Bra present till kille – 10 tips på present till kille


Grabben fyller år och nu ska han firas med en riktigt bra present till kille. Men hur ska du komma fram till en bra present till 10 årig kille som har det allra mesta? Saken är den att oavsett om du är ute efter en present till 14 årig kille eller present till sexårig pojke finns det vissa grundläggande egenskaper att hålla utkik efter.

Om du satsar på något som talar till hans sinne för spänning och samtidigt ser till att saken håller hög kvalitet är du på god väg till en perfekt present till pojke. Innan vi tar en titt på listan med 10 tips på present till 8 årig kille såväl som till 6 år, 7 år och 14 år ska vi kora vinnaren.

Ja, det finns en vinnare. Ni har inte plats för ett klassiskt biljardbord som alla skulle kunna samlas omkring. Men visst finns det plats för ett spelbord? Spelbordet är den bästa present till 10 årig pojke såväl som en härlig present till 14 årig kille!

Leksakspistol
NERF Elite 2.0 Motoblitz CS10
3.8 av 5
3.8/5
Storochliten.se
749 Kr

Mer info

Med denna leksakspistol från NERF går det att skjuta på flera sätt. Om du väljer Fire 6 funktionen så skjuter du med airblitz. Detta fungerar med en pump.

Du pumpar tillbaka handtaget och sedan framåt samtidigt som du trycker på airblitz knappen. Detta leder till att du skjuter iväg 6 pilar.

Det finns också en motordriven sljutfunktion med vilken du snabbt kan skjuta iväg 10 pilar. Det är bara att sätta i magasinet med de 10 pilarna i geväret och dra igång motorn.

Denna NERF leksakspistol kommer emd 22 pilar att skjuta med. De fungerar fint för båda skjutfunktionerna. Den är inte farlig och ger rolig lek för barn i olika åldrar.

Det finns inbyggd kikare som gör det lättare att rikta skotten. Pistolen passar bra från 8 år och kräver batterier. Dessa kommer inte med i paketet!

Byggklossar
BRIO Builder 34589 kreativitetskit
5 av 5
5/5
Storochliten.se
719 Kr

Mer info

Det här är ett väldigt smart set med delar som du kan bygga med. Det går att bygga allt. Ett hus, ett rymdskepp eller kanske en robot. Barnet kan själv fantisera fram vad som ska byggas och ha roligt med detta BRIO set.

Byggklossarna och delarna gör det enkelt att låta fantasin flöda. För vuxna och äldre syskon kan det också vara roligt att få vara med. På så vis är detta en fin present till hela familjen.

Allt som allt så inkluderar detta set 271 delar och de är gjorda av trä. Det passar bra från 3 år.

Barbiedocka
Barbie Travel
3.6 av 5
3.6/5
Leksakscity.se
369 Kr

Mer info

Barbie ska ut och resa! Hon har sin resväska på hjul såväl som en ryggsäk. Med på färden kommer en massa viktiga saker som man behöver då man åker tåg, buss, flyg eller bil. Det här är en riktigt fin Barbie-docka med alla prylar som kan få fantasin att skena. Perfekt som den är eller som ytterligare en del av en samling med Barbie-dockor och Barbie-prylar.

Byggleksak
Playmobil City Action 70441 fjärrstyrd lyftkran
4.3 av 5
4.3/5
Storochliten.se
999 Kr

Mer info

Här erbjuder Playmobil lek med lyftkran på en arbetsplats. Det gäller att få ordning på en byggnad och då är det bara att jobba på och lyfta delar på plats!

Detta är en väldigt bra leksak för barn som tycker om när det är som på riktigt. Som kranförare så får barnet lyfta tunga stålbommar som givetvis inte är tunga på riktigt, men visst känns det som att de är det!

Detta set har två gubbar, en lyftlran, stenar, stålbommar, golv och många andra tillbehör som skapar den perfekta arbetsplatsen. Det hela är anpassat för att använda med fjärrkontroll.

Detta är en leksak som passar mycket bra som present från 5 år och upp.

Byggleksak
Meccano Ducati Moto GP motorcykel
4.2 av 5
4.2/5
Storochliten.se
549 Kr

Mer info

Bygg en egen Ducati motorcykel med detta fina kit från Meccano. I kitet finns allt som behövs för att bygga en miniatyr av motorcykeln som finns på riktigt. Det är en kopia av modellen Ducati Desmosedici GP.

