Är presentkorgar en bra lösning då du är ute efter något unikt?


Det är inte alltid så kul att leta efter smarta presenter. Tiden räcker inte till och trots att du skulle vilja lägga själ och hjärta i din gåva så finns det inte riktigt utrymme för det. Du kan alltid använda dig av smarta tipssajter som Brapresenter.nu som ger dig uppslag för presenter till varje tillfälle. Då får du tips som gör att du snabbt har en present som är unik och som passar din plånbok perfekt.

Eller så kan du köra på en anonym men stilig presentkorg som till exempel en lyxversion som doftar gott som finns på CDON. Men är presentkorgar en bra lösning då du är ute efter något unikt?

Presentkorgar

Var kan du köpa presentkorgar och vad ska du välja?

Det är ju så att man kan skicka korgar med i stort sett vad som helst. Många butiker erbjuder att skapa en korg, box eller ask med en skön blandning som blir en fin present.

Dessutom kan du ju skicka en presentbox som i stort sett är samma sak men med lite annorlunda form. Presentboxen ser i stort sett ut som en presentkorg men själva korgen är en låda istället för korg och det ger en viss stabilitet.

Här är några smarta tips på presentbox, korg eller ask som du kan beställa online:

Godisbox med biobiljetter – Godisboxen har en finfin presentbox med choklad och biobiljetter som kan passa perfekt om du vet att den som ska firas tycker om choklad och film.

Ost – Gör som Solsidans Ove Sundberg och imponera med ost! Från Ostogram så kan du beställa en otroligt lyxig presentlåda som har bästa osten och tillbehör. Den passar väldigt många tillfällen!

Fotvård i en ask – Från Presenteriet så kan du beställa en presentask för fina fötter det kan vara något för en person som du vet kan behöva slappna av en stund och vårda trötta fötter.

Kaffekorg – På Euroflorist så finns det flera fina korgar med presenter. Deras kaffestundkorg är riktigt trevlig och ett bra val som present.

För mor – På Presenter.se så finns det gott om presentkorgar. Deras Mors dag korg med toblerone och staty är unik!

Delikatesslåda – En delikatesslåda är en riktigt härlig presentkorg. Den kan du ge till alla som tycker att det är kul med livets goda. Klicka här för att se en finfin delikatesslåda!

Presentkorgar kan vara högst personliga

Ja, en presentkorg kan faktiskt vara en mycket bra lösning trots att du är ute efter något som ska kännas personligt. Det säger ju sig självt att presentkorgar som du beställer färdiga inte direkt kommer att upplevas som en tröja som du har stickat eller en kaka du har bakat. Men känslan är ändå mycket trevlig och så kan du ju skriva ett litet kort där du säger något högst personligt som till exempel “Krya på dig skruttan” eller “allt är förlåtet nu går vi vidare”.

Om du har lite tid över för pyssel så kan du köpa en korg, cellofanpapper och de ingredienser som du tycker att personen ska få. Du kan blanda ätbart med skönhetsprodukter och annat som känns rätt. Då blir presentkorgen otroligt personlig och verkligen unik.

Här kan du se hur du gör din egen presentkorg som ser proffsig ut:

Perfekt när du inte känner mottagaren så väl

Det finns tillfällen då du vill att det ska vara unikt men inte personligt. Chefen ska firas, ni är bortbjudna på nyårsafton till nya vänner, eller så kanske du måste ge en presenter till nya familjemedlemmar som du inte känner. Då kan presentkorgar bli riktigt lyckade. De utstrålar god smak och är presenter som känns större än vad egentligen är. Med någon hundralapp eller två så skapar du en liten sensation som ingen kommer att glömma.

Det finns dock några saker att beakta när du väljer presentkorgen till en person du inte känner:

  • Dofter – Tvålar och parfymer är härligt, men nu vet du ju inte om personen är allergisk mot parfym och exakt vad han eller hon tycker om.
  • Tema – Om du vill vara rolig så kan det vara trevligt men det är inte alla som har samma humor som du. Det kan vara klokt att välja ett mer allmänt tema som frukt och choklad som de flesta uppskattar. En korg med starka drycker blir för vissa lite för mycket…
  • Mat – Mat är bra och ofta huvudingrediens i en presentkorg, men återigen så bör det vara allmänna produkter. När mottagaren själv inte gillar choklad eller te så går det bra att ge bort detta till familjemedlemmar. Det bör också vara mat som håller lite längre så att korgen inte måste ätas upp samma dag som den levereras. En flaska vin kan vara perfekt!
  • Leverans – Tänk på vem som ska ge över korgen. Om det är du så är det viktigt att du får den i tid och att du har möjlighet att ta den med dig till den som ska firas. Ibland så kan det vara smartare att skicka presentkorgen med bud.

Vad ska finnas i en presentkorg?

Det finns inga måsten när det handlar om presentkorgar, men det är klart att det är bra om korgen har saker som känns fina och goda. Det är ganska vanligt att man lägger någon form av fyllnadsmaterial i botten och det är okej. Men kontrollera att det inte blir för mycket plastskum för då kan korgen kännas billig och snål.

presentkorgar choklad

När du beställer en professionell korg så kommer den att ha presenter som uppskattas. Det blir inga konstigheter och du kan lita på att korgen packas på ett sätt som gör att inget ramlar ut på vägen. I varje fall då du väljer en seriös leverantör av den här typen av presenter.

Vid vilka tillfällen kan man ge presentkorgar?

Vid alla! Du kan ge en korg med godis, frukt, blommor och mer när det blir dags för:

Listan kan göras hur lång som helst! Egentligen så bör man ställa frågan omvänt. Finns det situationer då det inte kommer att passa så bra med en presentkorg. Det är klart att det gör det! Om det är så att den som ska firas med en present har uttryckt en viss önskan och är en person som står dig nära så kan presentkorgen bli något av ett misslyckande.

