ove i Solsidan kalas. Om saker som lokal, kläder, musik och mat ska hyras in så kan det bli tal om 50 000 kronor och mer. Picknick i parken blir billigare och kan klaras med några tusenlappar på mat och dryck.

 1. Vad ge i 40 års present?

Ta en titt på listan ovan så hittar du de bästa 40 års presenterna som finns!

 1. Hur många månader är 40 år?

40 år är 480 månader!

8 fakta om 40 års krisen

Man måste inte få 40 års kris bara för att man fyller 40. Den kan komma redan vid 35, vid 55 eller aldrig någonsin. Men om du funderar lite på om det ändå kanske rör sig om en så kallad kris vid 40 så ska du veta följande…

 1. Moses vandring i öknen under 40 års tid räknas som det första exemplet på en 40 års kris. Dock inte en individuell sådan. Det var nämligen så att de som föddes när vandringen började vittnade om att de alla upplevde en kris då vandringen var över.
 2. Det värsta med 40 års krisen beskrivs ofta som längden. Den kan nämligen pågå länge. I flera års tid är inte ovanligt.
 3. 40 års krisen tillhör en grupp med kriser där vi bland annat finner trotsåldern, puberteten, barnafödande, klimakteriet och pension.
 4. Det är ofta så att stora livshändelser omkring 40 triggar krisen. Den kommer då igång som en period där mer stress upplevs. Det kan också vara tal om depression som kan komma igång då det händer något tråkigt som att någon dör.
 5. På engelska så kallas 40 års krisen för midlife crisis vilket kan översättas som krisen mitt i livet.
 6. Det är mycket vanligt att man vid 40 årsåldern börjar tänka på saker som vad meningen med livet är och om man är på rätt väg. Det kan leda till depression då man upplever att det inte går åt rätt håll eller att man inte ens vet vilket håll det bör gå åt. Kanske inser du att du har fullt upp med att leva upp till dina föräldrars drömmar.
 7. Något som är mycket bra med den här krisen är att den ofta leder till lösningar som ger bättre fortsättning. Det är inte så dumt att börja fundera lite på meningen med livet och vad du egentligen vill med det om du samtidigt ser till att jobba med lösningar.
 8. 40 årskrisen kan leda till en rad olika problem som till exempel förändrar aptit, problem med att sova, ångest, skuldkänslor och smärtor i kroppen.

40 års present

Hur ska kunskap om 40 årskrisen ge dig presentuppslag?

Här är en tabell med några förslag baserade på symtom vid kris:

SymtomMöjlig present
SömnproblemBra kudde, meditationskurs
SkuldkänslorInspirerande bok
ÅngestBra music, terapi
Minskad aptitMatlagningskurs