50 års present– Bästa 50 års presenterna!


Att fylla 50 är en milstolpe. Både män och kvinnor kan uppleva fysiska såväl som psykiska förändringar. Det är verkligen hög tid att satsa på en 50 års present som kan leda till mer glädje, hälsa och kärlek. Med vad ska du ge i födelsedagspresent till en 50-åring? Vi börjar med några smarta tips både till henne och honom…

Om du är ute efter en present till kvinna som fyller 50 kan du läsa vidare för det finns tips för honom som kan fungera lika bra för henne. Tvärtom kan du som letar efter present till man som fyller 50 också kika på tipsen för henne!

Men om du vill ha ett enda tips som kommer att göra susen ska du veta att det finns en alldeles särskild massagekudde som andas kärlek och hälsa. Den togs fram för att göra en mamma gott och den omtanken genomsyrar hela kudden. Klicka här för att se massagekudden som alla pratar om!

50 års present till kvinna – 8 tips

En 50 års present till kvinna kan vara något otroligt personligt eller kanske något som fungerar för de allra flesta. Oavsett om du är ute efter en 50 års present till mamma eller till någon som du inte känner lika väl kan följande 8 tips hjälpa dig på vägen.

 1. Smycke

Ett smycke i födelsedagspresent är för det mesta en fantastisk idé. Det här är också något som är lätt ordnat från din dator eller mobiltelefon. Du kan besöka smyckesbutiker online och välja en riktigt fin 50 års present till kvinna.

Ta en titt på Ur & Penn här eller på Hallbergs Guld här. Det är butiker som har klassiska smycken såväl som modern design. Dessutom är det enkelt att byta smycke om det skulle bli nödvändigt.

 1. Elcykel

Om du frågar vad hon tycker om elcyklar får du kanske höra att det vore riktigt kul att ha en. Elcykeln kan användas som vanligt och ge skjuts i uppförsbackar eller då hon inte känner för att trampa. Den gör det lätt att komma ut i naturen och att utföra ärenden i stan.

Ta en titt på möjliga elcyklar här på Elcykelvaruhuset som har ett stort och väl varierat utbud.

 1. Hudvårdskit

Kvinnor som fyller 50 vet att huden behöver ett extra stöd. En riktigt fin present till 50 årsdagenn är ett kit med flera produkter som gör underverk för huden. Ta en titt på detta kit som är särskilt till för mogen hud. Varje gång hon kommer att använda krämer och andra produkter kommer hon att påminnas om din omtanke!

 1. Fotmassage

En annan fin 50 års present till mamma eller annan dam som du vill fira är fotmassage. Om du inte själv vet hur man ger en massage kan du köpa en liten maskin som gör jobbet. Den kan hon plocka fram precis när hon vill. Kanske blir det fotmassage framför tv var och varannan kväll. Titta på den här fotmassagemanicken från Zenkuru som har fått goda recensioner av användare.

Det går också att skaffa en massagepistol som kan användas på fötter såväl som på ländrygg och i nacke. Det här är kanske lite mer avancerat än en dyna. Massagepistolen används ju av proffsen som behandlar ont i kroppen.

 1. Uppblåsbart spabad

Det går att bada spabad året om. Särskilt om hon har ett spabad som är uppblåsbart. Då är det ju bara att plocka fram när det blir dags för varmt bad utomhus. Ett uppblåsbart spabad kan vara perfekt att ha hemma men också på landstället. Det är en present till henne som kommer att förvåna och glädja. Du hittar ett bra uppblåsbart spabad på Byggmax om du klickar här.

Ge spabadet med en flaska vin eller bubbel som kan användas när det badas!

 1. Temperaturreglerande täcke

Antingen är det för kallt eller för varmt. Men inte med ett temperaturreglerande täcke. Detta är en fantastisk 50 års present till kvinna som kanske upplever att det är lite jobbigt med kroppstemperaturen. Faktum är att det här är ett täcke som kan passa alla åldrar. Det är som en underbar kram från dig till henne. Du kan se ett smart temperaturreglerande täcke här.