Det gäller att ha fingertoppskänsla. Du känner antagligen i maggropen om den här typen av present blir rätt eller inte. Om du inser att den är en nödlösning så är det bättre att du surfar vidare och läser listor med förslag på presenter för det aktuella tillfället. Då kommer du att hitta en present som verkligen är unik och som kommer att glädja på rätt sätt.

Det är tanken som räknas

Sist men inte minst så måste vi förstås komma ihåg att det är tanken som räknas. Om du tycker att presentkorgar är det finaste som finns så är de en bra lösning. En korg med läckra matvaror eller härligt doftande skönhetsprodukter är verkligen inget att skämmas för. Du visar ju att du bryr dig om och att du kom ihåg.

Välj en korg som du själv hade blivit glad över. Det slår sällan fel. Kanske kan du gå ihop med andra för att lägga lite mer krut på presentkorgen och ge bort en riktigt lyxig version med saker som är bästa presenterna för henne eller för honom.

Mässingsljusstakar
Orrefors Carat mässingljusstakar 2-pack
3.9 av 5
3.9/5
Bagarenochkocken.se
1 399 Kr

Mer info

Det sprakar om ljusstaken såväl som från ljuset i den. Dessa Orrefors ljusstakar i mässing är unika. De har en form av diamanter på varandra som ger en härlig effekt.

Detaljerna i mässingen gör att ljusstakarna ser väldigt eleganta ut. De blir en vacker inredningsdetalj även då de inte används. Notera att du kan välja från olika storlekar för att få rätt känsla.

De här ljusstakarna ingår i seriem Carat från Orrefors vilket givetvis har med diamantdesignen att göra. Därmed finns det fler produkter att bygga på med om detta önskas.

Det är Lena Bergström som står bakom designen och hon är en av Sveriges populäraste designer. Stilen är både feminin och maskulin och otroligt elegant.

Det här är ett bra val om du vill ge bort en elegant och klassisk present som är vacker att se på och även ger god användning under mörka vinterkvällar.

Kaffemaskin
Nespresso Vertuo kaffemaskin med mjölkskummare
/5
Bagarenochkocken.se
1 900 Kr

Mer info

Det här är en elegant kapselmaskin från Nespresso som gärna får stå framme även då den inte används. Den är gjord för att göra kapselkaffe med skummad mjölk.

Med maskinen kan du göra lungo, espresso eller kanske en latte av specifikt slag. Det är enkelt att brygga med kaffemaskinen och det finns 6 olika storlekar att välja från.

Allting fungerar med enkelt tryck på knapp och det går fort. Perfekt när du har gäster som väntar på kaffe!

Denna kaffemaskin kommer att läsa av streckkoden på kapseln för att sedan jobba på rätt sätt. Det betyder att du får ut mesta möjliga av aromer i varje kapsel och kaffe.

Du kan ge kaffemaskinen som present till en person som tycker om att dricka kaffe såväl som till den som vill bjuda på bästa drycken!

Öltapp
Fizzics Draftpour
4.8 av 5
4.8/5
Coolstuff.se
1 495 Kr

Mer info

Du kan dricka öl på tapp utan att köpa dyr utrustning och det kan dina vänner också göra när du ger dem dena fina present. Det är bara att hälla på ölen och sedan servera med tapp. Jättefint både till vardags och fest. Dessutom är detta en ovanlig present som passar utmärkt till den som dricker öl eller bara vill servera drycken på ett kreativt sätt.

Askfat för cigarrer
Askfat Cigar LSA Whiskey Club
4.1 av 5
4.1/5
Getpersonal.se
1 795 Kr

Mer info

En handgjord askkopp utan bly, det kan vara något. Dessutom kan du gravera in något i detta askfat som är väl anpassat för lite lyxigare rökning av cigarrer.

Askfatet Cigar LSA Whiskey Club är handblåst i så kallat soda-lime glas. Det är ett hantverk som är vackert att se på då det inte används. Blandningen som ligger till grund för glaset värms upp till flera hundra grader i en gasugn.

Den här processen kan leda till att luftbubblor fastnar i glaset och det kan du sedan se i askkoppen. Detta betyder att varje askfat kan vara helt unikt.

Massagepistol
Flowgun PRO 2.0
5 av 5
5/5
Flowlife.com
3 190 Kr

Mer info

En av de bästa massagepistolerna i världen! Med Flowlifes massagepistol blir livet så mycket bättre, massage för massage.

Smartklocka
Apple Watch SE 40 mm GPS Silver (2022)
4.3 av 5
4.3/5
Kjell.com
3 390 Kr

Mer info

Det här är en snabb smartklocka som är gjord för att leva upp till lite högre krav. Den kan till exempel upptäcka fall och krascher. Med en förbättrad träningsapp är detta en riktigt fin present till den som är intresserad av sport och motion.

Denna Apple smartklocka kan passa bra för barn såväl som pensionärer. Den har en Family Setting som är till för att se till att den ger rätt typ av användning för yngre såväl som äldre personer.

Designen är dessutom snygg och därmed är detta också en klocka att beakta till exempel som studentpresent. Den ger dock så mycket mer än fin stil då klockan är fullpackad av coola funktioner!

Elbilar barn
Elbil polisbil
4.9 av 5
4.9/5
Leksakscity.se
2 999 Kr

Mer info

Överraska med en present som aldrig kommer att glömmas! Barn älskar att bete sig som vuxna och nuförtiden kan även små barn få köra bil. Det här är en säker elbil för de minsta som är gjord för att skapa spänning och lek. Den är utformad för säker körning och kommer att bli årtiondets present, garanterat!