Julklappstips till 2 åring – Bästa julklapp 2 åring vill ha!


När man är två år så kanske man inte direkt lämnar över en önskelista till mamma och pappa. Men visst finns det saker som 2 åringar väldigt gärna vill ha och leka med. Det är väldigt roligt att leta efter en present 2 åringen kommer att glädjas av.

Du kan givetvis hitta bra uppslag om du ser på allmänna julklappstips, men här ska vi se närmre på den bästa julklapp en 2 åring kan få. Faktiskt också bra för födelsedagar och kalas. Vi börjar med något som kan lekas med ett bra tag efter att barnet har fyllt 3…

En gunghäst är en perfekt present till 2 åring!

Gunghästen är klassisk och ett julklappstips som aldrig går ur tiden. När vi närmar oss slutet på året är det ju kallt utomhus. Då är det perfekt att ge barnet något som man kan bränna energi på inomhus. Gunghästar finns i perfekt storlek för små barn som fortfarande är lite vingliga. Du kan välja en modell med effekter som musik och annat kul.

julklapp 2 åring

Det är roligt att kladda när man är 2

En annan mycket lyckad present en 2 åring inte tackar nej till är något som man kan kladda med. Det här är en kategori som ger oss flera fina val.

Några exempel är:

 • Trolldeg eller lera med olika färger.
 • Fingerfärg som man kan måla med händerna med.
 • Slime eller annan kladdleksak som man bara geggar med.
 • Kinetisk sand som kan ge liknande sensationer i händerna.

Det är också roligt att klistra

När vi ändå är inne på pyssel-biten så är det förstås så att billiga leksaker för 2 år också kan innebära pyssel med klistermärken. Du skaffar ett häfte med tillhörande klistermärken och vips har du bästa julklapp en 2 åring kan få. Det ska bara klistras in i albumet och det är inte så noga att man klistrar exakt rätt.

Det här är en present till 2 åring som passar lika bra som julklapp som till födelsedagen. Dessutom är det ju en billig 2 års present. Perfekt om du kanske inte är så nära familj och mest vill visa att du bryr dig. Dessutom helt utmärkt som kalaspresent om det ska firas med andra tvååringar.

Pusselleksaker som 2 års present

Vad leker en 2-åring med? Det är en smart fråga att ställa då du är ute efter present 2 åring gillar. Om du inte är säker på saken kanske du känner en förskole pedagog som kan berätta för dig. I 2 årsåldern är det roligt med pussellekar. Dessutom bidrar pussel med lustfyllt lärande.

Det kan vara stora färgglada block som ska sättas fast på en ställning såväl som ett pussel i 2D som man lägger plant på golvet. Att passa ihop saker är lika roligt vid 2 år som det var vid 1 och som det kommer att vara vid 4. Det är därför den förslås som 1, 2 och 3 års present.

Ett åldersanpassat pussel är en riktigt bra present till 2 åring året om. Du finner snabbt den här typen av leksak i leksaksbutiker där du bor såväl som online. Det här är en julklapp 2 åring kan leka med varje dag och som ger en massa aktivitet. Det gillar ju även föräldrarna.

2 års present

Saker som vi vuxna använder

En annan säker julklapp 2 åring blir glad av är något som ser ut som det som vi vuxna använder oss av. Det kan vara en så enkel sak som ett måttband i hylsa. Det finns måttband för små barn som rullas in och dras ut. De ser ut precis som det måttband mamma och pappa har i verktygslådan men det finns inga vassa kanter att göra sig illa på.

Andra exempel på verkliga leksaker för 2 år är:

 • Strykjärn
 • Mini-spis
 • Telefon
 • Trädgårdsverktyg
 • Kassaapparat
 • Leksakspengar
 • Plånbok
 • Väska

Du kan göra den listan hur lång som helst. Allt som ser ut som det vi vuxna använder oss av är en mycket bra present för en 2 åring som givetvis hela tiden studerar sina vuxna. Barn i den här åldern tycker som regel om att härma de vuxna.

Fantasileksaker att leka med

Det kan också vara roligt med utklädningskläder men det beror lite på barnets utveckling och intresse av detta. Om barnet har en favoritfigur, kanske en figur från böcker och film, kan det passa bra med detta tema. Det här är faktiskt en slags pedagogiska leksaker som kan verka mycket positivt för barnets mentala utveckling.

Om barnet kan en viss saga eller film väl kan det vara roligt med alla möjliga typer av leksaker till 2 åring som har detta tema. Det kan vara figurer, kläder, inredning och annat som barnet har omkring sig.

leksak 2 åring
En rolig hatt kan en 2 åring ha mycket kul med!

Åk-leksaker är bra val

Det är roligt att skjuta sig framåt på hjul när man är två år. Det är därför som åk-leksaker är prima leksaker 2 år och vidare. Det finns också trampbilar som går att justera så att det lilla barnet kommer åt tramporna.

Fast just att skjuta sig framåt utan pedaler passar väldigt bra för den här åldern. Sedan kan åk-leksaken ha lite olika form. Det kan vara en röd bil eller varför inte en klassisk brandbil eller sagodjur? Det här är lika mycket en julklapp till mamma och pappa eftersom barnet kan leka i timmar med en åk-leksak, både inomhus och utomhus.

Det kan också vara en balanscykel som är en mycket bra övergång till den vanliga cykeln och som definitivt kan börja användas i 2 års åldern.

Sandleksaker passar också mycket bra

Det blir aldrig fel med sandleksaker för en tvååring. Det här är en typ av leksaker till 2 åring som garanterat kommer att användas. Vill du satsa på en present till 2 åring för utomhusbruk är detta ett bra julklappstips även om det blir mycket snö till jul. Snön smälter ju snart och då blir det en massa kul i sandlådan!

Leksaksinstrument om det får bli högljutt

Om det känns okej med lite oljud är musikinstrument för små barn ett bra julklappstips för 2 åring. Det spelar ingen roll om barnet på ett naturligt sätt är intresserat av musik. Idag vet vi att musiken och instrument för små barn är viktigt för deras utveckling.

2 åring leksak

Det här är leksaker 2 åring kan utvecklas mentalt av, men det är som sagt en 2 års present som låter en hel del. Välj den bara om du vet att vuxna och andra barn inte kommer att bli tokiga av den!

Kanske är det dags för studsmatta

En studsmatta ges ofta som förslag på present till kille eller barn som är lite äldre. Men redan i yngre ålder kan det här vara en rolig leksak att ha. Det är en stor leksak vid 2 år men den kommer ju att hänga med. Om det finns plats inomhus eller utomhus för studsmatta kan det vara en lite finare present som äldre syskon också kan gilla skarpt.

2 års present

Nu har vi gått igenom väldigt många bra julklappstips för 2 åring och förhoppningsvis har du inspirerats till den perfekta 2 års presenten!