Ge bort en dammsugare i födelsedagspresent!


Står du utan idéer på födelsedagspresent till din partner, kompis eller familjemedlem? Då har du ett riktigt bra tips här. Det är rätt så troligt att en dammsugare gör vem som helst glad. Även om det kanske låter som något tråkigt och fantasilöst är det faktiskt en produkt alla människor är i behov av.

Dammsugaren kommer i alla möjliga variationer. Det finns allt från den traditionella golvdammsugaren till den supermoderna robotdammsugaren. Således kommer du garanterat hitta en dammsugare som passar perfekt att ge bort i present.

Har de ingen robotdammsugare går det ju alltid att överraska med denna. Den är ett gott komplement till den vanliga dammsugaren som också kommer fram då och då.

Välj en dammsugare som är bäst i test

Att välja dammsugare är aldrig lätt. Särskilt inte när man ska ge bort den som en gåva. Du vill ju att det ska vara en bra modell samtidigt som den inte kan få kosta hur mycket som helst. Som tur är finns det sätt att förenkla köpprocessen på.

Ett riktigt bra tips är att använda sig av en lista över dammsugare bäst i test. Med en bäst i test lista får man nämligen en översikt över de märken och modeller som finns på marknaden och vilka som klarar sig bäst på olika punkter.

Vad som jämförs i ett dammsugartest varierar såklart från test till test. Det vanligaste är dock att det kikas på följande ting:

Hur stark är sugkraften?

Det som brukar vara viktigast i ett dammsugartest är dammsugarens sugkraft. Suger dammsugaren upp allt damm eller lämnar den kvar mycket på golv och möbler? En bra dammsugare ska såklart göra hemmet rent, inte tvärtemot. Detta utan att du får kämpa.

Drivs dammsugaren med batterikraft eller med en sladd?

Förutom sugkraften kikar man också på hur dammsugaren faktiskt drivs. Antingen körs en dammsugare på batteri eller med hjälp av en sladd. För batteridrivna dammsugare är batteriets livslängd viktigt medan längden på sladden är något att kika på om du vill ge bort en traditionell dammsugare.

Hur allergivänlig är dammsugaren?

Hur stark sugkraft dammsugaren erbjuder hänger ihop med hur allergivänlig den är. En allergivänlig dammsugare bör också ha specifika filter som bättre rensar dammet i bostaden. Det kan också filtrera bort kvalster.

Hur fungerar dammsugaren vad gäller djurhår?

Utöver allergivänlighet kikar tester också på hur väl dammsugaren suger upp djurhår. Det finns specifika dammsugare för djurhår på marknaden med munstycken som är anpassade för att kunna få väck även de mest envisa håren från golvytor och möbler.

Vilken priskategori ligger dammsugaren i?

Priset kommer också att få betydelse i ett dammsugartest. Beroende på din budget kommer du kunna hitta dammsugare i olika priskategorier som toppar listorna och kan utefter detta ta ett beslut.

Tänk på mottagarens behov

Det är lätt att stirra sig blind på recensioner och dammsugartester inför ett köp. Men kom ihåg att det trots allt är en dammsugare du ska ge bort i present och inte en du själv ska behålla. Därför är det viktigt att välja en dammsugare som passar mottagarens specifika städbehov.

Har personen i fråga en allergi är det smartast att köpa en allergivänlig dammsugare. Har personen ett hem fullt med hundar kan det istället vara mer lönsamt med en dammsugare som är perfekt anpassad för just detta.

Alla behöver en dammsugare!

Om du inte vet precis vilken dammsugare du ska ge bort är det lika bra att höra med mottagaren först. Glöm inte bort att behålla kvittot också så hen kan lämna tillbaka dammsugaren om hon inte är nöjd!

En härlig present med kärlek

Så ge bort en dammsugare som morsdagspresent eller varför inte till bröllopsdagen? Du kanske vill lägga till ett klippkort där du förbinder dig till att sköta dammsugningen såvida det inte är en robotdammsugare som ingen behöver gå omkring med.