Det finns till och med fjädring och hjul med flera delar. Detta gör att motorcykeln känns äkta och det uppskattar barnet som bygger den.

Det här är en leksak som är utvecklande och som ger en känsla av att klara av saker. Motorcykeln blir så fin att den kanske får stå framme på en hylla då den inte leks med.

Det här är en bra present till ett barn som är minst 10 år gammalt och som tycker om motorfordon samt att bygga. Det är också ett bra val om du vill väcka barnets kärlek till vetenskap och teknologi såväl som matematik och logiskt tänkande.

Billeksak
Carrera Go bilbana Smoking Tires med loop 4,9 meter
3.9 av 5
3.9/5
Storochliten.se
799 Kr

Mer info

Bilarna ställs upp för race och så kör ni! Det här är en kul bilbana för barn som tycker om att leka med bilar. Det går att bygga ihop den på lite olika sätt.

Allt som allt så får du 4.9 meter bana. Det finns även loop och så ett sidospår som är smalt och som kan användas för coola omkörningar.

Det går också att använda boost för att köra snabbare och då blir det extra spännande. Det här är en perfekt present till barn som gärna leker race. Den passar mycket bra för tider då det behövs något kul att syssla med inomhus.

Actionfigurer
Star Wars Galactic Action Darth Vader
3.8 av 5
3.8/5
Storochliten.se
849 Kr

Mer info

Det här är en leksak som kan passa från 4 år och upp. Detta eftersom det finns vuxna som vill samla och barn som vill leka. Om dessa intressen krockar kan det bli lite struligt, då får du skaffa två!

Figuren känns igen från Star Wars filmerna. Det är den onde Darth Vader som har återgetts som en docka med effekter. Denna Darth Vader docka har både ljud och ljus.

Olika kombinationer av ljud såväl som fraser och ljus kan aktiveras med hjälp av de tre knapparna som finns på bältet och på dockans bröst.

Darth Vader dockan har ögon som lyser i rött precis som hans ljussabel. Du får höra ljud från galaxen och fem olika Darth Vader fraser.

Listan med 10 bra presenter till kille som ska firas!

  1. Spelbord

Nummer ett, den stora vinnaren är spelbordet. Det går faktiskt att skaffa mini biljard för att på så vis få plats med spelet som alla älskar. Det finns även fotboll och hockey. Ett tips är att satsa på ett lite massivare bord som kommer att stå stadigt. Detta särskilt om du är ute efter en bra present till 11 årig pojke eller äldre som kan vara lite tuffare i tagen.

Ett spelbord ger fina utmaningar och är en social upplevelse. Det passar mycket bra för familjer med flera barn som vill ha aktiviteter som kan njutas av tillsammans. Lägg märke till att spelbordet faktiskt också kan användas av vuxna. Perfekt för vettiga aktiviteter tillsammans när det regnar utomhus!

Du kan klicka här för att ta en titt på olika typer av möjliga spelbord!

present till pojke
Ett spelbord med glas över kan han använda utomhus!
  1. Sparkcykel

Det här är också en vinnare för ett brett spann av åldrar. När du ska ha en bra present till 10 årig kille kan du köra på en mer avancerad modell. Äldre pojkar kan också tänkas gilla elsparkcykeln som inte går snabbare än 25 km/h.

Det här är ett så bra val med tanke på att sparkcykeln inte väx ur så snabbt. Det går ju att höja styret och därmed kan en sparkcykel som du gav till en åttaåring vara högst aktuell två år senare. Detta förutsätter att du väljer en modell av hög kvalitet förstås.

  1. Sänka skepp spelet

Visset du att det finns elektroniska versioner av det klassiska Sänka skepp spelet? Det gör spelet till en bra val även då du är på jakt efter en present till 6 årig kille som fortfarande inte har lärt sig alfabetet. Det går dock ganska snabbt att lära sig hur man läser av positionerna och det här är ytterligare ett exempel på en leksak som kan engagera hela familjen.


Här kan du se ett klipp från spel med elektroniskt skänka skepp spel från Hasbro:

Du väljer det här klassiska spelet som en present till 12 årig kille men inser att precis hela familjen tycker att det är roligt att spela. Kom bara ihåg att det är hans spel. Det är viktigt att fråga om lov innan det plockas av hyllan i hans rum då han inte har kommit hem från skolan ännu!

