Dags att överraska någon med en present!


När det gäller att köpa presenter finns det några saker du bör tänka på. För det första bör du tänka på vad personen du ska överraska har för intressen. Vad tycker de om att syssla med? Vilka är deras hobbys? Detta kan hjälpa dig att begränsa ditt sökande och hitta en present som de kommer att älska och faktiskt använda.

För det andra, tänk på den budget du har för ditt presentköp. Hur mycket har du råd att spendera på en present till förälder, vän, bekant? Ibland kan du använda rabattkoder på presentbutiker. Det här gäller särskilt när du väljer att köpa presenten online från en webbutik.

Allt fler köper presenter på Internet

När det gäller att köpa presenter är det allt fler som använder sig av internet. Precis som att det är enkelt att skicka ett grattis på födelsedagen med ett interaktivt kort online så kan du ha presenten redo med ett musklick!

Det finns flera anledningar till detta, men den främsta är att det helt enkelt är enklare och bekvämare att handla på nätet då du kommer åt det både via dator och mobiltelefon. Över hälften av Sveriges befolkning använder mobilen flera gånger per dag för att surfa. Du är säkert en av dessa!

Du kan shoppa present hemifrån, när som helst på dygnet, och du är inte begränsad av geografiskt läge. Du kan till exempel skicka en examenspresent och andra fina presenter till Malmö trots att du bor i Umeå med hjälp av presentbutikerna online.

Här är några tips som kan hjälpa dig med presentköp online:

Betänk vem du köper till

Detta kan tyckas vara en självklarhet, men det är ändå viktigt att nämna detta. När du handlar på nätet måste du veta exakt vem du köper till. Detta innebär ålder, kön, intressen och mycket mer.

presentpapper
Vad kan det vara i detta paket?

Om du inte har tänkt på detta kan det sluta med att du köper något som personen egentligen inte vill ha eller behöver. Ett exempel är att om du vet att din svärmor älskar alla slags smycken, då vet du att nytt fint armband alltid uppskattas. Fast du vill undvika förlovningsringar som kan ge helt andra associationer! 

Hitta en välrenommerad webbplats

Det finns gott om webbplatser som säljer gåvor men alla är inte lika bra eller hederliga. Välj en välrenommerad webbutik som har ett bra urval av kvalitetsprodukter. Helst ska du också kunna läsa recensioner från andra kunder innan du gör ett köp. Ta en titt på omdömen så att du inte går på en onödig nit med ditt köp.

Tänk på fraktkostnaderna innan du köper

När du köper något på nätet måste det skickas till mottagaren. Det kan vara till dig eller direkt till den du ska överraska. Detta kan ibland innebära en betydande kostnad för ditt köp. Se till att du tar hänsyn till fraktkostnaderna när du budgeterar för en present.

leverans av paket

Överväg möjligheten till presentförpackning

Om du skickar en gåva direkt till mottagaren måste du se till att den är ordentligt förpackad. Lyckligtvis erbjuder de flesta onlinebutiker presentförpackningar. Detta kan ibland innebära en extra kostnad men det kan det ju vara värt.

Skicka din present i god tid

Sedan är det viktigt att komma ihåg att det tar tid att skicka gåvor. Om du väntar till sista minuten med att köpa en present online är risken stor att den inte kommer fram i tid. Särskilt om du skickar från en utländsk presentbutik. Försök därför att planera ditt köp i god tid och ge dig själv gott om tid att fundera lite på vad som kommer att passa bäst.

Öppet köp är viktigt när du köper present

När du handlar på nätet är det viktigt att hitta en butik som erbjuder öppet köpskydd. Det innebär att om du inte är nöjd med ditt köp så kan du returnera det för full återbetalning. Detta utan att det ställs frågor om varför.

Det här är ju särskilt viktigt när du köper presenter. Du vill ju vara säker på att mottagaren blir nöjd med presenten. Om inte ska det vara lätt att byta.

Med alla dessa saker i åtanke borde det vara lätt att hitta den perfekta presenten online och missa inte hur kul det är att shoppa online. Passa på att bjuda dig själv på något fint som ger livet guldkant!

Mässingsljusstakar
Orrefors Carat mässingljusstakar 2-pack
3.9 av 5
3.9/5
Bagarenochkocken.se
1 399 Kr

Mer info

Det sprakar om ljusstaken såväl som från ljuset i den. Dessa Orrefors ljusstakar i mässing är unika. De har en form av diamanter på varandra som ger en härlig effekt.

