De 42 bästa presenterna till en 3-åring
Det är kul att fira en treåring för det här är en ålder då man kan göra så mycket kul tillsammans. Samtidigt så kan det vara en hel del jobb med barn i den här åldern och då är det inte så dumt med leksaker som aktiverar. Om du funderar på leksaker 3 år så kan du sluta leta! Här är de 42 bästa presenterna till en 3-åring…

Billeksak
Bilbana med loop
3.8 av 5
3.8/5
Storochliten.se
449 Kr

Mer info

Det här är en kul och färgglad bilbana som du kan bygga till. Den har fina inslag som en lopp att köra i samt dinosaurier. Bilbanans delar är enkla att bygga med så det går att låta fantasin flöda.

Det här är en mycket bra present till ett barn som har fyllt minst 5 år. När banan är byggd är det bara att köra bilen på spåret. Bilen drivs med batterier och dessa ingår inte i paketet.

Det finns 146 bilbanedelar och 2 bilar att köra med.

Godisbox
Chokladboxen
4.6 av 5
4.6/5
Godisboxen.se
229 Kr

Mer info

Ibland är den bästa presenten något gott att äta och då är en godisbox ett bra val. Den här boxen är fylld med våra chokladfavoriter. Det finns något för alla i denna box och då den är så full så lär det bjudas till alla som är med då boxen levereras. Ge bort en chokladbox med choklad nästa gång någon eller något ska firas!

Lekbräda
Sebra lekbräda i trä
3.9 av 5
3.9/5
Babyland.se
499 Kr

Mer info

Det här är en kul lekbräda av trä som har en massa spännande saker att upptäcka. Det lilla barnet kan ha roligt med delarna som rör på sig och blir helt klart inspirerat av de fina färgerna.

Lekbrädan lockar till lek och kommer att få barnet att jobba med motorik såväl som tankeverksamhet. Barnet kan trycka, snurra och rulla de olika delarna på brädan.

Detta är en bra present till ett litet barn eller till nyblivna föräldrar som snart kommer att behöva lite mer aktiviteter av detta slag för sitt barn.

Leksakspistol
NERF Elite 2.0 Motoblitz CS10
3.8 av 5
3.8/5
Storochliten.se
749 Kr

Mer info

Med denna leksakspistol från NERF går det att skjuta på flera sätt. Om du väljer Fire 6 funktionen så skjuter du med airblitz. Detta fungerar med en pump.

Du pumpar tillbaka handtaget och sedan framåt samtidigt som du trycker på airblitz knappen. Detta leder till att du skjuter iväg 6 pilar.

Det finns också en motordriven sljutfunktion med vilken du snabbt kan skjuta iväg 10 pilar. Det är bara att sätta i magasinet med de 10 pilarna i geväret och dra igång motorn.

Denna NERF leksakspistol kommer emd 22 pilar att skjuta med. De fungerar fint för båda skjutfunktionerna. Den är inte farlig och ger rolig lek för barn i olika åldrar.

Det finns inbyggd kikare som gör det lättare att rikta skotten. Pistolen passar bra från 8 år och kräver batterier. Dessa kommer inte med i paketet!

Billeksak
Carrera Go bilbana Smoking Tires med loop & hopp 4,9 m
3.9 av 5
3.9/5
Storochliten.se
799 Kr

Mer info

Här har vi en riktigt kul billeksak som kan bjuda in till race. Vem har den snabbaste bilen? Den som kör snabbast förstås!

Detta är ett set som inkluderar en riktigt lång bilbana på 4.9 meter. Det går att sätta ihop denna bana på flera olika sätt vilket ger kul omväxling. Det finns både loop och hopp samt ett sidospår där det går att köra om.

På kontrollen finns det en knapp för turbo och då går det extra snabbt. Men det finns förstås risk för att flyga av banan om det går alltför fort.

Det ingår 2 bilar samt en extra bil och det här är en perfekt present för barn som älskar att leka med bilar!

