Leksaker som inte går sönder tack!
Visst är det härligt med presenter till barnen men hur många gånger får barnet inte en pryl som snart är i bitar. Det tycks inte spela någon roll om det är ett billigt mini biljardbord eller en flygande sak som ska påminna om en drönare. När saken går i golvet är leken över för gott.

Billiga presenter måste inte gå sönder

Billigt och bra kan absolut gå hand i hand. Det finns billiga presenter som inte går sönder. En present till pojke som ska hanteras hårdhänt bör vara gjord för detta. Det måste inte speglas i priset. När du ser på möjliga presenter ska du fundera lite på hur de är byggda.

Plast är ett material som kan vara hållbart. Om leksaken är byggd på ett smart sätt kan den klara mycket. Se på bilder och läs också på vad gäller material och konstruktion. Du bör också se på recensioner av leksaken för att ta reda på mer om dess hållbarhet.

Rätt pryl till rätt ålder

Du kan också tänka på hur leksaker kan hålla längre då de ges till rätt åldersgrupp. En present till pojke som fyller 10 år är inte samma sak som presenten till fyraåringen. Ta alltid en titt på vilken ålder leksaken är till för.

Visst kan det vara så att ett yngre barn har glädje av en present för ett äldre barn. Men frågan är om det yngre barnet förstår hur saken ska hanteras. För hårda nypor kan också vara något som gör att en leksak går sönder på ett sätt som kan verka obegripligt.

Andra saker som kan leda till ett tidigt slut på nöjet är att leksaken ramlar i golvet eller på en plats där den garanterat kommer att förstöras. Det här händer inte lika lätt när barnet som får leksaken förstår hur den ska lekas med.

Det kan löna sig att betala lite mer

Det kan förstås vara så att det lönar sig att betala lite mer för högre kvalitet. Om du ser att en viss leksak kostar mer men får fantastiska recensioner av de som köpt den kan det vara värt att välja just denna present. Ska det vara en pryl som kommer att användas länge är det ju inte så dumt att den fungerar lika bra efter något år som den gjorde under första veckan.