30 års present – 11 finfina 30 års presenter


Nu ska det firas 30 år och förutom en härlig födelsedagshälsning vill du gratta med en present som känns hela vägen ner i förmaket. Finapresenter har grävt i skattkistan med coola 30 års presenter och här får du en lista med de 11 bästa förslagen.

Om det ska vara en 30 års present som du själv skulle vilja få ska det vara en av följande förslag. Du kan också läsa vidare om att fylla 30 år. Jag har samlat ihop viktiga frågor såväl som spännande fakta som också kan inspirera dig så att du hittar rätt.

Men nu drar vi igång med listan med de bästa 30 års presenterna!

De 11 bästa 30 års presenterna

 1. Upplevelse

Det här är verkligen en smart present. Hoppa över en grej och gör något tillsammans. Du hittar en massa fina uppslag om du klickar här. Det finns roliga upplevelser till olika budget. Om du vill skämma bort den som fyller år lite extra kan en otroligt härlig 30 års present till tjej och kille vara en spaweekend. Ta en titt på detta presentpaket och boka redan idag!

Några möjliga upplevelser kan vara:

Jamen, du ser ju själv, en upplevelse är en helt fantastisk födelsedagspresent!

 1. Elcykel

Det roliga med en elcykel är att man kan susa fram precis som på en vanlig cykel men utan att svettas. Det här är perfekt när det är lite för långt till jobbet för att orka cykla med vanlig cykel varje dag. Elcykeln är också en härlig sak att ha på fritiden. Det blir lätt att ta sig omkring och bara komma ut och andas luft med jämna mellanrum.

Ta en titt på en riktigt populär elcykel genom att klicka här!

 1. Massage

En massage är omtanke och kärlek. Kanske kan du ställa upp med knådning på själva födelsedagen men vad händer därefter? När ingen har tid att pyssla om en trött rygg kan födelsedagsbarnet sätta sig ner på en massagedyna som denna, klicka här.

Massagedynan är en 30 års present som räcker till 40 och längre. Det här är en gåva som skriker att du bryr dig om. Du kommer att välsignas varje gång det sitts på dynan och hela kroppen fylls av välbehag. Snacka om superbra karma!

 1. Kaffemaskin

Är kaffet klart? Ja, det är det. Maskinen drog igång automatiskt och morgonluften fylls av arom som gör att det ändå är rätt skönt att leva också en måndagsmorgon. En kaffemaskin är alltid ett bra val i ett land som Sverige. Även om den som fyller år inte själv sätter i sig mer än en eller två koppar om dagen finns det alltid folk som undrar när kaffet är klart i närheten.

Dagens kaffemaskiner är också som konstverk som får stå framme och göra köket till en vackrare plats. Ta en titt på denna kaffemaskin, klicka här, så förstår du vilken finfin present till 30 årsdagen kaffemaskinen är.

 1. Slow cooker

När man fyller 30 år kan livet vara nog så hektiskt. Arbetslivet kombineras med familjelivet som ganska nyligen har fått fart. Middagen är inte alltid en dröm men det blir den med en slow cooker. En slow cooker är en köksmaskin som man slänger alla ingredienser i för att få en färdig måltid några timmar senare.

Slow cookern kan fyllas och ställas in på morgonen. När det klivs genom ytterdörren med trötta ungar är middagen klar. Det här är en perfekt 30 års present till kille och tjej som älskar doften av hemlagad mat men som inte riktigt hinner med. Klicka här för att se en riktigt fin slow cooker!

 1. Polaroid-kamera

Digital teknik i all ära, det fanns saker förr i tiden som var minst lika kul. Det är många som längtar tillbaks till tiden då ett fotografi innebar en bild tryckt på papper. En polaroid kamera gör just detta. Du tar bilden och den trycks på en gång. Det här är en leksak för vuxna som kan komma fram i olika sammanhang.

Om du ger en polaroid kamera i 30 års present kommer du garanterat att överraska. Det här är en oväntad present. Du kan se en populär polaroid kamera till bra pris genom att klicka här.

