Tapetsera i sovrummet som present


Om du är på jakt efter en ovanligare present kanske det är dags att göra om hemma i sovrummet. Det behöver inte innebära att du lägger flera dagar på en renovering som sedan inte direkt kommer som en överraskning. Nej, välj istället en riktigt cool tapet från https://www.photowall.se/posters för att göra om sovrummet med en fotovägg!

Hur kan du överraska med ny tapet?

Det tar inte särskilt lång tid att få upp en enkel tapet på en vägg i sovrummet. Men det är klart att du måste planera på rätt sätt för att få till detta. Du vill ju att det hela ska bli en överraskning. Frågan är när den som ska firas ska överraskas.

För många blir det enklast att montera den nya fototapeten när den som ska överraskas är på jobbet. När kvällen kommer så kan du leda in personen i sovrummet och visa att ni nu sover alldeles intill en skog eller med utsikt över favoritstaden.

En ny tapet är så mycket mer än dekoration

Beakta att saker som ljus och synintryck kan påverka vår hälsa. När du inreder sovrummet med en ny tapet med bild som påverkar sinnet på ett positivt sätt är det en dos hälsa. Att vakna med färger som ger energi och inspiration är verkligen häftigt.

Faktum är att det här är en fin present för hela familjen. Om du väljer att inreda med den nya tapeten i vardagsrummet kan alla njuta av den. Kan ju faktiskt bli en fantastisk förlovningspresent.

Hur väljer du motiv?

När du ska överraska med en tapet kommer frågan om lämpligt motiv. Om du är väl medveten om den typ av bilder som personen som ska överraskas tycker om så blir det enklare. Men det finns också allmänna motiv som alla tycker om.

Fundera lite på saker som:

  • Om ni har en gemensam favoritstad. En vy från denna på en vägg i vardagsrummet lär uppskattas.
  • Om det finns en särskild typ av naturlig miljö som den du vill överraska älskar.
  • Om ni har en bild som ni alltid återkommer till och som kanske redan nu finns inramad och står framme som dekoration.

Den sista punkten är väl värd att beakta. Du kan nämligen göra tapet av en bra bild. Det kan vara en bild på familjen, en favoritplats eller något annat som ni får härlig energi av. Den här typen av bild kan passa lika bra i sovrummet som i andra rum.

Om du vill välja något galet

Det är klart att en present kan vara något som väcker till skratt. Men kom ihåg att sådant som är roligt idag inte alltid håller hur länge som helst. Om du tänker trycka upp en helt galen bild kanske du inte vill inreda med den i sovrummet eller vardagsrummet.

Det finns en väl etablerad tradition i Sverige av att ha lite knasiga bilder i badrummet och på toaletten. Det blir lite av en egen konstkupp på hemmatoaletten som ni kan skratta gott åt under många års tid. Om det inte finns plats till en stor tapet går det att trycka konstverket på canvas och hänga upp. Det kan bli minst sagt dråpligt och få många att le.

Summering

En ny tapet i sovrummet är verkligen en kul och ovanlig present som kan njutas av i många års tid. Det finns coola motiv och du kan faktiskt använda en egen bild som ni tycker mycket om. Tapet som present kan fungera i alla rum. Du kan ge den till ett barn i barnrummet eller göra om vardagsrummet så att det får ett nytt rum via väggen som kan föreställa allt från en skog till en storstadsmiljö.

Tänk på att välja ett motiv som den som ska överraskas kan tänkas tycka om. Om det är för galet är ett tips att tapetsera med bilden i ett rum där det kan upplevas som okej med motiv som är lite galna, till exempel toaletten.