De 42 bästa presenterna till en 3-åring


Det är kul att fira en treåring för det här är en ålder då man kan göra så mycket kul tillsammans. Samtidigt så kan det vara en hel del jobb med barn i den här åldern och då är det inte så dumt med leksaker som aktiverar. Om du funderar på leksaker 3 år så kan du sluta leta! Här är de 42 bästa presenterna till en 3-åring…

Radiostyrt flygplan
Piper Leksak J3-Cub
4 av 5
4/5
Leksakscity.se
549 Kr

Mer info

Flyga eget föygplan? Klart att du får! Det här är en superkul leksak som ett barn klarar av att hantera. Känslan av att kunna få något att flyga i luften och själv styra över detta är mäktig. Leken är utvecklande och också något som kan passa bra när föräldrar vill vara med och leka. Men glöm inte bort vems leksak det faktiskt är!

 

Målarlåda
Stor målarlåda
4.3 av 5
4.3/5
Bluebox.se
519 Kr

Mer info

Denna målarlåda har 88 delar och är en helt fantastisk present till ett barn eller ungdom som älskar att måla. Det finns färger av olika slag och en färgskala som kan lägga grunden till fina konstverk. Denna present passar bra för barn men också för ungdomar som tycker om att teckna och måla. Känslan är massiv trots att denna present inte alls är särskilt dyr.

Elbilar barn
Elbil polisbil
4.9 av 5
4.9/5
Leksakscity.se
2 999 Kr

Mer info

Överraska med en present som aldrig kommer att glömmas! Barn älskar att bete sig som vuxna och nuförtiden kan även små barn få köra bil. Det här är en säker elbil för de minsta som är gjord för att skapa spänning och lek. Den är utformad för säker körning och kommer att bli årtiondets present, garanterat!

Leksakspistol
NERF Elite 2.0 Motoblitz CS10
3.8 av 5
3.8/5
Storochliten.se
749 Kr

Mer info

Med denna leksakspistol från NERF går det att skjuta på flera sätt. Om du väljer Fire 6 funktionen så skjuter du med airblitz. Detta fungerar med en pump.

Du pumpar tillbaka handtaget och sedan framåt samtidigt som du trycker på airblitz knappen. Detta leder till att du skjuter iväg 6 pilar.

Det finns också en motordriven sljutfunktion med vilken du snabbt kan skjuta iväg 10 pilar. Det är bara att sätta i magasinet med de 10 pilarna i geväret och dra igång motorn.

Denna NERF leksakspistol kommer emd 22 pilar att skjuta med. De fungerar fint för båda skjutfunktionerna. Den är inte farlig och ger rolig lek för barn i olika åldrar.

Det finns inbyggd kikare som gör det lättare att rikta skotten. Pistolen passar bra från 8 år och kräver batterier. Dessa kommer inte med i paketet!

Byggleksak
Playmobil City Action 70441 fjärrstyrd lyftkran
4.3 av 5
4.3/5
Storochliten.se
999 Kr

Mer info

Här erbjuder Playmobil lek med lyftkran på en arbetsplats. Det gäller att få ordning på en byggnad och då är det bara att jobba på och lyfta delar på plats!

Detta är en väldigt bra leksak för barn som tycker om när det är som på riktigt. Som kranförare så får barnet lyfta tunga stålbommar som givetvis inte är tunga på riktigt, men visst känns det som att de är det!

Detta set har två gubbar, en lyftlran, stenar, stålbommar, golv och många andra tillbehör som skapar den perfekta arbetsplatsen. Det hela är anpassat för att använda med fjärrkontroll.

Detta är en leksak som passar mycket bra som present från 5 år och upp.

Gåleksak
Fisher Price Zebra gåleksak
4.4 av 5
4.4/5
Litenleker.se
549 Kr

Mer info

Det här är en gåleksak för små barn som kan använda den på flera sätt. Barnet kan sitta och leka med knapparna som finns på leksaken eller ta tag i handtaget för att stå och gå med den.

Tanken är att barnet ska uppmuntras till att stå upp och sedan gå med gåleksaken. Den är gjord för att hjälpa barnet att jobba med balans såväl som att bygga upp självförtroendet rent motoriskt och mentalt.

