Skicka din julhälsning med julkorg – Tips på julhälsningar text!
När tiden för julhälsningar kommer så kan det kännas lite stressigt. Oavsett om du ska skicka julkorg till familj och vänner eller till anställda så kan du grubbla på saker som innehåll och julhälsningar text. Det finns ju de som inte firar jul och som inte behöver julhälsning, de som inte vill fira jul som kan bli sura och de som inte tycker om korv…

Glöm alla tänk om och hur kommer detta att uppfattas.  Satsa på en modern julkorg som du kan se på julkorgen.nu där det finns gott om tips. Skicka en julhälsning med korgen som passar alla oavsett om de firar, äter korg eller tycker att julen är något som borde förpassas till utställningar om förra århundradets kulturella företeelser!

Vad ska vara i julkorgen?

En modern julkorg 2022 har antingen ett tema eller så blir det en blandning av allt möjligt gott. Det fina med presentkorgar är ju att de har en tendens att se maffiga ut oavsett vad du packar i korgen. Det glättiga pappret och den fina korgen kan få vem som helst att känna lycka bara av att se på julkorgen.

Om du ska ge korgen till någon du känner så vet du ju om de föredrar färskvaror som ost och korg eller kanske hellre choklad och skumpa. Då vågar du också stoppa i en dyr eller billig parfym i korgen.

Exempel på vad som kan vara i exklusiva julkorgar är:

 • Godis
 • Kaffe och te
 • Glögg, vin och champagne
 • Leksaker
 • Glas
 • Choklad
 • Ost
 • Charkuterier

Vad gäller julkorg företag ger bort till kunder och anställda så kan det vara klokt med likadana korgar hellre än hembyggen så att det inte verkar som att någon får något bättre än någon annan. Då är det också enklast att skicka julkorg till anställd eller kund via en firma som tar hand om detta.

Nog om själva julkorgarna. När du väl har valt tema, korg och vem som ska packa den är det dags att tänka lite på julhälsning.

Är det alltid okej med julhälsning?

Det här kan givetvis diskuteras och i länder som USA där the big melting pot med olika kulturer och religioner är ett faktum så säger man snarare happy holidays, det vill säga glada helger. En religionsneutral hälsning kan vara på sin plats men inte alltid.

I ett land som Sverige där julen är en etablerad tradition så finns det ju gott om människor som inte ser ett samband mellan religion och julfirande. På sätt och vis kan vi säga att jul hälsningar är lite som grattis på födelsedagen hälsningar. De är en del av tiden i slutet av december då vi varvar ner och umgås med vänner och familj oavsett vad vi tror på.

Julhälsning text till privatpersoner

Den bästa julhälsningen till en person du känner kommer från hjärtat. Du vet ju precis om och vad de firar. Här skriver du det du önskar personen. Det kan vara en god och frisk jul såväl som sköna och avkopplande helger. Är det en djupt troende person kanske du citerar en text från Bibeln tillsammans med dina önskningar om ett gott nytt år 2023.

Kanske något som har med vegansk kosthållning att göra…

Till privatpersoner skriver vi en fri julhälsning som handlar om vad vi i grund och botten välsignar personen med.

Det kan vara något i stil med:

 • Ha en underbar jul och ett supergott nytt år!
 • Låt ledigheten vårda din själv och kropp!
 • Varma julkramar från mig till dig!
 • Nu kommer julen igen och då vill jag önska dig allt gott som finns i mitt hjärta!
 • Jag önskar dig och din familj god hälsa och en massa kärlek!

Julhälsningar till företag och kollegor

När vi skickar en julkorg med julhälsningar till kollegor eller kunder så ser det ju lite annorlunda ut. Här vill vi hålla en lite mer proper ton och inte bli för personliga då det kan ses som ett övertramp.

Några bra exempel på denna typ av julhälsning är:

 • Vi på Scandex och Finex AB önskar dig och din familj sköna helger och ett gott nytt år (om de ska vara en religionsneutral julhälsning)
 • God jul och gott nytt år önskar vi på Yllefirman AB
 • Ha en fin julledighet och ett gott nytt år!
 • Önskningar om sköna helger och ett gott nytt år från oss till XXXX

Det går att hålla ett rätt så stramt språk men ändå förmedla både omtanke och kärlek med en julhälsning text som är till för anställda och kunder. Det här behöver inte alls vara komplicerat. Men det är klart att det även går att göra det lite mer personligt.

Den bästa julhälsningen från företag till en kund som ni har ett nära samarbete kan ju vara att 2022 var ett bra år men att 2023 kommer att bli ännu bättre. Det blir lite som ett rop från hejarklacken där en önskan om god ledighet flikas in.

Vi kan säga att den här typen god jul julhälsning också kan ses som en form av tack. Med din julhälsning så säger du tack för år 2022 och talar om att ni ser fram emot ett gott fortsatt samarbete under nästa år.

Julhälsningar företag skickar är ofta inriktade på den här typen av meddelanden. Fast om det inte känns som att det passar är ju en enkel god jul text där det bara står god jul eller trevliga helger också tillräckligt.

Om dina jul hälsningar kommer med en vacker julkorg så kommer ju själva korgen att säga det mesta. Det är en lyxig form av hälsning som kanske inte kräver någon längre god jul text eller förklaring.

Det kan vara roligt också

Glöm inte bort att roliga julhälsningar också är en möjlighet. Här är det inte så dumt med bilder och en lite rolig text som förklarar bilden.

Vi avslutar med en rolig video som visar lite galna julkort. Kanske kan du hämta lite inspiration från dessa och skicka med en snabb teckning och ett meddelande som får folk att dra på smilbanden.