Detaljerna i mässingen gör att ljusstakarna ser väldigt eleganta ut. De blir en vacker inredningsdetalj även då de inte används. Notera att du kan välja från olika storlekar för att få rätt känsla.

De här ljusstakarna ingår i seriem Carat från Orrefors vilket givetvis har med diamantdesignen att göra. Därmed finns det fler produkter att bygga på med om detta önskas.

Det är Lena Bergström som står bakom designen och hon är en av Sveriges populäraste designer. Stilen är både feminin och maskulin och otroligt elegant.

Det här är ett bra val om du vill ge bort en elegant och klassisk present som är vacker att se på och även ger god användning under mörka vinterkvällar.

Öltapp
Fizzics Draftpour
4.8 av 5
4.8/5
Coolstuff.se
1 495 Kr

Mer info

Du kan dricka öl på tapp utan att köpa dyr utrustning och det kan dina vänner också göra när du ger dem dena fina present. Det är bara att hälla på ölen och sedan servera med tapp. Jättefint både till vardags och fest. Dessutom är detta en ovanlig present som passar utmärkt till den som dricker öl eller bara vill servera drycken på ett kreativt sätt.

Kaffemaskin
Nespresso Vertuo kaffemaskin med mjölkskummare
/5
Bagarenochkocken.se
1 900 Kr

Mer info

Det här är en elegant kapselmaskin från Nespresso som gärna får stå framme även då den inte används. Den är gjord för att göra kapselkaffe med skummad mjölk.

Med maskinen kan du göra lungo, espresso eller kanske en latte av specifikt slag. Det är enkelt att brygga med kaffemaskinen och det finns 6 olika storlekar att välja från.

Allting fungerar med enkelt tryck på knapp och det går fort. Perfekt när du har gäster som väntar på kaffe!

Denna kaffemaskin kommer att läsa av streckkoden på kapseln för att sedan jobba på rätt sätt. Det betyder att du får ut mesta möjliga av aromer i varje kapsel och kaffe.

Du kan ge kaffemaskinen som present till en person som tycker om att dricka kaffe såväl som till den som vill bjuda på bästa drycken!

Askfat för cigarrer
Askfat Cigar LSA Whiskey Club
4.1 av 5
4.1/5
Getpersonal.se
1 795 Kr

Mer info

En handgjord askkopp utan bly, det kan vara något. Dessutom kan du gravera in något i detta askfat som är väl anpassat för lite lyxigare rökning av cigarrer.

Askfatet Cigar LSA Whiskey Club är handblåst i så kallat soda-lime glas. Det är ett hantverk som är vackert att se på då det inte används. Blandningen som ligger till grund för glaset värms upp till flera hundra grader i en gasugn.

Den här processen kan leda till att luftbubblor fastnar i glaset och det kan du sedan se i askkoppen. Detta betyder att varje askfat kan vara helt unikt.

Smartklocka
Apple Watch SE 40 mm GPS Silver (2022)
4.3 av 5
4.3/5
Kjell.com
3 390 Kr

Mer info

Det här är en snabb smartklocka som är gjord för att leva upp till lite högre krav. Den kan till exempel upptäcka fall och krascher. Med en förbättrad träningsapp är detta en riktigt fin present till den som är intresserad av sport och motion.

Denna Apple smartklocka kan passa bra för barn såväl som pensionärer. Den har en Family Setting som är till för att se till att den ger rätt typ av användning för yngre såväl som äldre personer.

Designen är dessutom snygg och därmed är detta också en klocka att beakta till exempel som studentpresent. Den ger dock så mycket mer än fin stil då klockan är fullpackad av coola funktioner!

Elbilar barn
Elbil polisbil
4.9 av 5
4.9/5
Leksakscity.se
2 999 Kr

Mer info

Överraska med en present som aldrig kommer att glömmas! Barn älskar att bete sig som vuxna och nuförtiden kan även små barn få köra bil. Det här är en säker elbil för de minsta som är gjord för att skapa spänning och lek. Den är utformad för säker körning och kommer att bli årtiondets present, garanterat!

Massagepistol
Flowgun PRO 2.0
5 av 5
5/5
Flowlife.com
3 190 Kr

Mer info

En av de bästa massagepistolerna i världen! Med Flowlifes massagepistol blir livet så mycket bättre, massage för massage.