Det här kan mycket väl vara något som sporrar barnet att lära sig gå snabbare. Gåleksaken har många roliga aktiviteter som ger barnet något att syssla med länge.

Denna gåleksak kan passa bra från 6 månader men kan också ges som en present till en nyfödd bebis eftersom den första tiden går så snabbt!

Billeksak
Carrera Go bilbana Smoking Tires med loop & hopp 4,9 m
3.9 av 5
3.9/5
Storochliten.se
799 Kr

Mer info

Här har vi en riktigt kul billeksak som kan bjuda in till race. Vem har den snabbaste bilen? Den som kör snabbast förstås!

Detta är ett set som inkluderar en riktigt lång bilbana på 4.9 meter. Det går att sätta ihop denna bana på flera olika sätt vilket ger kul omväxling. Det finns både loop och hopp samt ett sidospår där det går att köra om.

På kontrollen finns det en knapp för turbo och då går det extra snabbt. Men det finns förstås risk för att flyga av banan om det går alltför fort.

Det ingår 2 bilar samt en extra bil och det här är en perfekt present för barn som älskar att leka med bilar!

Men innan du läser vidare för att kika på alla 42 tips ska du veta att Finapresenter nu har statistik över vilka av tipsen som är populärast.

Om du vill veta vila presenter för 3 åringar som andra köper kan du ta en titt på dessa topp-8-tips:

 • Fysisk aktivitet!

 • Roligt

 • Flera års lek

 • För flera barn

 • Vansinnigt roligt

 • Motorisk utveckling

 • Lugn och ro

 • Bra för resan

 • Film och spel

 • Fysisk aktivitet!

 • Utomhuslek

 • Lek tillsammans

 • Så roligt!

 • För fler

 • Hälsosamt

 • Fantasi

 • Roligt

 • Många lektilfällen

 • Utvecklande

 • Hållbart

 • Prisvärd

 • Roligt att borsta!

 • Hälsa

 • Smart

Här kommer alla 42 presenttips till 3 åring!

1. Vattenlek

Prylar till badet blir aldrig fel och det oavsett om det rör sig om flytleksaker till en pool eller sådant som man kan ha kul med i badkaret. Vattenleksaker är också den typ av presenter till 3-åringar som inte kostar så vansinnigt mycket.

Ta en titt på denna roliga lekpool med rutschkana, hur kul som helst för barn i denna ålder.

2. Bollbad

Satsa på ett tält fullt med bollar. Ett bollhav är ett bra val då det finns yngre syskon som också kommer att tycka om den här typen av lek. Det här är något som man kan hitta på CDON såväl som i leksaksbutiker online.

Här kan du se Stor & Litens bollhav!

3. Trehjuling eller tvåhjuling eller springcykel!

Det här är en klassisk leksak som en treåring har stor glädje av. Om du redan nu vill öva upp balansen för den framtida cykeln så kan en springcykel vara det perfekta valet. Det här är en cykel som inte behöver kosta mycket men som ger så mycket glädje. Det finns flera varianter på Stor & Liten, det är bara att skriva in springcykel för att se på lite olika modeller.

Här kan du se en riktigt prisvärd springcykel från Stor & Liten.

present till 3 åring

4. Byggleksak

I den här åldern så gillar man att bygga. Kör på magnetiska byggklossar eller kanske clics som är lätta att förstå och som leks med rätt så långt upp i åldrarna.

5. Kroppsmålning

Det är kul att måla kroppen i olika färger. Kör på kritor som man kan använda i badet eller en färg som man kan leka med utomhus i parken.

6. Boll

Så enkelt och så bra. En boll blir det aldrig fel med. Satsa på en mjukare variant om du vet att den kommer att användas inomhus.

7. Elektrisk tandborste

Barn tycker att det är roligare att borsta tänderna med en elektrisk variant som är till för de små. Det här är en hälsosam present till 3-åring!