 1. Gåstavar

Träning är kul och när vi har fyllt 50 behöver vi vara noggranna med att röra på oss regelbundet. Med gåstavar blir promenader mycket roligare. Dessutom kan de bjuda på en intensitet som är mycket bra för hälsan. Du hittar finfina gåstavar här.

 1. Kock hemma

En annan underbar 50 års present till kvinna är en kock hemma. Det är mycket vanligt att det är hon som står vid grytorna om det ska bli någon middag. Låt henne ta en paus och låt henne äta helt fantastisk mat hemma. Hon behöver inte gå någonstans då en stjärnkock kommer för att göra underverk i köket.

Läs mer här om hur det går att hyra in en kock för matlagning hemma. Det blir en ovanlig och uppiggande present som hon aldrig hade kunnat gissa på.

50 års present till man – 8 tips

Nu ska vi ta en titt på smarta tips på presenter till 50 årig man. Många av tipsen för presenter till 50 åriga kvinnor fungerar lika bra för man. Men om du inte såg något passande bland de 8 tipsen ovan kanske du finner något bättre här.

 1. Kaffemaskin

Vilken härlig 50 års present till en man! Det här är en maskin som många män tycker är riktigt kul att pyssla med. Det är roligt att kunna koka kaffe hemma och ännu roligare blir det om kaffet smakar som om en barista hade gjort det. Du kan besöka Bagaren & Kockens butik online här för att se på en riktigt fin kaffemaskin som present.

 1. Elscooter – sparkcykel på el

Elscootrar är mycket populära. De laddas enkelt hemma och gör det lätt att susa fram på trottoarer. Både vuxna och barn tycker att det känns fantastiskt att susa fram snabbt på en scooter som inte kräver att man sparkar för att komma framåt. Du hittar en prisvärd elscooter på Kjell & Company här.

 1. Portabel bastu

Finns det ingen bastu som han kan sitta och slappna av i efter att joggat? Inga problem, du kan ge honom en portabel bastu! Det här är hur smart som helst och en 50 års present till man som blir en överraskning i sin egen liga. Tänk, du ger honom en bastu, galet coolt ju!

Du hittar en fin portabel bastu här på Coolstuff, klicka för att se pris.

 1. Massagedyna

Han sätter sig ner i fåtöljen och får en massage över hela ryggen. Det här är så skönt och en 50 års present som räcker länge. Med en massagedyna talar du om att du bryr dig om hans hälsa och välbefinnande. Det här är en present som de allra flesta blir otroligt glada för. Du kan ta en titt på denna massagedyna för att förstå hur mäktig den är!

 1. Antistöldryggsäck

En ryggsäck med solpanel, med laddning för mobilen och som gör det svårt att stjäla något. Det här är en ryggsäck som du kan ge bort som 50 års present till pappa eller annan man i din omgivning. Den är så mycket mer än förvaring. Dessutom blir det en ovanlig present som är både fin och praktisk. Ta en titt på denna antistöldryggsäck och läs om alla finesser för att inse hur bra den passar som present till 50-åringen.

 1. Övervakningskamera

Tillhör han de som tycker att det är spännande med ny teknik och som oroar sig för vad som händer därhemma när han inte är där. Är han en person som är lite rädd för ny teknik? Ta en titt på denna övervakningskamera som är enkel att använda och som fungerar trådlöst. Den kan användas på flera sätt. Inte bara för att ta en titt på att inga oinbjudna är i hemmet. Det kan till exempel vara skönt att veta vad ungarna håller på med när de är ensamma hemma under lov.

 1. Hemmagym

Träna bör man men var ska man träna när tiden är knapp. Ett eget hemmagym är verkligen en fin 50 årspresent. Det ger allsidig träning och tar inte stor plats. Ett enkelt hemmagym kan ge mer än 100 olika övningar. Det gör det enkelt att komma igång med en träningsrutin och kan inspirera.

Ta en titt på detta multigym som är enkelt att ställa upp hemma i valfritt rum. Det kan vara precis det som ska till för att han vid 50 äntligen ska komma igång med drömmen om att vara i riktigt god form.

