Skicka din julhälsning med julkorg – Tips på julhälsningar text!


När tiden för julhälsningar kommer så kan det kännas lite stressigt. Oavsett om du ska skicka julkorg till familj och vänner eller till anställda så kan du grubbla på saker som innehåll och julhälsningar text. Det finns ju de som inte firar jul och som inte behöver julhälsning, de som inte vill fira jul som kan bli sura och de som inte tycker om korv…

Glöm alla tänk om och hur kommer detta att uppfattas.  Satsa på en modern julkorg som du kan se på julkorgen.nu där det finns gott om tips. Skicka en julhälsning med korgen som passar alla oavsett om de firar, äter korg eller tycker att julen är något som borde förpassas till utställningar om förra århundradets kulturella företeelser!

Massagepistol
Flowgun PRO 2.0
5 av 5
5/5
Flowlife.com
3 190 Kr

Mer info

En av de bästa massagepistolerna i världen! Med Flowlifes massagepistol blir livet så mycket bättre, massage för massage.

Smartklocka
Apple Watch SE 40 mm GPS Silver (2022)
4.3 av 5
4.3/5
Kjell.com
3 390 Kr

Mer info

Det här är en snabb smartklocka som är gjord för att leva upp till lite högre krav. Den kan till exempel upptäcka fall och krascher. Med en förbättrad träningsapp är detta en riktigt fin present till den som är intresserad av sport och motion.

Denna Apple smartklocka kan passa bra för barn såväl som pensionärer. Den har en Family Setting som är till för att se till att den ger rätt typ av användning för yngre såväl som äldre personer.

Designen är dessutom snygg och därmed är detta också en klocka att beakta till exempel som studentpresent. Den ger dock så mycket mer än fin stil då klockan är fullpackad av coola funktioner!

Kaffemaskin
Nespresso Vertuo kaffemaskin med mjölkskummare
/5
Bagarenochkocken.se
1 900 Kr

Mer info

Det här är en elegant kapselmaskin från Nespresso som gärna får stå framme även då den inte används. Den är gjord för att göra kapselkaffe med skummad mjölk.

Med maskinen kan du göra lungo, espresso eller kanske en latte av specifikt slag. Det är enkelt att brygga med kaffemaskinen och det finns 6 olika storlekar att välja från.

Allting fungerar med enkelt tryck på knapp och det går fort. Perfekt när du har gäster som väntar på kaffe!

Denna kaffemaskin kommer att läsa av streckkoden på kapseln för att sedan jobba på rätt sätt. Det betyder att du får ut mesta möjliga av aromer i varje kapsel och kaffe.

Du kan ge kaffemaskinen som present till en person som tycker om att dricka kaffe såväl som till den som vill bjuda på bästa drycken!

Askfat för cigarrer
Askfat Cigar LSA Whiskey Club
4.1 av 5
4.1/5
Getpersonal.se
1 795 Kr

Mer info

En handgjord askkopp utan bly, det kan vara något. Dessutom kan du gravera in något i detta askfat som är väl anpassat för lite lyxigare rökning av cigarrer.

Askfatet Cigar LSA Whiskey Club är handblåst i så kallat soda-lime glas. Det är ett hantverk som är vackert att se på då det inte används. Blandningen som ligger till grund för glaset värms upp till flera hundra grader i en gasugn.

Den här processen kan leda till att luftbubblor fastnar i glaset och det kan du sedan se i askkoppen. Detta betyder att varje askfat kan vara helt unikt.

Öltapp
Fizzics Draftpour
4.8 av 5
4.8/5
Coolstuff.se
1 495 Kr

Mer info

Du kan dricka öl på tapp utan att köpa dyr utrustning och det kan dina vänner också göra när du ger dem dena fina present. Det är bara att hälla på ölen och sedan servera med tapp. Jättefint både till vardags och fest. Dessutom är detta en ovanlig present som passar utmärkt till den som dricker öl eller bara vill servera drycken på ett kreativt sätt.

Elbilar barn
Elbil polisbil
4.9 av 5
4.9/5
Leksakscity.se
2 999 Kr

Mer info

Överraska med en present som aldrig kommer att glömmas! Barn älskar att bete sig som vuxna och nuförtiden kan även små barn få köra bil. Det här är en säker elbil för de minsta som är gjord för att skapa spänning och lek. Den är utformad för säker körning och kommer att bli årtiondets present, garanterat!

Mässingsljusstakar
Orrefors Carat mässingljusstakar 2-pack
3.9 av 5
3.9/5
Bagarenochkocken.se
1 399 Kr

Mer info

Det sprakar om ljusstaken såväl som från ljuset i den. Dessa Orrefors ljusstakar i mässing är unika. De har en form av diamanter på varandra som ger en härlig effekt.

