En billig examenspresent


När det inte får kosta för mycket så kan man behöva lite råd för hur man ändå ska lyckas komma med en present som gillas. Här är några tips på en billig examenspresent som du bör kunna ordna trots att du just nu äter makaroner och ketchup till lunch och middag. Det här är sådant som Ove Sundberg med lätthet skulle kunna presentera så gör en Ove Sundberg nu när det blir dags för studentfester och mottagningar…

Kuponger som examenspresent

Kuponger kanske man inte får i sin egen brevlåda då den är märkt med “Nej tack till reklam” men man kan lätt fiska upp några reklamblad från grannens post och sedan så är det bara att klippa och lägga i ett kuvert så att det ser lite festligare ut. Det här är en examenspresent som är otroligt billig och som går snabbt att ordna med. Det kan vara klokt att ge den i ett förseglat kuvert och ge tipset om att öppna det senare så att innehållet inte försvinner under festen.

Klippkort till SL

De finns ju inte längre, nej just det. Det här är samlarvärde. Du kan ju rentav lägga in klippkortet som du fortfarande har kvar i plånboken i en lite finare pärm men då blir det förstås lite dyrare om du inte hittar en begagnad papperspärm på loppis.

En bra bok

Folk slänger en massa bra böcker. Ta en titt i containrar och välj en bok som fortfarande är intakt, som inte har så många matfläckar på sidorna och som ser intressant ut. Det här blir en fin och intellektuell present som studenten kan se meningen med.

En rolig pryl

I samma container kan du fiska fram något som du inte vet vad det är. Du agerar förstås som att det här är en cool pryl och du slår in den i glossigt papper som du sparat sedan i julas. Du kan också ta en gammal glassbox, klistra på en kul bild och skriva lunchlåda på den. Det här är verkligen en rolig pryl som också är användbar. Var dock noga med att kolla om den fungerar i micron eller inte så att du kan informera din vän om detta.

Presentkort eller bingobonus

Kontakta tio kamrater som har samma inställning som du har. Alla lägger en femma och så blir det ett fint presentkort som kan användas online eller i vanliga butiker. Alternativt så kör du på bjud-in-en-vän från ett casino eller från ett bingorum. Det här kommer du att tjäna på och din kompis får en slant om han eller hon sätter in pengar och börjar spela.

Tussilago

En del säger maskrosor andra tussilago. En vacker gul blomma eller cool boll med vita puffar som flyger i vinden. Bäst av allt, den är gratis så plocka flera då du ska gratulera!