 1. Ett smart-hem-paket

En annan intressant 50 års present till en man kan vara ett paket för det smarta hemmet. Det behöver faktiskt inte vara svårt att komma igång med smarta hemfunktioner. Han kommer definitivt att gilla möjligheten att styra lampor, element och annat i huset med en controller. Han kommer också tycka om att det är lätt att komma igång. Här kan du se ett smart-hem-paket som vem som helst kan komma igång med.

8 vanliga frågor och svar om att fylla 50 år

Här är 8 vanliga frågor om att fylla 50 år som kan vara intressanta att kika på när du vill fira någon som snart fyller. Svaren kan också ge dig ledtrådar om vad som skulle passa bra som 50 års present om inget av tipsen ovan kändes rätt.

 1. Varför är det en så stor grej att fylla 50?

Tio årtionden har passerat och det är klart att det är en stor sak. Det är en linje som passeras när vi fyller 50. En linje mellan ung och gammal. Det betyder inte att vi blir gamla då vi fyller 50 men helt klart att vi har nått en ålder då vi kan se ut över livet på ett helt nytt sätt.

Klokhet, livserfarenhet och bättre självinsikt går hand i hand med siffran 50. Det här är en milstolpe som förtjänas att firas med riktigt fina presenter.

 1. Vad är fördelarna med att fylla 50 år?

Det finns en massa fina fördelar med att fylla 50. Några av dessa kan ge dig ledtrådar till fina 50 års presenter:

 • Rädsla minskar
 • God självkännedom
 • Närmre till skratt
 • Bättre på att skratta åt sig själv
 • Vi bryr oss mindre om vad andra tycker
 • Vi vet att det är viktigt med hälsa
Självsäker och nära till skrattet
 1. Vad bör man göra när man fyller 50?

Det finns många viktiga saker att göra när du fyller 50. En sak kan vara att boka tid med tandhygienisten och tandläkaren för att börja ta bättre hand om tänderna. Andra viktiga saker att göra är:

 • Mindre alkohol och mer träning (skippa whiskeyn och ge träningsredskap som present till 50 åringen!)
 • Ordna med försäkringar för framtiden
 • Börja ta hand på riktigt om din hud
 • Skriv en bucketlist och gör något åt saken!
 1. Vad säger man om att fylla 50 år?

Det här kan vara kul att ha med på en födelsedagshälsning när du ska gratta på ett kort tillsammans med presenten. Här är några saker som sägs om att fylla 50:

 • Coco Chanel sade att naturen ger dig det ansikte du har vid tjugo års ålder och att det är upp till dig att förtjäna det ansikte du har vid 50 års ålder. Ansiktskräm är en finfin 50 års present! Modellen Cindy Crawford sade samma sak fast att det var G-d som gett ansiktet vid 20…
 • Joan Rivers sa att det är kanon att se ut som 50 när man är 60.
 • TS Eliot sade att åren mellan 50 och 60 är de svåraste för att du hela tiden ombeds göra saker men inte är tillräckligt skröplig för att säga nej.
 • En okänd person har sagt att du ska komma ihåg hur uppspelt du var när du fyllde 5 och sedan gångra det med tio för att komma i rätt stämning till 50-årsdagen.
 • En annan okänd person har sagt att 50 är en fantastisk ålder om du är en flaska vin.
 1. Är du gammal när du är 50?

Det beror på vem du frågar. Vid 75 verkar 50 inte så gammalt men fråga ett barn vad de tycker om saken. Det viktiga är hur du känner dig. Vid 50 har du all möjlighet att vara frisk, stark och aktiv. Det är upp till dig att välja livsstilen som ger dig ett liv som får dig att känna dig ung.

 1. Vad kallas man för som femtioåring?

Du kallas för femtioårig eller för quinquagenarian på engelska.

 1. Vilken färg symboliserar 50?

Guld. Femtio kallas ibland för den gyllene åldern. Det är därför som guld kan ses som färgen för 50. Den kan du använda för att dekorera födelsedagskalaset och om du köper ett smycke som 50 års present till mamma.

