Bröllopspresent som kan spara pengar – 13 tips


När man gifter sig så kostar det onekligen en slant. Även om man bestämmer sig för att hålla en mindre fest och inte lägga ut så mycket på dekorationer och bröllopsresa så är det här en tillställning som känns i fickan. Med tanke på detta så kan det verkligen vara välkommet med en bröllopspresent som spar pengar. Här kommer 10 smarta tips för dig som vill göra lite mer än glädja på bröllopsdagen med en fin gåva…

 1. Kaffemaskin

Har ni någonsin tänkt på vad er kaffekonsumtion kostar? Latte efter latte, dag efter dag… Det blir en bra summa när året når sitt slut. Med en kaffemaskin som kan lite mer än att bara brygga så kan man själv laga det goda kaffet. Satsa på något som klarar av espresso, cappuccino och mer men som inte är för komplicerat. Det bör ju vara en bröllopspresent som de kommer att använda. Och om maskinen är enkel och kul att koka med så kommer den att vara en anledning till att köpa färre koppar kaffe på stan!

 1. Virka, sticka, måla…

Har man en praktisk hobby så kan man spara pengar med denna. Ge dem ett presentkort till hobbybutiken där de kan köpa garn, färg och verktyg för att sy sina egna kläder, måla om hemma och göra annat som de annars hade fått betala dyrt för.

 1. Köksredskap

Det här rimmar lite på tipset om kaffemaskinen, för med bra köksredskap så kan man laga lyxig mat hemma. Lägg till en kokbok med läckra menyer som är enkla att få till. Om de väntar barn så kan du ju välja en barn-mos-bok så att de hoppar över att köpa dyr barnmat i affären. Något som man nästan alltid har nytta av är köksmixern som man kan blanda allt från deg till nötter och grönt i. Ett annat tips är wokpannan som också gör det lätt att laga restaurangmat hemma. Förhoppningsvis så blir du bjuden på middag så det här kan ju ses som en present som blir till en besparing även för dig då ni inte måste träffas på en dyr restaurang för att äta god mat.

bröllopstårta

 1. Goda ingredienser

Om de nu ändå ska spara pengar på att laga mat hemma så kan du ju även ge bort ingredienser som kostar mycket pengar. Håller de LCHF eller liknande diet så kommer de att uppskatta kokosolja från hälsokosten eller färdiga brödmixer som är helt utan mjöl. Annat fint att ge bort i matväg är saffran, kantareller, tryffelolja och exotiska kryddor i vackra burkar.

 1. Hälsa

Om man är i god form så orkar man mer och då blir det färre sjukdagar. Därmed så kan du se en hälsosam gåva som en hjälp vad gäller brudparets kommande ekonomi. Ge bort saker som:

 • Gymkort
 • Gymutrustning
 • Inspirerande hälsobok
 • Kurs som handlar om mat och hälsa
 • Stegräknare
 1. Utbildning

Det här är kanske lite out-of-the-box, men om du vet att det finns ett behov av utbildning för bättre chanser till jobb så kan en kurs eller utbildning vara en fantastisk bröllopspresent. Dessutom så kan ökade kunskaper inom matlagning, snickeri och mer faktiskt leda till att de klarar mer själva samtidigt som de njuter av sina nya färdigheter.

 1. Verktyg

Verktyg behöver man då man ska hänga upp tavlor, slipa ner en dörrkant och tvätta fönster. Ge bort ett kit med de viktigaste verktygen för hemmet. Det finns nya fina verktygslådor med bra innehåll men det är klart att du kan samla ihop en helt egen låda genom att hitta smarta prylar på loppmarknader.

 1. Miljövänliga tygpåsar

Nu tänker du att det här är en riktigt usel present till ett bröllopspar men tänk framåt. De kommer att spara pengar på att inte behöva köpa påsar i de matbutiker som inte ger dessa gratis. Dessutom så kan du ju fylla påsarna med fina matvaror som de kan börja sitt liv som gifta med.

 1. Batterier och laddare

De behöver batterier till kameror och till en massa andra elektriska prylar så se till att de alltid har laddade redo att använda. Förse dem med laddare och ett helt gäng batterier i olika storlekar. Det här är bra för miljön och för brudparets ekonomi.

 1. Vin och starksprit

Låt de supa till hemma istället för på krogen. Satsa på en enorm flaska Smirnoff eller ett gäng lådor med vin. Det här kommer de att tacka dig för!

 1. Luftvärmepump

Det är mycket billigare att värma ett hem med luftvärme hellre än med el. Det här är något som inte kostar särskilt mycket och som man kan installera i de allra flesta hem, även i lägenheter. Med luftvärmepumpen så kan de även få kall luft under varma sommardagar.

 1. Matchande långkalsonger och badrockar

När vintern kommer så kan de också spara pengar på att hålla sig varma med kläder. Visa att du bryr dig genom att ge de matchande långkalsonger och lyxiga morgonrockar så att de inte behöver skruva upp värmen under kalla vintermorgnar.

 1. Leksaker för vuxna

Om du ser till att de har en studsmatta i trädgården, rollerblades eller kanske ett flipperspel så slipper de ge sig ut på stan för att ha kul. En riktigt trevlig bröllopspresent som kan spara pengar är en som ger de något att göra tillsammans. Bygg en pool åt dem med ett poolhus, men se till att du får komma och besöka när du känner för det som tack för presenten!

En bröllopspresent som man kan ha riktigt kul med hemma är en studsmatta!
En bröllopspresent som man kan ha riktigt kul med hemma är en studsmatta!