 1. Glasblåsning

Det är inte ovanligt att fundera lite på hur det skulle vara att blåsa ett eget glas. Ta med 30 årsbarnet på glasblåsning! Tillsammans kommer ni att få testa hur man gör och sedan går ni hem med egna glasföremål. Du kan ju ge bort de som du blåser som extra present till 30-åringen!

Du kan klicka här för att läsa mer och se pris på glasblåsningsevent!

 1. Ett smycke

Det här är en klassiker. När någon ska fylla 30 är det verkligen tillfälle att fira med något som känns elegant och speciellt. Kanske något med diamanter. Kanske ett nytt halsband för att bekräfta kärleken. Det finns så många fina smycken för henne och för honom. En vacker brosch, en sportig klocka eller varför inte ett par örhängen som glittrar i kapp med ditt leende då de ger dem till henne?

Ta en titt på Ur & Penns sortiment genom att klicka här!

 1. Elsparkcykel

Det är inte bara ungar som älskar sparkcyklar. En sparkcykel med el är en mycket trevlig sak att ha. När behovet av en paus dyker upp går det snabbt att susa ut en stund på denna lilla manick Det går inte vansinnigt fort men tillräckligt snabbt för att du ska känna livet susa genom dig!

Stor & Liten finns det sparkcyklar för vuxna och barn. Du kan klicka här för att se en elsparkcykel som kan vara den bästa 30 års present du någonsin har gett bort.

 1. Hängstol

Ta bara en titt på den bilden och tänk dig födelsedagsbarnet i en mys-position. I en hängstol sitter man som i en gunga. Det är skönt och behagligt. Den kan stå i ett rum inomhus eller användas på en uteplats. Om du vill ge bort en möbel som present till 30 åring är det här ett av de allra bästa valet tillsammans med hängmattan.

Ta en titt på en fin hängstol genom att klicka här!

 1. Ryggsäck med överfallslarm

Vill du ge bort ett stycke trygghet och omtanke? Då kan en ryggsäck med överfallslarm vara något helt unikt. Det här är en present till 30 åringen som skvallrar om att du vill väl. Dessutom rör det sig om en riktigt snygg väska som kan fungera bra både på jobbet och för fritidsaktiviteter.

Du kan klicka här för att läsa mer om ryggsäcken och se vad den kostar.

Finapresenter väljer bästa 30 års presenten

Alla 11 presenter nämnda ovan är underbara saker som de allra flesta kan se meningen med. Men om Finapresenter får välja en enda present är valet solklart, det blir en elcykel! Det spelar ingen roll om den som fyller 30 år är man eller kvinna, det här är en pangpresent, ingen protest.

Nummer två blir en upplevelse. Att skicka någon på kurs eller göra något kul tillsammans som arrangeras av proffs blir aldrig fel. Det är en födelsedagspresent som man alltid kan dra till med när det känns viktigt att skapa minnen för livet.

22 frågor och svar om att fylla 30 år

Låt oss ta en titt på vanliga frågor om att fylla 30 år. Det här är nämligen frågor vars svar kan få dig att komma på precis vad du borde satsa på i 30 års present.

 1. Var kan jag hitta rim om att fylla 30?

Du kan söka online och hitta sidor som ger dig förslag på rim till den som fyller 30 år. Egentligen behöver du ju bara rimma på år och då har du ord som lår, vår, tår, sår, mår och så vidare att leka med.

 1. Vad kallas 30 år som gifta?

När ni har varit gifta 30 år är det pärlbröllop. Om det är äktenskapet som ska firas kan det därmed vara fint med ett pärlhalsband till henne!

 1. Hur många timmars sömn behöver en 30 åring?

En 30-åring bör klara sig med mellan 7 och 9 timmars sömn. Det finns de som klarar sig på mindre men då rör det sig om mycket kvalitativ sömn. Om du vet att den som ska firas lider av sömnproblem är det inte dumt att se lite närmre på saker som kan lösa detta problem. Det här kan ju vara en helt otrolig 30 års present. Tänk dig att du hjälper personen att äntligen sova gott!

 1. Vad ska man köpa till en 30 åring?

Du ska köpa något som ryms i din budget och som känns rätt. Ta en titt på de 11 tipsen på 30 års gåva här ovan. Det som får ditt hjärta att sjunga är det bästa!

