Det är tanken som räknas


Du vet ju att det inte spelar någon roll vad du ger. Det är att du ger en present som spelar roll. Det är faktiskt så! Oavsett om det ska vara en present till pojke eller en 30 års present till din syster är det tanken som räknas. Små barn blir till sig av ett paket som du har slagit in. En hemlighet som snart ska avslöjas.

Vuxna kan faktiskt vara minst lika sugna på att få den där känslan av att bli överraskad. Sedan är det förstås möjligt att det blir mer glädje av en bättre present. Men den där känslan av att få en present är något som inte har något med innehållet att göra. Det är tanken som räknas.

Jobba med tanken

När du tänker lite mer på saken kan du lägga mer krut på själva överräckandet av presenten. Kanske vill du gömma den och göra lek av att hitta överraskningen. Eller så kanske du vill slå in den på ett sätt som skapar mer spänning.

Flera presenter kan lägga i en låda full med tidningspapper. Det blir till att leta efter de fina sakerna som finns i kartongen!

På olika sätt kan du få den där tanken att räknas lite mer. Det känns mer när presenten ges på ett oväntat sätt. Och om du kan dra ut på överraskningen lite längre blir det ännu mera nöje. Det är bara att ge fantasin fritt utrymme och låta tanken räknas till max!