Här finns en mycket fin elektrisk tandborste till barn till ett bra pris!

present till 3 åring


8. Klistermärken

Det är kul att pyssla och med klistermärken så kan man sitta en bra stund så det här är en bra present om du vill se till att barnet bli väl sysselsatt. Det finns till och med klistermärken som är till för att använda många gånger om så att man kan ta med detta pyssel i bilen och på flyget.

9. Lera

Leran går aldrig ur tiden. Köp i fina färger och skicka eventuellt med formar för unika figurer.

10. Bilar

Satsa på hög kvalitet. Bilarna av stål håller så länge att de kan skickas vidare till barnbarnen.

11. Jättestor nalle

När man får en nalle som är lika stor som en själv så blir man glad. Det här kommer du kanske själv ihåg så det är klart att en gigantisk nalle är en riktigt bra present till barnet som ska fylla tre år!

Här kan du se en jätterstor nalle som man kan mysa med.

present 3 åring

12. Trampbil

Barn tycker om att glida omkring i fordon som ser ut som verkliga bilar. En trampbil eller en tramptraktor, se denna som har formen av en brandbil, är verkligen en fin leksak som barnet kan ha stor glädje av.

Min treåring älskar att trampa runt på en rosa sportig trampbil. Ta en titt på en cool modell som denna, klicka här!

13. Tågbana

Tågbanan kan man bygga på och det särskilt när man skaffar ett bra märke som till exempel Brio. Banorna som är av trä är att föredra eftersom de håller längre.

Här finns en underbar tågbana som utmanar 3-åringen.

14. Utklädningskläder

Det är roligt att klä ut sig till polis, superhjälte, prinsessa och mer. Med en fin kostym i garderoben så har man alltid rolig lek att se fram emot.

Pippi-kläder som dessa kanske

15. Såpbubblor

Man kan göra sina egna men det brukar vara trevligt att börja med en fin förpackning som kommer med verktyget som man blåser igenom. En bra present till en 3-åring om du har en begränsad budget men vill ge något som garanterat kommer att gillas.

16. Padda

En del tycker inte att det här är något som små barn ska hålla på med medan andra ser fördelen med filmer, spel och annat som faktiskt kan gynna språket och inlärning. Det finns ju paddor som är till för små barn med skydd som gör att de inte går sönder om de fallet i golvet. En surfplatta barn kan ha glädje av är för det mesta till för lek och inlärning.

Ta en titt på denna Lenovo som är prisvärd och dessutom väl anpassad till aktiviteter som att se film från Netflix!

17. Ljudböcker

Låt oss inte glömma bort magin i att få höra en saga uppläst. Ljudböcker ska man ha tillgängliga vid läggdags såväl som då man är ute och reser. Perfekt 3-års-present!

18. Djurens brevlåda CD

Det här är en klassiker som spelades in av James och Karin för flera årtionden sedan men som fortfarande är en hit. Lyssna bara på den här låten…

19. Clown

Hyr in en clown som kommer och gör konster för barnet och kompisarna. Det här är lite annorlunda och kanske inte den typ av 3-årspresent som man tänker sig men den kommer att gillas skarpt av alla som samlas för att fira.

20. Vattenpistol

Det här är en vattenleksak som fungerar även då man inte är badet. Hur kul som helst!

21. Slime

Med slime så får man leva ut behovet av att gegga utan att det blir geggigt på riktigt.

22. Gunga

Fäst en gunga i taket och se fram emot mycket kul därhemma. Vill man slå på stort så kan man ju ge bort en gungställning i 3-års present.

Här är en gungställning med dubbelgunga!

3 års present

23. Pussel

Det finns barn som älskar pussel. 3D, magnet, vanligt träpussel… Det här är också bra för utveckling.

24. Docka

Det här är leksaken för pojkar och för flickor. Med accessoarer så blir det extra kul att leka med dockan.

Här finns en fin docka!

25. Brandbil

En brandbil med slang och vattentank är en kanonfin leksak. Det finns riktigt bra bilar från märken som tyska Bruder som barnet kan ha glädje av under många års tid.

Eller kanske en brandbilssäng som denna!

