Hitta perfekt bröllopspresent – 10 bröllopspresent tips!


Ibland är det enkelt nog att skaffa present till ett bröllop. Om du med inbjudan får veta vilken butik paret har en önskelista på så är det ju bara att kontakta den. Men det händer ju också att det inte finns listor eller att du helst vill komma med en egen, unik bröllopspresent.

Vi tar en titt på 10 bröllopspresent tips som kan passa lite olika budget och smak. Tänk på att det går att vara kreativ. Bröllopspresenter måste inte vara det som alltid ges. Det är ju tanken som räknas så våga ta ut svängarna!

10 bröllopspresent tips:

  1. Möbler

Du kanske inte ska ge dig på att möblera om deras hem men visst finns det saker som de behöver och som skulle vara fint att få som present. Kanske går de och drömmer om ett enormt matbord för vardagsrummet. Du kan se på konferensbord här och satsa på något med ovanlig form som rymmer hela släkten och alla vänner!

Hos Az Design finns det även inredning för kök som kan vara av intresse. Det går ju att satsa på saker som dukar, uppläggningsfat och annat som kan vara väldigt trevligt att ha både för vardag och fest.

  1. Symbolisk bröllopspresent

Du kan också ge något som är symboliskt. En symbolisk bröllopspresent kan vara två champagneglas med deras initialer ingraverade. Det behöver alltså inte vara något stort men är ofta något som inkluderar namn eller datum för bröllopet.

symbolisk bröllopspresent

  1. Något för husfreden

Det sägs att de som har gemensam ekonomi har färre konflikter men par kan aldrig hålla sams dygnet runt och årets alla dagar. Kanske kan du hitta en fin bok som förklarar hur man står ut med varandra för resten av livet. Kanske Så bråkar man, och så blir man sams, av Katerina Janouch.

Det finns ju även ljudböcker så att de kan lyssna tillsammans på boken som förklarar hur de ska hålla sams när det känns svårt.

  1. Något som passar åldern

Tänk inte bröllopspresenter utan snarare födelsedagspresenter för att hitta rätt. Du kan till exempel se på 30 års presenter om paret är i denna åldersgrupp. Eller 50 års present om paret är närmre denna ålder.

Att gå på ålder är ett finfint bröllopspresent tips för dig som vill komma med något annorlunda som kan passa ett par. Många gånger är det ju så att en present som är bra för honom även passar henne. Särskilt när du väljer saker som upplevelsepresent där de kan göra något tillsammans.

  1. Något som bara du kan ge

Det går förstås också att ge en bröllopspresent som inte innebär köp från butik. Du kan till exempel erbjuda att vara deras personliga kock för en dag. Det är något riktigt annorlunda och kul. I varje fall om du är hyffsat bra på att laga mat.

Den här typen av present för bröllop passar också vidare för bröllopsdagar. Detta särskilt då du är familj till bröllopsparet. Du kanske ger som present att du kommer och servar på deras första bröllopsdag. Då har de ju något att se fram emot!

Det är känslan i ditt hjärta som räknas!

Huvudsaken med bröllopspresenter är att de känns rätt för dig som ger. Den som tar emot lär bli väldigt glad för det allra mesta. Om du har en tajt ekonomi kan du alltid ta kontakt med andra som är bjudna till bröllopet. Tillsammans kan ni komma med en bröllopsgåva som är värd väldigt mycket mer och som kanske blir en otrolig överraskning.

Ett exempel på detta kan vara ett biljardbord, men då ska du förstås vara säker på att detta får plats i deras hem! Med möbler måste man ha lite mer bakgrundskunskap för att det ska bli rätt såvida det inte är presentkort till möbelbutik förstås.