 1. Vad kan man göra på en 30 års fest?

Man kan äta gott, sjunga, dansa, njuta av underhållning och bara ha det gott tillsammans. En 30 års fest kan också vara en perfekt present. Det går ju att överraska med partajet.

 1. Vad kan man göra på sin 30 års dag?

När du fyller 30 och känner att du vill fira dagen på ditt sätt ska du fundera lite på vad det innebär. Det bästa tipset är att du gör precis vad du vill. Känn efter och gör sedan det som du har mest lust med. Ta ledigt så att du inte måste sitta på jobbet och irritera dig över att du inte kan komma iväg. Är det du tycker bäst om och umgås med människor som du älskar.

 1. Finns det skämt om att fylla 30?

Ja, det finns det. Ett lyder:

 • Du är inte 30. Du är 18 med 12 års erfarenhet.

Här är mer från Friends:

 

 1. Finns det en bok om att fylla 30 år?

Det finns flera! Du kan läsa, eller ge bort, Svenglish – En 30 årings resa genom vardagen, När jag fyller 30 ska jag vara smal och annat som du lätt finner i en bokbutik online.

 1. Finns det dikt om att fylla 30 år?

Det finns dikter som du kan kopiera och så kan du skriva en egen. Med dikter är det så fint att du har ganska stor frihet. Det måste inte rimma, bara komma från hjärtat!

 1. Finns det att fylla 30 års citat?

Det är ganska lätt att hitta bra citat online. Sök efter födelsedagscitat och sedan anpassar du det till 30 år.

 1. Hur mycket ska man ge i 30 års present?

Det finns inga regler för hur mycket man ska ge i 30 års present. Du ger det du vill och kan. Om du vill ge mer är ett tips att slå dig ihop med fler så att det blir en större klumpsumma att använda för en större present.

 1. Vad ska en 30 års present kosta?

En 30 års present ska kosta vad du eller de du köper tillsammans med har råd med. Men tänk på att du kan hitta bättre priser om du nosar runt lite online. Det är definitivt smart att köpa 30 års present på nätet för då får du ett stort utbud och bra priser.

 1. Hur många månader är 30 år?

30 år är 360 månader.

 1. Hur många timmar är 30 år?

30 år är 262800 timmar.

 1. Hur många sekunder är 30 år?

30 år är 15,768,000 sekunder.

 1. Hur kan man fira 30 årig bröllopsdag?

En 30 års bröllopsdag kan firas med middag och med fest. Det kan vara stort med många vänner eller något intimt och privat.

 1. Ska man resa då man fyller 30 år?

Det är klart att du ska resa om du kan och vill det. Kanske blir det bäst att åka tillsammans med den du tycker mest om. Eller så drar du iväg själv till en destination som ingen annan tycks vara lika intresserad av.

 1. Vad kan man önska sig i 30 års present?

Man kan önska sig precis vad som helst. Om du är orolig för att dina vänner och familj tycker att det blir för mycket får du kanske acceptera att du inte får precis det som du vill ha. Ett sätt att komma runt detta är att föreslå presentkort för de butiker som du tycker om. Eller så skickar du länken till denna sida och poängtera vilka nummer på listan du gillar bäst!

 1. Finns det 30 års presenter att undvika?

Det kan vara klokt att undvika 30 års presenter som har med problem att göra. Att ge någon som är överviktig bantningspiller är både okänsligt och trist. Var noga med att inte ge sådant som kan upplevas som alltför intimt. Det hela beror en hel del på er relation. Det är klart att det kan finnas tillfällen då det går alldeles utmärkt att ge något som är mycket privat men då ska du vara säker på detta först.

 1. Vad kan man köpa i 30 års present till kille?

Köp något som känns rätt. Om du ser på listan här ovan är alla alternativen bra 30 års present till kille.

 1. Vad kan man köpa i 30 års present till tjej?

Samma svar. En 30 års present till tjej är något som du verkligen känner dig bra med. Ta en titt på listan ovanför!

