Bra present till kille – 10 tips på present till kille


Grabben fyller år och nu ska han firas med en riktigt bra present till kille. Men hur ska du komma fram till en bra present till 10 årig kille som har det allra mesta? Saken är den att oavsett om du är ute efter en present till 14 årig kille eller present till sexårig pojke finns det vissa grundläggande egenskaper att hålla utkik efter.

Om du satsar på något som talar till hans sinne för spänning och samtidigt ser till att saken håller hög kvalitet är du på god väg till en perfekt present till pojke. Innan vi tar en titt på listan med 10 tips på present till 8 årig kille såväl som till 6 år, 7 år och 14 år ska vi kora vinnaren.

Ja, det finns en vinnare. Ni har inte plats för ett klassiskt biljardbord som alla skulle kunna samlas omkring. Men visst finns det plats för ett spelbord? Spelbordet är den bästa present till 10 årig pojke såväl som en härlig present till 14 årig kille!

Pussel
Ravensburger Storstadspussel 5000 bitar
4.3 av 5
4.3/5
Jollyroom.se
759 Kr

Mer info

Det här är en superfint pussel från Ravensburger med ett storstadsmotiv. Du ser kända byggnader från städer du kanske har besökt. Pusslet har gott om detaljer och det är förstås viktigt när det handlar om så många bitar.

Även om ni lägger pusslet hela familjen tillsammans så kan det ta flera veckor att bli klar. Men frustrerande blir det inte just för att det finns så gott om detalher att få på.

Bilden är kul att prata om. När pusslet läggs tillsammans med barn kan ni berätta mer om saker som Eiffeltornet och Frihetsgudinnan samt i vilka städer dessa finns.

Det här är en särskilt bra present för familjer som tycker om att lägga pussel. Den ger riktigt fin aktivitet och passar bra för barn som förstår hur man lägger pussel och som klarar detta med lite hjälp från vuxna.

Gåleksak
Fisher Price Zebra gåleksak
4.4 av 5
4.4/5
Litenleker.se
549 Kr

Mer info

Det här är en gåleksak för små barn som kan använda den på flera sätt. Barnet kan sitta och leka med knapparna som finns på leksaken eller ta tag i handtaget för att stå och gå med den.

Tanken är att barnet ska uppmuntras till att stå upp och sedan gå med gåleksaken. Den är gjord för att hjälpa barnet att jobba med balans såväl som att bygga upp självförtroendet rent motoriskt och mentalt.

Det här kan mycket väl vara något som sporrar barnet att lära sig gå snabbare. Gåleksaken har många roliga aktiviteter som ger barnet något att syssla med länge.

Denna gåleksak kan passa bra från 6 månader men kan också ges som en present till en nyfödd bebis eftersom den första tiden går så snabbt!

Billeksak
Bilbana med loop
3.8 av 5
3.8/5
Storochliten.se
449 Kr

Mer info

Det här är en kul och färgglad bilbana som du kan bygga till. Den har fina inslag som en lopp att köra i samt dinosaurier. Bilbanans delar är enkla att bygga med så det går att låta fantasin flöda.

Det här är en mycket bra present till ett barn som har fyllt minst 5 år. När banan är byggd är det bara att köra bilen på spåret. Bilen drivs med batterier och dessa ingår inte i paketet.

Det finns 146 bilbanedelar och 2 bilar att köra med.

Radiostyrt flygplan
Piper Leksak J3-Cub
4 av 5
4/5
Leksakscity.se
549 Kr

Mer info

Flyga eget föygplan? Klart att du får! Det här är en superkul leksak som ett barn klarar av att hantera. Känslan av att kunna få något att flyga i luften och själv styra över detta är mäktig. Leken är utvecklande och också något som kan passa bra när föräldrar vill vara med och leka. Men glöm inte bort vems leksak det faktiskt är!

 

Elbilar barn
Elbil polisbil
4.9 av 5
4.9/5
Leksakscity.se
2 999 Kr

Mer info

Överraska med en present som aldrig kommer att glömmas! Barn älskar att bete sig som vuxna och nuförtiden kan även små barn få köra bil. Det här är en säker elbil för de minsta som är gjord för att skapa spänning och lek. Den är utformad för säker körning och kommer att bli årtiondets present, garanterat!