Pussel
Ravensburger Storstadspussel 5000 bitar
4.3 av 5
4.3/5
Jollyroom.se
759 Kr

Mer info

Det här är en superfint pussel från Ravensburger med ett storstadsmotiv. Du ser kända byggnader från städer du kanske har besökt. Pusslet har gott om detaljer och det är förstås viktigt när det handlar om så många bitar.

Även om ni lägger pusslet hela familjen tillsammans så kan det ta flera veckor att bli klar. Men frustrerande blir det inte just för att det finns så gott om detalher att få på.

Bilden är kul att prata om. När pusslet läggs tillsammans med barn kan ni berätta mer om saker som Eiffeltornet och Frihetsgudinnan samt i vilka städer dessa finns.

Det här är en särskilt bra present för familjer som tycker om att lägga pussel. Den ger riktigt fin aktivitet och passar bra för barn som förstår hur man lägger pussel och som klarar detta med lite hjälp från vuxna.

Barbiedocka
Barbie Travel
3.6 av 5
3.6/5
Leksakscity.se
369 Kr

Mer info

Barbie ska ut och resa! Hon har sin resväska på hjul såväl som en ryggsäk. Med på färden kommer en massa viktiga saker som man behöver då man åker tåg, buss, flyg eller bil. Det här är en riktigt fin Barbie-docka med alla prylar som kan få fantasin att skena. Perfekt som den är eller som ytterligare en del av en samling med Barbie-dockor och Barbie-prylar.

Men innan du läser vidare för att kika på alla 42 tips ska du veta att Finapresenter nu har statistik över vilka av tipsen som är populärast.

Om du vill veta vila presenter för 3 åringar som andra köper kan du ta en titt på dessa topp-8-tips:

 • Fysisk aktivitet!

 • Roligt

 • Flera års lek

 • För flera barn

 • Vansinnigt roligt

 • Motorisk utveckling

 • Lugn och ro

 • Bra för resan

 • Film och spel

 • Fysisk aktivitet!

 • Utomhuslek

 • Lek tillsammans

 • Så roligt!

 • För fler

 • Hälsosamt

 • Fantasi

 • Roligt

 • Många lektilfällen

 • Utvecklande

 • Hållbart

 • Prisvärd

 • Roligt att borsta!

 • Hälsa

 • Smart

Här kommer alla 42 presenttips till 3 åring!

1. Vattenlek

Prylar till badet blir aldrig fel och det oavsett om det rör sig om flytleksaker till en pool eller sådant som man kan ha kul med i badkaret. Vattenleksaker är också den typ av presenter till 3-åringar som inte kostar så vansinnigt mycket.

Ta en titt på denna roliga lekpool med rutschkana, hur kul som helst för barn i denna ålder.

2. Bollbad

Satsa på ett tält fullt med bollar. Ett bollhav är ett bra val då det finns yngre syskon som också kommer att tycka om den här typen av lek. Det här är något som man kan hitta på CDON såväl som i leksaksbutiker online.

Här kan du se Stor & Litens bollhav!

3. Trehjuling eller tvåhjuling eller springcykel!

Det här är en klassisk leksak som en treåring har stor glädje av. Om du redan nu vill öva upp balansen för den framtida cykeln så kan en springcykel vara det perfekta valet. Det här är en cykel som inte behöver kosta mycket men som ger så mycket glädje. Det finns flera varianter på Stor & Liten, det är bara att skriva in springcykel för att se på lite olika modeller.

Här kan du se en riktigt prisvärd springcykel från Stor & Liten.

present till 3 åring

4. Byggleksak

I den här åldern så gillar man att bygga. Kör på magnetiska byggklossar eller kanske clics som är lätta att förstå och som leks med rätt så långt upp i åldrarna.

5. Kroppsmålning

Det är kul att måla kroppen i olika färger. Kör på kritor som man kan använda i badet eller en färg som man kan leka med utomhus i parken.

6. Boll

Så enkelt och så bra. En boll blir det aldrig fel med. Satsa på en mjukare variant om du vet att den kommer att användas inomhus.

7. Elektrisk tandborste

Barn tycker att det är roligare att borsta tänderna med en elektrisk variant som är till för de små. Det här är en hälsosam present till 3-åring!

Här finns en mycket fin elektrisk tandborste till barn till ett bra pris!

present till 3 åring


8. Klistermärken

Det är kul att pyssla och med klistermärken så kan man sitta en bra stund så det här är en bra present om du vill se till att barnet bli väl sysselsatt. Det finns till och med klistermärken som är till för att använda många gånger om så att man kan ta med detta pyssel i bilen och på flyget.

9. Lera

Leran går aldrig ur tiden. Köp i fina färger och skicka eventuellt med formar för unika figurer.

10. Bilar

Satsa på hög kvalitet. Bilarna av stål håller så länge att de kan skickas vidare till barnbarnen.

11. Jättestor nalle

När man får en nalle som är lika stor som en själv så blir man glad. Det här kommer du kanske själv ihåg så det är klart att en gigantisk nalle är en riktigt bra present till barnet som ska fylla tre år!

Här kan du se en jätterstor nalle som man kan mysa med.

present 3 åring

12. Trampbil

Barn tycker om att glida omkring i fordon som ser ut som verkliga bilar. En trampbil eller en tramptraktor, se denna som har formen av en brandbil, är verkligen en fin leksak som barnet kan ha stor glädje av.

Min treåring älskar att trampa runt på en rosa sportig trampbil. Ta en titt på en cool modell som denna, klicka här!

13. Tågbana

Tågbanan kan man bygga på och det särskilt när man skaffar ett bra märke som till exempel Brio. Banorna som är av trä är att föredra eftersom de håller längre.

Här finns en underbar tågbana som utmanar 3-åringen.

14. Utklädningskläder

Det är roligt att klä ut sig till polis, superhjälte, prinsessa och mer. Med en fin kostym i garderoben så har man alltid rolig lek att se fram emot.

Pippi-kläder som dessa kanske

15. Såpbubblor

Man kan göra sina egna men det brukar vara trevligt att börja med en fin förpackning som kommer med verktyget som man blåser igenom. En bra present till en 3-åring om du har en begränsad budget men vill ge något som garanterat kommer att gillas.

16. Padda

En del tycker inte att det här är något som små barn ska hålla på med medan andra ser fördelen med filmer, spel och annat som faktiskt kan gynna språket och inlärning. Det finns ju paddor som är till för små barn med skydd som gör att de inte går sönder om de fallet i golvet. En surfplatta barn kan ha glädje av är för det mesta till för lek och inlärning.

Ta en titt på denna Lenovo som är prisvärd och dessutom väl anpassad till aktiviteter som att se film från Netflix!

17. Ljudböcker

Låt oss inte glömma bort magin i att få höra en saga uppläst. Ljudböcker ska man ha tillgängliga vid läggdags såväl som då man är ute och reser. Perfekt 3-års-present!

18. Djurens brevlåda CD

Det här är en klassiker som spelades in av James och Karin för flera årtionden sedan men som fortfarande är en hit. Lyssna bara på den här låten…

19. Clown

Hyr in en clown som kommer och gör konster för barnet och kompisarna. Det här är lite annorlunda och kanske inte den typ av 3-årspresent som man tänker sig men den kommer att gillas skarpt av alla som samlas för att fira.

20. Vattenpistol

Det här är en vattenleksak som fungerar även då man inte är badet. Hur kul som helst!

21. Slime

Med slime så får man leva ut behovet av att gegga utan att det blir geggigt på riktigt.

22. Gunga

Fäst en gunga i taket och se fram emot mycket kul därhemma. Vill man slå på stort så kan man ju ge bort en gungställning i 3-års present.

Här är en gungställning med dubbelgunga!

3 års present

23. Pussel

Det finns barn som älskar pussel. 3D, magnet, vanligt träpussel… Det här är också bra för utveckling.

24. Docka

Det här är leksaken för pojkar och för flickor. Med accessoarer så blir det extra kul att leka med dockan.

Här finns en fin docka!

25. Brandbil

En brandbil med slang och vattentank är en kanonfin leksak. Det finns riktigt bra bilar från märken som tyska Bruder som barnet kan ha glädje av under många års tid.

Eller kanske en brandbilssäng som denna!

26. Bok

Tycker barnet om att se på bilder och föräldrar gärna läser böcker så kan man förstås också skaffa en bra bok för denna åldersgrupp.

27. Flöjt

Instrument kan vara kul. Det finns enklare flöjter som kan få barnet nyfiket på musik.

28. Klättervägg

Man kan installera en klättervägg som passar åldern i barnets rum. Kom ihåg att även skaffa en madrass som man lägger under de steg som man monterar på väggen.

Den här klätterställningen har en inbyggd klättervägg, se här!

29. Papegoja

Levande eller av plast… det är frågan. En leksakspapegoja som upprepar det man säger till den är kul.

30. Tält

Sova i tält kan man göra i trädgården såväl som i vardagsrummet…

31. Lekhus

En vacker lekstuga kan man ha utomhus i trädgården eller inomhus.

Här kan du se en helt otroligt fin lekstuga!

Klicka på länken ovan om du inte vill bygga egen lekstuga som denna!

32. Grävskopa

Det här är en rätt så enkel leksak som är bra att ha i sandlådan och som tycks om av både flickor och pojkar.

33. Sopbil

Precis som brandbilen så är sopbilen spännande att leka med. Den ska se ut ungefär som den vanliga sopbilen och så ska den ha gott om utrymme till låtsasskräp som man kör runt och dumpar.

34. Gummidjur

Gummidjur som man kan rida på är bra för 3-åringen och dessa kan man leka inomhus med.

35. Hoppborg

Det här är en stor leksak som alla kanske inte har plats för. Man kan ju alltid bjuda barnet på en utflykt till en nöjespark där det finns hoppborgar att studsa omkring i.

Klicka här för att se en hoppborg!

36. Bassäng

Har man ingen pool så kan man ha lika kul i en uppblåsbar bassäng. En pool med solskydd kan vara bra då man tänkt bada på öppen plats en solig dag.

37. Musikspelare

Musikspelare för små barn har stora knappar och ibland även en mikrofon så att man kan spela in ljud.

38. Ballonger

Så enkelt och kul. Är du ute efter billiga presenter till 3-åringar så är ballongen ett bra val.

39. Gunghäst

En så klassisk leksak som är som gjord för barnet som har god balans och som gärna ger sig ut på äventyr på en häst, groda eller var gunghästen nu har formats som…

Klicka här för att se en gunghäst som passar fint från 3 år.

40. Playmobile

Det finns utmärkta Playmobile set för den här åldern. En cool båt, en lekplats eller kanske ett hus kan vara allt som ska till för att barnet ska leka i timmar själv eller med syskon.

41. Barnvagn

I denna stoppar man nalle eller docka och så ger man sig av på en promenad. Klassisk och bra present till en 3-åring.

42. Mini kök

Det är roligt att göra det som föräldrarna gör. Ett mini kök med ugn, spis och så kastruller förstås är en jättefin present till 3-åringen.

Vill du ha 9 tips till? Klicka på dela-knappen härnedan och du får 9 nya presenttips till 3-åring…

1. Kritor
Tjocka färgglada kritor blir alltid en bra present till ett barn som fyller 3 år. Släng med lite papper också…

2. Favoritfilmen
Kanske är det en Disney rulle eller så introducerar du barnet till något som du tyckte mycket om som Trolltyg i tomteskogen…

3. Kinetic sand
Det här är sanden som man kan leka inomhus med för den stökar inte till det samtidigt som barnet får den viktiga och utvecklande leken.

4. Memory spel
När man är 3 så kan man helt klart börja spela Memory.

5. Micronalle
En Beddy Bear gör det enklare att gå och lägga sig på kvällen.

6. Ryggsäck
En fin ryggsäck med favoritfiguren är ingen dum idé…

7. Nattlampa
Det finns så vackra nattlampor som sprider ett varmt och tryggt ljus i barnets rum. Man kan också välja en variant med lugnande ljud.

8. Sängtält
Man kan sova lite bättre med ett sängtält som omsluter sängplatsen på ett mysigt vis. På dagen så bjuder det här tältet in till lek.

9. Truckbestick
Det blir roligare att äta med Truckbestick![/FBShareToUnlock]