Leksaker som inte går sönder tack!


Visst är det härligt med presenter till barnen men hur många gånger får barnet inte en pryl som snart är i bitar. Det tycks inte spela någon roll om det är ett billigt mini biljardbord eller en flygande sak som ska påminna om en drönare. När saken går i golvet är leken över för gott.

Leklåda
Done By Deer leklåda för bebis
4.1 av 5
4.1/5
Babyland.se
799 Kr

Mer info

Om du är ute efter en fin present till ett nyfött barn kan detta vara ett bra val. Done By Deers leklåda har det mesta som ett litet barn kommer att gilla under det första året.

Här finns det en leksak, snuttefilt, bitleksak, skallra och en liten bok. Det är ju precis sådant som man som förälder gärna vill ha till sitt barn så i grund och botten har du en toppenpresent till nyblivna föräldrar med denna leklåda för bebis.

Själva lådan som allting kommer i är också användbar. Den kan användas för förvaring av leksaker eller små prylar.

Babygym
Baby Buddy
4.1 av 5
4.1/5
Leksakscity.se
899 Kr

Mer info

Det här är ett fint babygym med allt det som bebisen kan behöva för att stimuleras till snabbare motorisk utveckling. Det finns saker som ger ifrån sig ljud och material av olika slag som barnet kan känna på. Gymmet är säkert att använda för den lilla bebisen som har börjat utforska sin omvärld. Perfekt present till nyblivna föräldrar!

Gosleksak
Fisher-Price Koala gosleksak
5 av 5
5/5
Babyland.se
599 Kr

Mer info

Det här är en mysig koala från Fisher Price som dessutom kan spela musik. Den är gjord för det lilla barnet som kommer att gilla koalans effekter och mjuka känsla.

Magen lyses upp och rör sig upp och ner i en skön rytm. Detta påminner lite om känslan och ljudet av andetag. På grund av detta är det många som låter barnet mysa med detta mjukisdjur då det är läggdags.

Koalan har en lugnande effekt och är mycket söt att se på. Det går att använda timer för att ställa in ljudet som kan vara musik eller naturljud. Dessutom går det att välja flera färger för ljuset från magan.

För det lilla barnet är det spännande att ta i koalan som har lite olika textur att upptäcka. Det här är en present för nyfött barn och bebis. Batterierna är inkluderade och det går att tvätta detta mjukisdjur i tvättmaskinen.

Barbiedocka
Barbie Travel
3.6 av 5
3.6/5
Leksakscity.se
369 Kr

Mer info

Barbie ska ut och resa! Hon har sin resväska på hjul såväl som en ryggsäk. Med på färden kommer en massa viktiga saker som man behöver då man åker tåg, buss, flyg eller bil. Det här är en riktigt fin Barbie-docka med alla prylar som kan få fantasin att skena. Perfekt som den är eller som ytterligare en del av en samling med Barbie-dockor och Barbie-prylar.

Gåleksak
Fisher Price Zebra gåleksak
4.4 av 5
4.4/5
Litenleker.se
549 Kr

Mer info

Det här är en gåleksak för små barn som kan använda den på flera sätt. Barnet kan sitta och leka med knapparna som finns på leksaken eller ta tag i handtaget för att stå och gå med den.

Tanken är att barnet ska uppmuntras till att stå upp och sedan gå med gåleksaken. Den är gjord för att hjälpa barnet att jobba med balans såväl som att bygga upp självförtroendet rent motoriskt och mentalt.

Det här kan mycket väl vara något som sporrar barnet att lära sig gå snabbare. Gåleksaken har många roliga aktiviteter som ger barnet något att syssla med länge.

Denna gåleksak kan passa bra från 6 månader men kan också ges som en present till en nyfödd bebis eftersom den första tiden går så snabbt!

Lekbräda
Sebra lekbräda i trä
3.9 av 5
3.9/5
Babyland.se
499 Kr

Mer info

Det här är en kul lekbräda av trä som har en massa spännande saker att upptäcka. Det lilla barnet kan ha roligt med delarna som rör på sig och blir helt klart inspirerat av de fina färgerna.

Lekbrädan lockar till lek och kommer att få barnet att jobba med motorik såväl som tankeverksamhet. Barnet kan trycka, snurra och rulla de olika delarna på brädan.

Detta är en bra present till ett litet barn eller till nyblivna föräldrar som snart kommer att behöva lite mer aktiviteter av detta slag för sitt barn.

Babygym
Babblerna babygym (Moln)
4.8 av 5
4.8/5
Babyland.se
799 Kr

Mer info

Det här är ett superfint babygym som passar väldigt bra som presen till en liten bebis. Du kan ge det som present så snart som barnet har fötts eftersom det kommer att komma till användning under kommande månader.

En bebis behöver ju inte kunna leka med leksakerna i babygymet för att ha kul med det. I början kommer det lilla barnet mest att ligga och titta på alla färger och saker som rör sig.

Detta babygym har ett underlag som är mjukt och fint. Det har en vackert motiv som barnet kommer att ha nytta av så snart som det börjar ligga på mage och lyfter på huvudet.

Det finns taktila inslag som är insydda i mattan som barnet på ett säkert sätt kommer att kunna undersöka. Där finns fjäril, blomma och Babba figuren.

Figurerna och leksakerna som finns i detta babygym har fina färger, skapar ljud av olika slag och har olika textur som barnet kan upptäcka. Leksakerna som hänger kan plockas ned för att till exempel använda på barnvagnen.

Storleken på 90 x 90 cm är väl tilltagen och materialet polyester är lätt att hålla rent. Du kan tvätta både matta och leksaker i 40 grader i maskinen.

Billiga presenter måste inte gå sönder

Billigt och bra kan absolut gå hand i hand. Det finns billiga presenter som inte går sönder. En present till pojke som ska hanteras hårdhänt bör vara gjord för detta. Det måste inte speglas i priset. När du ser på möjliga presenter ska du fundera lite på hur de är byggda.

Plast är ett material som kan vara hållbart. Om leksaken är byggd på ett smart sätt kan den klara mycket. Se på bilder och läs också på vad gäller material och konstruktion. Du bör också se på recensioner av leksaken för att ta reda på mer om dess hållbarhet.

Rätt pryl till rätt ålder

Du kan också tänka på hur leksaker kan hålla längre då de ges till rätt åldersgrupp. En present till pojke som fyller 10 år är inte samma sak som presenten till fyraåringen. Ta alltid en titt på vilken ålder leksaken är till för.

Visst kan det vara så att ett yngre barn har glädje av en present för ett äldre barn. Men frågan är om det yngre barnet förstår hur saken ska hanteras. För hårda nypor kan också vara något som gör att en leksak går sönder på ett sätt som kan verka obegripligt.

Andra saker som kan leda till ett tidigt slut på nöjet är att leksaken ramlar i golvet eller på en plats där den garanterat kommer att förstöras. Det här händer inte lika lätt när barnet som får leksaken förstår hur den ska lekas med.

Det kan löna sig att betala lite mer

Det kan förstås vara så att det lönar sig att betala lite mer för högre kvalitet. Om du ser att en viss leksak kostar mer men får fantastiska recensioner av de som köpt den kan det vara värt att välja just denna present. Ska det vara en pryl som kommer att användas länge är det ju inte så dumt att den fungerar lika bra efter något år som den gjorde under första veckan.