Delar du med dig av dina presentklipp?


När du hittar en fantastisk present till ett fantastiskt pris blir du nöjd. Det är klart. Men tänker du på att andra kanske också är intresserade av samma pryl till samma fina pris? Hur delar du med dig av dina klipp online? Här är några exempel på hur du kan sprida god shopping till de som du håller kär…

Dela via shoppingtjänster online

Det finns shoppingtjänster online som hjälper dig att hitta rätt prylar och presenter. Ett exempel på detta är sajten Nextdeal.se. Det här är en sajt som samlar allt från rabattkoder till presentbutiker online. Det är bara att bläddra fram till den kategori som du är ute efter för att hitta rätt saker. Men det finns mer att hämta.

När du hittar saker som du känner är klipp och fina presenter kan du dela detta vidare. Du kan skapa tipslistor som är grafiskt fina och enkla att se på och dessutom lätta att förstå. Med några klick har du spritt dina fynd till personer som du vet kommer att uppskatta informationen.

Om du har en unik shopping lista kan du dela den med andra!

Skicka meddelanden på telefoner

Att använda en tjänst som hjälper dig att hitta bästa presenterna och annat du behöver shoppa är klokt. Men ibland händer det förstås att du dyker på något specifikt. Något som du inte planerat hitta och shoppa.

Många gånger är det här en situation då du kan känna att du behöver rådgöra om köpet. Inte med butiken som säljer eftersom du vet att de kommer att säga att du självklart ska köpa. Idag är det enklare än någonsin att dela shoppingfrågor med vänner.

Om du surfar på din mobil letar du upp delaknappen på sidan som visar det du vill köpa. Nu kan du skicka mejl eller dela via tjänster som WhatsApp. Whatsapp kan du faktiskt också installera på din dator. Det här går snabbt och sedan kan du diskutera vidare omkring ditt köp mellan telefoner och mellan dator och telefon.

Överraska vänner med dina klipp!

När du vill ha feedback från vänner

När du väl har köpt något och skulle vilja få lite input från vänner är sociala medier oslagbara. Du kan dela med dig med bild och film. Du kan ställa frågor eller bara låta folk reagera. Idag är vi vana vid att kommunicera på detta vis och det är inget konstigt att lägga upp bilder på nya inköp på Facebook.

Fast ett tips är att säga till att du är ute efter feedback. Annars kanske dina vänner tror att du mest är ute efter att skryta om dina senaste inköp. Om det är något riktigt coolt är det god ton att tala om var du köpte saken. Det kan ju vara fler som blir inspirerade av ditt inlägg.

What goes around comes around

Kom ihåg att det du gör för andra ofta kommer tillbaka till dig som en bumerang av godhet. Om du delar information om rabattkoder med andra är chansen god att du får samma information när du behöver köpa något nytt.

På samma sätt kan du se delad information i sociala medier som en hjälp som du också skulle vilja ha från dina bekanta. Om du delar med dig av dina presentklipp kan du räkna med att andra också gör det. På så vis hjälper ni varandra till bättre shopping online.

Det lönar sig inte att vara snål med smarta tips och klipp. Nätet är fullt av erbjudanden och du kommer inte att förlora på att dela dina smultronställen med familj och vänner. Tvärtom blir du en glädjespridare. Den uppskattning du får tillbaka är värd mycket mer än pengarna du sparade på dina klipp och rabattkoder!