 1. Vad gör jag om jag inte vill ha 30 års present?

Då talar du om för vänner och familj att ge pengar till välgörenhet i ditt namn.

13 spännande fakta om att fylla 30 år

Det finns en massa spännande fakta om att fylla 30 år och vi ska se på några av dessa här.

 1. Mycket vanligt att vara gift

I Sverige är det vanligast att gifta sig i 30 års åldern. Det är alltså mycket troligt att den som ska firas är gift. Det kan vara något att tänka på. Det går ju till exempel att ge bort ett spa-paket för två så att den som fyller år kommer iväg med sin partner.

 1. Vid 30 är du vuxen

När vi har fyllt 30 är vi officiellt vuxna och till och med föräldrar har accepterat detta. Det betyder att det finns mycket mer utrymme för självständiga beslut som inte kommer att ifrågasättas av de som tidigare hade ensamrätten på att vara vuxna.

 1. Den kognitiva toppen

Det sägs att vi når vår kognitiva topp vid 30 års ålder. Det är alltså vid 30 vi är som smartast. Det kan innebära en massa spännande saker. Dags för kurs? Eller för att skriva bok…

 1. Så nära lyckan

Det finns en studie som visar att folk först vid 33 upplever verklig lycka. Den som fyller 30 är alltså bra nära toppen av lyckan.

 1. Verkliga vänner

Vid 30 har vi inte lika många vänner som vid 20 men de som är kvar tio år senare är vänner för livet. Det här är vänskapsband som bygger på viktiga saker och därför lär vänskapen bestå länge. Desto lättare blir det alltså att få till en 30 års fest med folk som verkligen bryr sig.

 1. Perfekt läge för sport

När vi fyller 30 har vi alla förutsättningar för att hålla ut och sporta med goda resultat. Det krävs inte lång erfarenhet. Det går mycket bra att börja med sport på allvar i denna ålder och se helt fantastiska resultat på kort tid.

 1. Lönen går upp

Det är också så att vi tjänar mer pengar när vi fyller 30 år. Det här kan vara bra med tanke på att de som ska ge presenter med stor trolighet är i samma åldersgrupp. Du har alltså ingen anledning att snåla nu när det går så bra på jobbet!

 1. Smink får en ny betydelse

Smink och hudvårdsprodukter blir extra viktiga när vi fyller 30. Det handlar inte bara om att den här åldern kräver lite mer tanke för att ge huden ett gott stöd. Med lång erfarenhet av vad som funkar och vad som inte gör det är det extra kul att köpa smink och använda det!

 1. Svårare med alkoholen

Efter 30 är det inte lika lätt dagen efter festen som tidigare. Bakfyllan förvärras och det här kan faktiskt vara en fördel. Du kan helt enkelt hoppa över att dricka och du har en god anledning till det, du har ju fyllt 30 och måste börja tänka på dagen efter såväl som framtiden!

 1. Du kan dina allergier

När vi fyller 30 har vi full koll på vad vi är allergiska mot och det lär inte komma överraskningar. Pollenallergin är under kontroll och du kommer inte att äta nötter av misstag. Vänner och bekanta är också väl insatta i dina allergier, ni är ju kvalitets vänner enligt punkt 5 här ovan. Därmed lär det inte bli några presenter som är farliga för den som fyller 30 år på detta vis!

 1. De är vanligt att dö av olyckor

Det är mycket vanligt att folk som fyllt 30 dör av olyckor. Efter detta är det faktiskt självmord som står som en vanlig orsak till död. Om du har en vän som ska fylla 30 bör du alltså fundera lite på hur du kan ge något som skyddar och som får upp humöret för att hindra orsak nummer två från att ta livet på gubben eller gumman.

 1. NFL-spelaren går i pension

Medelåldern för pension från NFL är 30 år. Om den som ska fylla 30 är professionell hockeyspelare i denna liga är det alltså dags för ett nytt liv efter den första karriären.

 1. Modet går igen

Det är ganska vanligt att mode går i 20 års cykler. Det som var inne när du var tio kommer tillbaka då du är 30. Det betyder att du äntligen kan vara med och klä dig så som folk i din ålder gjorde då du var ett litet barn.