När det ska vara en större present


Det finns tillfällen då det inte räcker med en slips eller en bukett blommor. Det kan vara 18-årsdagen, examenspresenten eller kanske ett jubileum som ska firas. Om flera ska vara med och betala för presenten finns det också utrymme för något som kostar lite mer. En större present som räcker länge, men vad ska det vara?

Presenter på hjul är bra val

Vi älskar fordon och en större present kan helt klart vara något som rullar. En elmoped kan vara den bästa present personen någonsin har fått. Det här är ju ett fordon som man får köra från 15 år. Det passar perfekt för 15 årsdagen såväl som för 18, 20, 25 och 75!

Med tanke på att bara en av tre ungdomar (18–24 år) har körkort kan en elmoped, scooter eller kanske mopedbil vara det bästa valet när presenten ska rulla. Just el-modellerna kan vara att föredra eftersom de kan ses som miljövänliga. Dessutom är det ju skönt att kunna tanka fordonet hemma via den vanliga kontakten!

Presenter som förnöjer lite extra

Om det finns budget för något större finns det också möjlighet till presenter som förnöjer lite extra. Det kan vara en upplevelse där flera är med. Ni ger bort ett evenemang för den som ska firas med sällskap. Det här är verkligen maffigt.

Det kan kosta många tusenlappar att få köra racerbil och det är knappast något som den som ska firas lägger sina slantar på i första taget. När presenten innebär en hel dag på racingbana i sportbilar eller att köra Ferrari på landsväg i Europa är det något enormt.

Här rullar det också men det är billigare att ge bort upplevelsen hellre än att köpa en Porsche till den som fyller år!

Smycken är också finare presenter

En annan kategori fina presenter är smycken. En dyr klocka är inte stor men den kan vara enorm för den som får den. Ett par vackra örhängen med diamanter kommer som en blixt från himlen. Det är väl ingen normal person som lägger enorma belopp på diamanter? Det blir minst sagt en överraskning!

Smycken är för både henne och honom. De passar väldigt bra när det ska firas särskilt jubileum. Smycken passar olika åldrar. De fungerar bra vid examen såväl som mellan par som vill visa lite extra kärlek.

Ett husdjur är en stor och annorlunda present

Det här kan vara lite utanför ramarna för vad du tänker på då du hör ordet stor present. En stor hund är en ovanlig present som du inte kan ge till vem som helst. Det här är en härlig present när det är alldeles uppenbart att den som ska firas verkligen vill ha ett husdjur.

Det krävs förstås också ansvar för den här typen av present. Du kan inte ge den till en person som inte har åldern inne för att sköta saker som promenader och hygien. Kanske kan du erbjuda att hjälpa till med detta som en del av presenten.

Är det för riskabelt med stora presenter?

En del drar sig för att köpa något stort som en resa eller ett elfordon som förlovningspresent eller 50 års present. Det beror inte nödvändigtvis på kostnaden för presenten. Det kan ju vara så enkelt att du inte känner dig helt säker på om det här verkligen kommer att uppskattas så mycket som du tror.

Men det är ingen större risk att köpa en stor present utan att veta om den är exakt vad personen vill ha. Dels kan du ju köpa med garanti så att det går att lämna tillbaka eller byta. Om hon inte vill köra Ferrari på 30 års dagen kanske hon hellre flyger luftballong över Island.

Sedan gäller det att vara lite lyhörd. Lyssna på vad personen som snart ska firas pratar om. Du lär höra vad som skulle gillas. Om han hela tiden pratar om att han sitter inomhus för mycket kan en scooter vara något som äntligen får honom att ta de där kvällspromenaderna.

Du kan också be de som finns nära den som ska firas att skvallra. När han eller hon inte tänker på att det kan leda till en present talar de om vad de drömmer om. Då gäller det att lägga detta på minnet tills det blir dags för den stora presenten.

Stora presenter är underbara

Det är något alldeles särskilt med stora presenter. De känns spännande och är också otroligt roliga att ge bort. Nöjet att planera en stor present, skaffa den och sedan överlämna den är många gånger större än att få presenten.

Om du ska ge något stort får du inte missa glädjen i att ta reda på vad det kan vara, att hitta rätt present och att ge den på ett kul sätt. Kanske binder du rosetter runt styret på elcykeln eller elmopeden. Sedan ställer du den i vardagsrummet mitt i natten. När personen som ska firas ser presenten på morgonen blir det en morgon som sent ska glömmas!