Stötta dig själv eller en vän med stödstrumpan!


Om du vill ge en present som i grund och botten är ett stöd så kan stödstrumpor vara den bästa gåvan! För den som står upp under större delen av dagen är det här en present som andas kärlek och hälsa.

Stödstrumpor passar för:

  • Servitörer
  • Köksarbetare
  • Sjuksköterskor
  • Lärare

En stödstrumpa hjälper till med att förbättra cirkulationen genom att ge ben och fötter en mild kompression. Detta bidrar till att minska svullnad och obehag som orsakas av tillstånd som åderbråck, ödem och DVT (djup ventrombos). Stödstrumporna bärs vanligtvis under dagen och tas av innan man går till sängs.

Om du känner någon som skulle kunna ha nytta av ett par stödstrumpor så kan det vara en av de bästa och skönaste presenterna att få. Stödstrumpan är en present som är både praktisk och snygg, så varför inte överväga ett par stödstrumpor då det blir dags att fira?

Det är ett utmärkt val då du vill säga grattis på födelsedagen med något som minst sagt kan ses som en lite ovanligare present. Det finns studier som visar att stödstrumpor hjälper så det är verkligen inte tal om en gissning. Du ger bort rena rama hälsan!

Stödstrumpor kan enkelt beställas online

Stödstrumporna finns i olika modeller och material som bomull, nylon, bambu och ull. De mest populära modellerna är knähöga, lårhöga och strumpbyxor. Det finns några saker att tänka på när du väljer stödstrumpor till dig själv eller som present.

För det första ska du se till att välja rätt storlek. För det andra bör du välja ett material som är bekvämt att bära och som inte orsakar hudirritation. Slutligen bör du ta hänsyn till livsstil och aktivitetsnivå när du väljer modell.

Knähöga stödstrumpor kan vara lämpligare för en person som är relativt stillasittande, medan lårhöga stödstrumpor kan vara bättre för en aktiv person. Välj knähög variant som morsdagspresent till mamma som jobbar på kontor. Kör på lårhöga som 50 års present till pappa som spelar KORP-fotboll flera dagar i veckan.

Om du är osäker på vilken stödstrumpa som är rätt för kan du tala med din läkare eller en kvalificerad expert. När det rör sig om en present så är det förstås bra att skicka med kvitto för byte om det inte skulle blir rätt.

Stödstrumporna är mycket bra för den som flyger

Människor som har flugit mycket kan berätta att det finns få saker som är mer obekväma än att sitta på ett flygplan i timmar med svullna fötter. Därmed kan vi se att stödstrumpan är en underbar present till personer som reser mycket eller som snart ska ut på sin första flygtur.

Man måste ju inte resa med stödstrumporna på. De kan finnas med i bagaget om behovet uppstår. Du kanske kan smyga in ett par med ett litet kort med önskan om en trevlig resa i personens handbagage. Det blir en fin överraskning…