När ger man bröllopspresenten?


Det vanligaste är att man ger en bröllopspresent då man kommer till bröllopsfesten men det finns undantag. Om bröllopsparet håller lysning så är det brukligt att man ger bröllopspresenten till lysningsfesten. Om man är nära vän eller familj så kan man förstås också frångå traditionerna och ge presenten då det passar bäst. Säg till exempel att man vill ge något riktigt stort som en bil eller hushållsmaskiner, då kan det ju vara läge att ta hand om detta innan själva bröllopet hellre än att få en spis eller torktumlare levererad till bröllopsfesten!

Om man vill ge en rätt så otymplig present så kan det vara klokt att leverera denna till parets hem istället för att släpa med den till festen. När man funderar på när man ska ge bröllopspresenten så bör man alltså tänka praktiskt hellre än att gå efter traditioner som man kan läsa om online. Idag är vi så pass moderna att vi inte måste följa gamla regler om vett och etikett som gäller för en helt annan typ av samhälle där bruden och brudgummens äktenskap ofta var ett resonemangsäktenskap ordnat av föräldrar.

Så med detta i åtanke så kan du gott ge din bröllopspresent när du tycker att det passar bäst och om det betyder innan festen eller någon dag efter så är det precis lika bra och accepterat som att ge den vid en eventuell lysning.