Byggset
BRIO World 33889 berg, tunnel och lyftkran
4.6 av 5
4.6/5
Storochliten.se
499 Kr

Mer info

Det är dags att ge sig in i guldgruvan och upptäcka vad som gömmer sig där! Detta är en BRIO leksak med byggdelar som lockar till en massa lek och fantasi.

Du kan lyfta toppen av berget för att skapa ännu mer lek. Lyftkranen som finns längst upp är perfekt för små barns utvecklande lek. Det finns också ljudeffekter som aktiveras när tåget åker genom guldgruvan.

Detta är en leksak för små barn som kan användas under hela barndomen och av syskon gemensamt. Den håller hög kvalitet och kan därmed sparas för kommande gerenationer.

Notera dock att du måste köpa till batterier för att få ljudeffekterna. Leksaken passar från 3 år.

 

Leksakspistol
NERF Elite 2.0 Motoblitz CS10
3.8 av 5
3.8/5
Storochliten.se
749 Kr

Mer info

Med denna leksakspistol från NERF går det att skjuta på flera sätt. Om du väljer Fire 6 funktionen så skjuter du med airblitz. Detta fungerar med en pump.

Du pumpar tillbaka handtaget och sedan framåt samtidigt som du trycker på airblitz knappen. Detta leder till att du skjuter iväg 6 pilar.

Det finns också en motordriven sljutfunktion med vilken du snabbt kan skjuta iväg 10 pilar. Det är bara att sätta i magasinet med de 10 pilarna i geväret och dra igång motorn.

Denna NERF leksakspistol kommer emd 22 pilar att skjuta med. De fungerar fint för båda skjutfunktionerna. Den är inte farlig och ger rolig lek för barn i olika åldrar.

Det finns inbyggd kikare som gör det lättare att rikta skotten. Pistolen passar bra från 8 år och kräver batterier. Dessa kommer inte med i paketet!

Listan med 10 bra presenter till kille som ska firas!

  1. Spelbord

Nummer ett, den stora vinnaren är spelbordet. Det går faktiskt att skaffa mini biljard för att på så vis få plats med spelet som alla älskar. Det finns även fotboll och hockey. Ett tips är att satsa på ett lite massivare bord som kommer att stå stadigt. Detta särskilt om du är ute efter en bra present till 11 årig pojke eller äldre som kan vara lite tuffare i tagen.

Ett spelbord ger fina utmaningar och är en social upplevelse. Det passar mycket bra för familjer med flera barn som vill ha aktiviteter som kan njutas av tillsammans. Lägg märke till att spelbordet faktiskt också kan användas av vuxna. Perfekt för vettiga aktiviteter tillsammans när det regnar utomhus!

Du kan klicka här för att ta en titt på olika typer av möjliga spelbord!

present till pojke
Ett spelbord med glas över kan han använda utomhus!
  1. Sparkcykel

Det här är också en vinnare för ett brett spann av åldrar. När du ska ha en bra present till 10 årig kille kan du köra på en mer avancerad modell. Äldre pojkar kan också tänkas gilla elsparkcykeln som inte går snabbare än 25 km/h.

Det här är ett så bra val med tanke på att sparkcykeln inte väx ur så snabbt. Det går ju att höja styret och därmed kan en sparkcykel som du gav till en åttaåring vara högst aktuell två år senare. Detta förutsätter att du väljer en modell av hög kvalitet förstås.

  1. Sänka skepp spelet

Visset du att det finns elektroniska versioner av det klassiska Sänka skepp spelet? Det gör spelet till en bra val även då du är på jakt efter en present till 6 årig kille som fortfarande inte har lärt sig alfabetet. Det går dock ganska snabbt att lära sig hur man läser av positionerna och det här är ytterligare ett exempel på en leksak som kan engagera hela familjen.


Här kan du se ett klipp från spel med elektroniskt skänka skepp spel från Hasbro:

Du väljer det här klassiska spelet som en present till 12 årig kille men inser att precis hela familjen tycker att det är roligt att spela. Kom bara ihåg att det är hans spel. Det är viktigt att fråga om lov innan det plockas av hyllan i hans rum då han inte har kommit hem från skolan ännu!

