Är presentkorgar en bra lösning då du är ute efter något unikt?
Det är inte alltid så kul att leta efter smarta presenter. Tiden räcker inte till och trots att du skulle vilja lägga själ och hjärta i din gåva så finns det inte riktigt utrymme för det. Du kan alltid använda dig av smarta tipssajter som Brapresenter.nu som ger dig uppslag för presenter till varje tillfälle. Då får du tips som gör att du snabbt har en present som är unik och som passar din plånbok perfekt.

Eller så kan du köra på en anonym men stilig presentkorg som till exempel en lyxversion som doftar gott som finns på CDON. Men är presentkorgar en bra lösning då du är ute efter något unikt?

Presentkorgar

Var kan du köpa presentkorgar och vad ska du välja?

Det är ju så att man kan skicka korgar med i stort sett vad som helst. Många butiker erbjuder att skapa en korg, box eller ask med en skön blandning som blir en fin present.

Dessutom kan du ju skicka en presentbox som i stort sett är samma sak men med lite annorlunda form. Presentboxen ser i stort sett ut som en presentkorg men själva korgen är en låda istället för korg och det ger en viss stabilitet.

Här är några smarta tips på presentbox, korg eller ask som du kan beställa online:

Godisbox med biobiljetter – Godisboxen har en finfin presentbox med choklad och biobiljetter som kan passa perfekt om du vet att den som ska firas tycker om choklad och film.

Ost – Gör som Solsidans Ove Sundberg och imponera med ost! Från Ostogram så kan du beställa en otroligt lyxig presentlåda som har bästa osten och tillbehör. Den passar väldigt många tillfällen!

Fotvård i en ask – Från Presenteriet så kan du beställa en presentask för fina fötter det kan vara något för en person som du vet kan behöva slappna av en stund och vårda trötta fötter.

Kaffekorg – På Euroflorist så finns det flera fina korgar med presenter. Deras kaffestundkorg är riktigt trevlig och ett bra val som present.

För mor – På Presenter.se så finns det gott om presentkorgar. Deras Mors dag korg med toblerone och staty är unik!

Delikatesslåda – En delikatesslåda är en riktigt härlig presentkorg. Den kan du ge till alla som tycker att det är kul med livets goda. Klicka här för att se en finfin delikatesslåda!

Presentkorgar kan vara högst personliga

Ja, en presentkorg kan faktiskt vara en mycket bra lösning trots att du är ute efter något som ska kännas personligt. Det säger ju sig självt att presentkorgar som du beställer färdiga inte direkt kommer att upplevas som en tröja som du har stickat eller en kaka du har bakat. Men känslan är ändå mycket trevlig och så kan du ju skriva ett litet kort där du säger något högst personligt som till exempel “Krya på dig skruttan” eller “allt är förlåtet nu går vi vidare”.

Om du har lite tid över för pyssel så kan du köpa en korg, cellofanpapper och de ingredienser som du tycker att personen ska få. Du kan blanda ätbart med skönhetsprodukter och annat som känns rätt. Då blir presentkorgen otroligt personlig och verkligen unik.

Här kan du se hur du gör din egen presentkorg som ser proffsig ut:

Perfekt när du inte känner mottagaren så väl

Det finns tillfällen då du vill att det ska vara unikt men inte personligt. Chefen ska firas, ni är bortbjudna på nyårsafton till nya vänner, eller så kanske du måste ge en presenter till nya familjemedlemmar som du inte känner. Då kan presentkorgar bli riktigt lyckade. De utstrålar god smak och är presenter som känns större än vad egentligen är. Med någon hundralapp eller två så skapar du en liten sensation som ingen kommer att glömma.

Det finns dock några saker att beakta när du väljer presentkorgen till en person du inte känner:

  • Dofter – Tvålar och parfymer är härligt, men nu vet du ju inte om personen är allergisk mot parfym och exakt vad han eller hon tycker om.
  • Tema – Om du vill vara rolig så kan det vara trevligt men det är inte alla som har samma humor som du. Det kan vara klokt att välja ett mer allmänt tema som frukt och choklad som de flesta uppskattar. En korg med starka drycker blir för vissa lite för mycket…
  • Mat – Mat är bra och ofta huvudingrediens i en presentkorg, men återigen så bör det vara allmänna produkter. När mottagaren själv inte gillar choklad eller te så går det bra att ge bort detta till familjemedlemmar. Det bör också vara mat som håller lite längre så att korgen inte måste ätas upp samma dag som den levereras.
  • Leverans – Tänk på vem som ska ge över korgen. Om det är du så är det viktigt att du får den i tid och att du har möjlighet att ta den med dig till den som ska firas. Ibland så kan det vara smartare att skicka presentkorgen med bud.

Vad ska finnas i en presentkorg?

Det finns inga måsten när det handlar om presentkorgar, men det är klart att det är bra om korgen har saker som känns fina och goda. Det är ganska vanligt att man lägger någon form av fyllnadsmaterial i botten och det är okej. Men kontrollera att det inte blir för mycket plastskum för då kan korgen kännas billig och snål.

presentkorgar choklad

När du beställer en professionell korg så kommer den att ha presenter som uppskattas. Det blir inga konstigheter och du kan lita på att korgen packas på ett sätt som gör att inget ramlar ut på vägen. I varje fall då du väljer en seriös leverantör av den här typen av presenter.

Vid vilka tillfällen kan man ge presentkorgar?

Vid alla! Du kan ge en korg med godis, frukt, blommor och mer när det blir dags för:

Listan kan göras hur lång som helst! Egentligen så bör man ställa frågan omvänt. Finns det situationer då det inte kommer att passa så bra med en presentkorg. Det är klart att det gör det! Om det är så att den som ska firas med en present har uttryckt en viss önskan och är en person som står dig nära så kan presentkorgen bli något av ett misslyckande.

Det gäller att ha fingertoppskänsla. Du känner antagligen i maggropen om den här typen av present blir rätt eller inte. Om du inser att den är en nödlösning så är det bättre att du surfar vidare och läser listor med förslag på presenter för det aktuella tillfället. Då kommer du att hitta en present som verkligen är unik och som kommer att glädja på rätt sätt.

Det är tanken som räknas

Sist men inte minst så måste vi förstås komma ihåg att det är tanken som räknas. Om du tycker att presentkorgar är det finaste som finns så är de en bra lösning. En korg med läckra matvaror eller härligt doftande skönhetsprodukter är verkligen inget att skämmas för. Du visar ju att du bryr dig om och att du kom ihåg.

Välj en korg som du själv hade blivit glad över. Det slår sällan fel. Kanske kan du gå ihop med andra för att lägga lite mer krut på presentkorgen och ge bort en riktigt lyxig version med saker som är bästa presenterna för henne eller för honom.