 1. Vilken mat och dryck bör man sluta med vid 50?

Salt mat kan vara bra att dra ner på. Dessutom kan du se på dieter som är bra för att hålla dig frisk länge. Det kan till exempel vara smart att dra ner på kolhydrater så mindre potatis. Undvik också mat med en massa socker. Smågodis och bakelser bör du inte äta till frukost varje morgon. Snabbmat är heller inget som du bör inta dagligen om du vill se fram emot 50 år till på denna jord.

8 spännande fakta om att fylla 50 år

Det kan vara riktigt härligt att fylla 50. Ingen 40-årskris att tala om här inte! Här är några spännande fakta om 50 som du kanske inte hade tänkt på tidigare. Låt de inspirera dig till bästa 50 års presenten till någon du vill glädja. Kanske dig själv…

 1. Det blir billigare att dejta

Om du är 50 och dejtar blir det billigare. Efter 50 klarar vi mindre alkohol så dejterna med drinkar blir mycket billigare. Om 50 års presenten ska bli en dejt kan du förstås drämma till med något mycket roligare än att sitta på en bar och dricka drinkar. Dricka dem vid en pool söderut till exempel…

 1. Du plockar inte upp saker från golvet

I yngre ålder hade du plockat upp vad som helst som ramlar i golvet. Nu tänker du efter. Är det värt det att böja sig ner eller krypa på alla fyra för några cornflakes, för en krona, för en papperstuss.

Med åldern kommer en ny fysik för många och det innebär att vi inte lika snabbt tar oss ner i golvnivå. Det här går dock att förändra med träning. Du kan få smidigheten tillbaka men förblir kanske för klok för att använda den för lite spill på golvet…

Kunde inte någon ha gett henne en dramatenvagn som 50 års present?
 1. Ungarna är äntligen äldre

För många betyder 50 att barnen har vuxit upp. De är inte längre jobbiga tonåringar och det kan leda till roliga stunder tillsammans utan tjafs. Med vuxna barn blir det en helt ny verklighet och snart kommer kanske nästa generation.

 1. Musklerna förändras

Med åldern kommer vissa förändringar vad gäller kroppens olika funktioner. Vid 50 har musklernas rörlighet reducerats. Det här är särskilt sant för män som ofta lyfter tungt och jobbar fysiskt. När musklernas elasticitet minskar leder det till att de blir stelare. Det är viktigare än någonsin tidigare med en bra träningsrutin. Det här är också en ålder då sjukdomar som artros kan dyka upp.

 1. Mindre vatten i kroppen

När vi närmar oss 50 förlorar vi en hel del vatten. Efter 50 består kroppen av 54 % vatten vilket är mindre än tidigare. Men vi behöver fortfarande en massa vatten för att må bra. Vid 50 är det viktigt att dricka mycket. Kanske ska du ge en present till 50 åringen som stimulerar ett större vattenintag. Det kan vara vackra glas såväl som en ismaskin som gör det roligare att dricka vatten på sommaren.

 1. Den mentala förmågan försämras

Redan vid 50 börjar det gå nedför och den mentala förmågan försvagas. Men det går att göra något åt detta. Med aktiviteter som pussel, schackspel och andra mentala utmaningar smörjer du hjärnans funktioner. Kan vara något att tänka på när du vill ha en 50 års present som är bra för minne och humör.

 1. Många skiljer sig

Statistik från 2019 visade att många skiljer sig efter omkring 12 års äktenskap. De flesta är mellan 40 och 44 men därefter kommer åldersgruppen som gränsar till 50. Det kan alltså ligga något i det där med att det är vanligt att ha skiljt sig vid 50. Nyskilda har olika behov som inte sällan kan bestå av att få träffa nya vänner i olika sammanhang. En kurs som present till 50 åringen kanske…

 1. Snittåldern för den svenska golfaren

I Sverige var snittåldern år 2019 för den som spelar golf 50,1. Det betyder att 50 åringen som du vill fira kan vara en inbiten golfare eller sugen på att testa. Här kan det finnas fina uppslag till 50 års presenter som är både nyttiga och roliga.