Det här är också ett väldigt prisvärt spel. Det du får för under 15o kronor håller hög kvalitet!

  1. Karaoke

En så enkel sak som är så kul för alla åldrar! En karaokemaskin med minst en mick kan han verkligen ha kul med. Det krävs inget musikaliskt geni. Bara att köra låtarna och sjunga på. Dessutom kan en bra karaokemaskin även fungera som högtalare om den har bluetooth. Den kan tas med till platser där han vill höra på musik med vänner.

Om du ska ge bort present till kille som också spelar gitarr kan det vara klokt att välja en karaoke-modell som också går att koppla till el-gitarr. Det finns den här typen av varianter och de ger mycket mer än sång till inspelade låtar.

  1. Studsmatta

Alla pojkar tycker om att hoppa upp och ned. En studsmatta är en perfekt present till 9 årig pojke såväl som till hans 3 år yngre bror och 5 år äldre syster. Det här är en present till pojke som kan behöva röra på sig lite mer. Upp från soffan och tv-spelet för att studsa.

Finns det plats för en redig studsmatta är det verkligen en investering i hälsa och glädje. Fundera lite på vilken modell som kommer att passa bäst. Det finns billiga studsmattor som är kul men som slits snabbt. Du kanske också är intresserad av en variant som man kan gräva ner i gräsmattan för att minska på höjden ovan mark och därmed göra det hela säkrare.

Titta vad mycket kul man kan göra på en studsmatta:

  1. Pool

Finns det plats för studsmatta kanske det finns plats för pool och här kan du tänka kreativt. En pool som present till 10 årig kille, eller yngre, måste inte vara den klassiska poolen. Det finns uppblåsbara hoppleksaker med pool, minde pooler med rutschkana och vattensprits såväl som djupare saker för vattenlek.

Det fina med poolerna för barn är att de inte alls måste vara dyra. Detta trots att du faktiskt får något som är rejält tilltaget vad gäller storlek och har fina effekter. Välj en present som ingen pojke kan motstå, vatten och lek!

  1. Surfplatta

Om det känns okej med lite stillasittande då och då är surfplattan ett bra val. Säg den påg som inte drömmer om att få ha sin egen. Du kan välja surfplatta för barn eller satsa på något som du hade köpt till dig själv. Det beror lite på vad han fyller.

En present till kille 12–14 år kan vara lite mer avancerad tekniskt sett. Här vågar du köpa något som är lite dyrare då du vet att han kan hantera prylen. Med en surfplatta kan han göra en massa saker. Det går att ladda ner spel och om du inte vill att pojken ska ha direkt tillgång till nätet går det också att ordna.

  1. Spelmaskin

Det finns så många fina spelmaskiner. PlayStation, DreamCast, Nintendo… Du har antagligen hört honom nämna en specifik spelmaskin som är av intresse. Om denna redan finns på plats kan det vara dags att uppdatera med nya spel till den.

Spelmaskiner och spel är populära val som presenter till kille men tänk på att välja något som håller. Det är också viktigt att se över vilken typ av spel han kommer att spela. Om det blir nätverksspel där han kommer i kontakt med andra bör du vara väl insatt i vad detta innebär.

  1. Smartklocka

En smartklocka är också en rolig sak. Den kan ha GPS och kan användas för att ta bilder med. En GPS klocka för barn kan du ringa till och den kan ha ett larm som pojken kan aktivera om något skulle hända. Det här är en bra present till killen som tycker om teknik.

  1. Trampbil

Här har vi en fin present till kille 6 år och upp. Det är kanske inte den bästa presenten till pojken som har fyllt 12 men då kan du hitta varianter som är massivare. Kanske är det dags för något som påminner mer om en ATV om du vill ge dig på något på fyra hjul som present till 14 åring.

Pojkar mellan 5 och 11 har kul med trampbilar. Finns det plats att köra runt kommer de gladeligen att göra det och gärna tillsammans. Trampbilar är också en form av leksak som man kan dela med systrar. Det går att köra tillsammans och hitta på roliga lekar utan att det går för fort så att föräldrar kan känna sig lugna.

present till 10 årig pojke