Hur vet man vilken storlek det ska vara på förlovningsringar?


Det är minst sagt smidigt att kunna köpa ringar online. Dels så får man ju ett större utbud och dels så kan man spara pengar på fördelaktiga priser. Men hur kan man veta vilken storlek det ska vara på förlovningsringar då man inte kan prova? Det här är alls inga problem! Seriösa webbutiker som Hedbergs Guld & Silver har guider för ringstorlek som du kan ladda ner och skriva ut så att du ser precis vad som kommer att passa.

Det finns fler trick som man kan använda sig av och som kan bli aktuella om det är så att man vill överraska med ringarna. Låt oss säga att du vill skaffa förlovningsringar utan att hon vet om det. Då är det ju inte så smidigt att ladda ner en papperslinjal och försöka lura henne att vira denna runt fingret som en rolig lek.

Här kan du antingen ta en annan ring som hon trivs med och mäta eller så kan du vira en mjuk liten tråd runt fingret då hon sover. Då får du exakt mått och det blir enkelt att beställa online. Detta gäller även omvänt om du vill överraska honom med riktigt fina ringar. Se bara till att mäta under djup sömn för det kan bli lite svårt att förklara varför man försöker vira garn runt ett finger utan att hemligheten röjs.

Mät ringstorlek med tråd
Mät ringstorlek med tråd

En sista sak att tänka på är att typen av förlovningsring får betydelse för hur den upplevs. Om man är ovan vid en större ring så ska man testa detta först innan man beställer ringar för flera tusen kronor. Många gånger så kan det vara klokt att välja en design som man känner sig bekväm med och inte bli alltför äventyrligt.

Kom ihåg att bra webbutiker med förlovningsringar för det mesta också säljer unik design från designers som skapar ringar av olika material. Man kan ju faktiskt frångå traditionen och satsa på ett material som silver och en fullständigt unik design istället för att välja klassiska guldringar med diamanter.

Här är en video som visar hur man kan mäta och som också tar upp det att man måste mäta över knogen för att vara säker på att ringen kommer att vara tillräckligt stor för att ta sig över hela fingret.