Det här är också ett väldigt prisvärt spel. Det du får för under 15o kronor håller hög kvalitet!

  1. Karaoke

En så enkel sak som är så kul för alla åldrar! En karaokemaskin med minst en mick kan han verkligen ha kul med. Det krävs inget musikaliskt geni. Bara att köra låtarna och sjunga på. Dessutom kan en bra karaokemaskin även fungera som högtalare om den har bluetooth. Den kan tas med till platser där han vill höra på musik med vänner.

Om du ska ge bort present till kille som också spelar gitarr kan det vara klokt att välja en karaoke-modell som också går att koppla till el-gitarr. Det finns den här typen av varianter och de ger mycket mer än sång till inspelade låtar.

  1. Studsmatta

Alla pojkar tycker om att hoppa upp och ned. En studsmatta är en perfekt present till 9 årig pojke såväl som till hans 3 år yngre bror och 5 år äldre syster. Det här är en present till pojke som kan behöva röra på sig lite mer. Upp från soffan och tv-spelet för att studsa.

Finns det plats för en redig studsmatta är det verkligen en investering i hälsa och glädje. Fundera lite på vilken modell som kommer att passa bäst. Det finns billiga studsmattor som är kul men som slits snabbt. Du kanske också är intresserad av en variant som man kan gräva ner i gräsmattan för att minska på höjden ovan mark och därmed göra det hela säkrare.

Titta vad mycket kul man kan göra på en studsmatta:

  1. Pool

Finns det plats för studsmatta kanske det finns plats för pool och här kan du tänka kreativt. En pool som present till 10 årig kille, eller yngre, måste inte vara den klassiska poolen. Det finns uppblåsbara hoppleksaker med pool, minde pooler med rutschkana och vattensprits såväl som djupare saker för vattenlek.

Det fina med poolerna för barn är att de inte alls måste vara dyra. Detta trots att du faktiskt får något som är rejält tilltaget vad gäller storlek och har fina effekter. Välj en present som ingen pojke kan motstå, vatten och lek!

  1. Surfplatta

Om det känns okej med lite stillasittande då och då är surfplattan ett bra val. Säg den påg som inte drömmer om att få ha sin egen. Du kan välja surfplatta för barn eller satsa på något som du hade köpt till dig själv. Det beror lite på vad han fyller.

En present till kille 12–14 år kan vara lite mer avancerad tekniskt sett. Här vågar du köpa något som är lite dyrare då du vet att han kan hantera prylen. Med en surfplatta kan han göra en massa saker. Det går att ladda ner spel och om du inte vill att pojken ska ha direkt tillgång till nätet går det också att ordna.

  1. Spelmaskin

Det finns så många fina spelmaskiner. PlayStation, DreamCast, Nintendo… Du har antagligen hört honom nämna en specifik spelmaskin som är av intresse. Om denna redan finns på plats kan det vara dags att uppdatera med nya spel till den.

Spelmaskiner och spel är populära val som presenter till kille men tänk på att välja något som håller. Det är också viktigt att se över vilken typ av spel han kommer att spela. Om det blir nätverksspel där han kommer i kontakt med andra bör du vara väl insatt i vad detta innebär.

  1. Smartklocka

En smartklocka är också en rolig sak. Den kan ha GPS och kan användas för att ta bilder med. En GPS klocka för barn kan du ringa till och den kan ha ett larm som pojken kan aktivera om något skulle hända. Det här är en bra present till killen som tycker om teknik.

  1. Trampbil

Här har vi en fin present till kille 6 år och upp. Det är kanske inte den bästa presenten till pojken som har fyllt 12 men då kan du hitta varianter som är massivare. Kanske är det dags för något som påminner mer om en ATV om du vill ge dig på något på fyra hjul som present till 14 åring.

Pojkar mellan 5 och 11 har kul med trampbilar. Finns det plats att köra runt kommer de gladeligen att göra det och gärna tillsammans. Trampbilar är också en form av leksak som man kan dela med systrar. Det går att köra tillsammans och hitta på roliga lekar utan att det går för fort så att föräldrar kan känna sig lugna.

present till 10 årig pojke