26. Bok

Tycker barnet om att se på bilder och föräldrar gärna läser böcker så kan man förstås också skaffa en bra bok för denna åldersgrupp.

27. Flöjt

Instrument kan vara kul. Det finns enklare flöjter som kan få barnet nyfiket på musik.

28. Klättervägg

Man kan installera en klättervägg som passar åldern i barnets rum. Kom ihåg att även skaffa en madrass som man lägger under de steg som man monterar på väggen.

Den här klätterställningen har en inbyggd klättervägg, se här!

29. Papegoja

Levande eller av plast… det är frågan. En leksakspapegoja som upprepar det man säger till den är kul.

30. Tält

Sova i tält kan man göra i trädgården såväl som i vardagsrummet…

31. Lekhus

En vacker lekstuga kan man ha utomhus i trädgården eller inomhus.

Här kan du se en helt otroligt fin lekstuga!

Klicka på länken ovan om du inte vill bygga egen lekstuga som denna!

32. Grävskopa

Det här är en rätt så enkel leksak som är bra att ha i sandlådan och som tycks om av både flickor och pojkar.

33. Sopbil

Precis som brandbilen så är sopbilen spännande att leka med. Den ska se ut ungefär som den vanliga sopbilen och så ska den ha gott om utrymme till låtsasskräp som man kör runt och dumpar.

34. Gummidjur

Gummidjur som man kan rida på är bra för 3-åringen och dessa kan man leka inomhus med.

35. Hoppborg

Det här är en stor leksak som alla kanske inte har plats för. Man kan ju alltid bjuda barnet på en utflykt till en nöjespark där det finns hoppborgar att studsa omkring i.

Klicka här för att se en hoppborg!

36. Bassäng

Har man ingen pool så kan man ha lika kul i en uppblåsbar bassäng. En pool med solskydd kan vara bra då man tänkt bada på öppen plats en solig dag.

37. Musikspelare

Musikspelare för små barn har stora knappar och ibland även en mikrofon så att man kan spela in ljud.

38. Ballonger

Så enkelt och kul. Är du ute efter billiga presenter till 3-åringar så är ballongen ett bra val.

39. Gunghäst

En så klassisk leksak som är som gjord för barnet som har god balans och som gärna ger sig ut på äventyr på en häst, groda eller var gunghästen nu har formats som…

Klicka här för att se en gunghäst som passar fint från 3 år.

40. Playmobile

Det finns utmärkta Playmobile set för den här åldern. En cool båt, en lekplats eller kanske ett hus kan vara allt som ska till för att barnet ska leka i timmar själv eller med syskon.

41. Barnvagn

I denna stoppar man nalle eller docka och så ger man sig av på en promenad. Klassisk och bra present till en 3-åring.

42. Mini kök

Det är roligt att göra det som föräldrarna gör. Ett mini kök med ugn, spis och så kastruller förstås är en jättefin present till 3-åringen.

Vill du ha 9 tips till? Klicka på dela-knappen härnedan och du får 9 nya presenttips till 3-åring…

1. Kritor
Tjocka färgglada kritor blir alltid en bra present till ett barn som fyller 3 år. Släng med lite papper också…

2. Favoritfilmen
Kanske är det en Disney rulle eller så introducerar du barnet till något som du tyckte mycket om som Trolltyg i tomteskogen…

3. Kinetic sand
Det här är sanden som man kan leka inomhus med för den stökar inte till det samtidigt som barnet får den viktiga och utvecklande leken.

4. Memory spel
När man är 3 så kan man helt klart börja spela Memory.

5. Micronalle
En Beddy Bear gör det enklare att gå och lägga sig på kvällen.

6. Ryggsäck
En fin ryggsäck med favoritfiguren är ingen dum idé…

7. Nattlampa
Det finns så vackra nattlampor som sprider ett varmt och tryggt ljus i barnets rum. Man kan också välja en variant med lugnande ljud.

8. Sängtält
Man kan sova lite bättre med ett sängtält som omsluter sängplatsen på ett mysigt vis. På dagen så bjuder det här tältet in till lek.

9. Truckbestick
Det blir roligare att äta med Truckbestick![/FBShareToUnlock]