Tryck på kläder som present


De flesta uppskattar att få kläder men det är klart att det kan vara lite svårt att välja rätt vad gäller stil, färg och så vidare. När man ger tryck på kläder som present så är det dock ganska svårt att misslyckas. Det här kan nämligen bli otroligt humoristiskt, något som leder till sammanhållning eller rentav något som känns kärleksfullt och sentimentalt. Det hela beror lite på vem som ger plagget till vem och med vilket tryck. Om man är duktig på att rita skämtteckningar eller andra typer av dekor som andra uppskattar så ska man inte missa möjligheten att skapa en unik present av detta i form av en tröja med den unika teckningen som man själv har skapat.

Rita en egen seriefigur som tryck på kläder
Rita en egen seriefigur som tryck på kläder

Tryck på kläder

De flesta tänker nog på en vanlig t-shirt med ett tryck men faktum är att man kan trycka på i stort sett vilka plagg som helst. Om man vill ge tryck på kläder som presenter så ska man tänka på att välja rätt plagg. En t-shirt är ingen dum idé för det här är något som de allra flesta får användning av. T-shirten kan man ju ha under andra tröjor och den kommer väl till pass då man vill vara lite ledigare klädd och då kan det ju vara riktigt roligt med ett tryck som är annorlunda och personligt.

Var kan man skapa trycket?

Det enklaste är att vända sig till företag som erbjuder klädtryck. Det är ganska vanligt att den här typen av företag även erbjuder profilkläder eftersom det är mycket vanligt att andra företag efterfrågar detta både som present och som kläder som ger en sammanhållning på arbetsplatsen. Även om det är så att de som trycker på kläder mest vänder sig till företag så ska de även kunna ta emot en privatkund som kanske bara vill trycka upp en eller två tröjor med ett eget tryck. Man kan komma med den bild som man vill ha i pappersformat eller skicka den digitalt. Det är dock viktigt att förstå att man inte får använda sig av bilder som man inte har rätten till. Om det är ett fotografi som man själv har tagit så går det bra men om man har laddat ner bilden från en sajt så ska man först fråga om man har rätten till att använda den som klädtryck för privat bruk.

Ett originellt motiv

Hur kommer man då fram till ett originellt motiv? Man måste inte vara duktig på att rita eller syssla med serieteckning för att plagget med eget tryck ska bli kul och originellt. Man kan ju lika gärna använda sig av en rolig bild eller kanske ett citat. Man kan ju även trycka text på kläder och det kan ju vara riktigt roligt då man vill trycka upp flera plagg till en arbetsgrupp eller ett gäng vänner. Man kanske gör detta som en present inför en gemensam resa eller som ett minne av en särskild fest.

Tillfällen då kläder är den perfekta presenten

Som nämnt ovan så kan alltså en fest vara en tidpunkt då man väljer att ge bort kläder med tryck som present. När alla samlas till korvgrillning mot morgontimmen så kan det vara riktigt kul att dela ut tröjor med en gemensam bild eller något annat som roar gruppen. Sedan så finns det andra tillfällen då en tröja eller annat plagg med tryck blir den perfekta gåvan som till exempel:

  • Mors och fars dag
  • Då föräldrarna har jubileum
  • Då en kompis har namnsdag
  • Till en arbetsresa eller konferens
  • Som present till chefen
  • Till barn som vill ha roliga och unika kläder, och kanske då man vill göra det lätt att hålla ett öga på var de befinner sig i en folkmassa
  • Då man vill ha unik presentreklam för speciella tillfällen som mässor och företagsevent

Listan med tillfällen då man kan ge kläder med tryck på som present kan göras hur lång som helst. Det här är en så originell present som samtidigt är så användbar. Men tänk på att tryck på kläder kräver bra kläder för att presenten fortsatt ska användas. Det är viktigt att man trycker på plagg som håller hög kvalitet och som även om de är enkla som en t-shirt har en snygg basdesign. Idag så kan profilkläder vara riktigt fräscha så se lite närmre på detta om du är ute efter en riktigt originell present som absolut inte kommer att kosta särskilt mycket.

Så här går det till att trycka på en t-shirt: