Dags att överraska någon med en present!
När det gäller att köpa presenter finns det några saker du bör tänka på. För det första bör du tänka på vad personen du ska överraska har för intressen. Vad tycker de om att syssla med? Vilka är deras hobbys? Detta kan hjälpa dig att begränsa ditt sökande och hitta en present som de kommer att älska och faktiskt använda.

För det andra, tänk på den budget du har för ditt presentköp. Hur mycket har du råd att spendera på en present till förälder, vän, bekant? Ibland kan du använda rabattkoder på presentbutiker. Det här gäller särskilt när du väljer att köpa presenten online från en webbutik.

Allt fler köper presenter på Internet

När det gäller att köpa presenter är det allt fler som använder sig av internet. Precis som att det är enkelt att skicka ett grattis på födelsedagen med ett interaktivt kort online så kan du ha presenten redo med ett musklick!

Det finns flera anledningar till detta, men den främsta är att det helt enkelt är enklare och bekvämare att handla på nätet då du kommer åt det både via dator och mobiltelefon. Över hälften av Sveriges befolkning använder mobilen flera gånger per dag för att surfa. Du är säkert en av dessa!

Du kan shoppa present hemifrån, när som helst på dygnet, och du är inte begränsad av geografiskt läge. Du kan till exempel skicka en examenspresent och andra fina presenter till Malmö trots att du bor i Umeå med hjälp av presentbutikerna online.

Här är några tips som kan hjälpa dig med presentköp online:

Betänk vem du köper till

Detta kan tyckas vara en självklarhet, men det är ändå viktigt att nämna detta. När du handlar på nätet måste du veta exakt vem du köper till. Detta innebär ålder, kön, intressen och mycket mer.

presentpapper
Vad kan det vara i detta paket?

Om du inte har tänkt på detta kan det sluta med att du köper något som personen egentligen inte vill ha eller behöver. Ett exempel är att om du vet att din svärmor älskar alla slags smycken, då vet du att nytt fint armband alltid uppskattas. Fast du vill undvika förlovningsringar som kan ge helt andra associationer! 

Hitta en välrenommerad webbplats

Det finns gott om webbplatser som säljer gåvor men alla är inte lika bra eller hederliga. Välj en välrenommerad webbutik som har ett bra urval av kvalitetsprodukter. Helst ska du också kunna läsa recensioner från andra kunder innan du gör ett köp. Ta en titt på omdömen så att du inte går på en onödig nit med ditt köp.

Tänk på fraktkostnaderna innan du köper

När du köper något på nätet måste det skickas till mottagaren. Det kan vara till dig eller direkt till den du ska överraska. Detta kan ibland innebära en betydande kostnad för ditt köp. Se till att du tar hänsyn till fraktkostnaderna när du budgeterar för en present.

leverans av paket

Överväg möjligheten till presentförpackning

Om du skickar en gåva direkt till mottagaren måste du se till att den är ordentligt förpackad. Lyckligtvis erbjuder de flesta onlinebutiker presentförpackningar. Detta kan ibland innebära en extra kostnad men det kan det ju vara värt.

Skicka din present i god tid

Sedan är det viktigt att komma ihåg att det tar tid att skicka gåvor. Om du väntar till sista minuten med att köpa en present online är risken stor att den inte kommer fram i tid. Särskilt om du skickar från en utländsk presentbutik. Försök därför att planera ditt köp i god tid och ge dig själv gott om tid att fundera lite på vad som kommer att passa bäst.

Öppet köp är viktigt när du köper present

När du handlar på nätet är det viktigt att hitta en butik som erbjuder öppet köpskydd. Det innebär att om du inte är nöjd med ditt köp så kan du returnera det för full återbetalning. Detta utan att det ställs frågor om varför.

Det här är ju särskilt viktigt när du köper presenter. Du vill ju vara säker på att mottagaren blir nöjd med presenten. Om inte ska det vara lätt att byta.

Med alla dessa saker i åtanke borde det vara lätt att hitta den perfekta presenten online och missa inte hur kul det är att shoppa online. Passa på att bjuda dig själv på något fint som ger livet guldkant!