Detaljerna i mässingen gör att ljusstakarna ser väldigt eleganta ut. De blir en vacker inredningsdetalj även då de inte används. Notera att du kan välja från olika storlekar för att få rätt känsla.

De här ljusstakarna ingår i seriem Carat från Orrefors vilket givetvis har med diamantdesignen att göra. Därmed finns det fler produkter att bygga på med om detta önskas.

Det är Lena Bergström som står bakom designen och hon är en av Sveriges populäraste designer. Stilen är både feminin och maskulin och otroligt elegant.

Det här är ett bra val om du vill ge bort en elegant och klassisk present som är vacker att se på och även ger god användning under mörka vinterkvällar.

 

Vad ska vara i julkorgen?

En modern julkorg 2022 har antingen ett tema eller så blir det en blandning av allt möjligt gott. Det fina med presentkorgar är ju att de har en tendens att se maffiga ut oavsett vad du packar i korgen. Det glättiga pappret och den fina korgen kan få vem som helst att känna lycka bara av att se på julkorgen.

Om du ska ge korgen till någon du känner så vet du ju om de föredrar färskvaror som ost och korg eller kanske hellre choklad och skumpa. Då vågar du också stoppa i en dyr eller billig parfym i korgen.

Exempel på vad som kan vara i exklusiva julkorgar är:

 • Godis
 • Kaffe och te
 • Glögg, vin och champagne
 • Leksaker
 • Glas
 • Choklad
 • Ost
 • Charkuterier

Vad gäller julkorg företag ger bort till kunder och anställda så kan det vara klokt med likadana korgar hellre än hembyggen så att det inte verkar som att någon får något bättre än någon annan. Då är det också enklast att skicka julkorg till anställd eller kund via en firma som tar hand om detta.

Nog om själva julkorgarna. När du väl har valt tema, korg och vem som ska packa den är det dags att tänka lite på julhälsning.

Är det alltid okej med julhälsning?

Det här kan givetvis diskuteras och i länder som USA där the big melting pot med olika kulturer och religioner är ett faktum så säger man snarare happy holidays, det vill säga glada helger. En religionsneutral hälsning kan vara på sin plats men inte alltid.

I ett land som Sverige där julen är en etablerad tradition så finns det ju gott om människor som inte ser ett samband mellan religion och julfirande. På sätt och vis kan vi säga att jul hälsningar är lite som grattis på födelsedagen hälsningar. De är en del av tiden i slutet av december då vi varvar ner och umgås med vänner och familj oavsett vad vi tror på.

Julhälsning text till privatpersoner

Den bästa julhälsningen till en person du känner kommer från hjärtat. Du vet ju precis om och vad de firar. Här skriver du det du önskar personen. Det kan vara en god och frisk jul såväl som sköna och avkopplande helger. Är det en djupt troende person kanske du citerar en text från Bibeln tillsammans med dina önskningar om ett gott nytt år 2023.

Kanske något som har med vegansk kosthållning att göra…

Till privatpersoner skriver vi en fri julhälsning som handlar om vad vi i grund och botten välsignar personen med.

Det kan vara något i stil med:

 • Ha en underbar jul och ett supergott nytt år!
 • Låt ledigheten vårda din själv och kropp!
 • Varma julkramar från mig till dig!
 • Nu kommer julen igen och då vill jag önska dig allt gott som finns i mitt hjärta!
 • Jag önskar dig och din familj god hälsa och en massa kärlek!

Julhälsningar till företag och kollegor

När vi skickar en julkorg med julhälsningar till kollegor eller kunder så ser det ju lite annorlunda ut. Här vill vi hålla en lite mer proper ton och inte bli för personliga då det kan ses som ett övertramp.

Några bra exempel på denna typ av julhälsning är:

 • Vi på Scandex och Finex AB önskar dig och din familj sköna helger och ett gott nytt år (om de ska vara en religionsneutral julhälsning)
 • God jul och gott nytt år önskar vi på Yllefirman AB
 • Ha en fin julledighet och ett gott nytt år!
 • Önskningar om sköna helger och ett gott nytt år från oss till XXXX

Det går att hålla ett rätt så stramt språk men ändå förmedla både omtanke och kärlek med en julhälsning text som är till för anställda och kunder. Det här behöver inte alls vara komplicerat. Men det är klart att det även går att göra det lite mer personligt.

Den bästa julhälsningen från företag till en kund som ni har ett nära samarbete kan ju vara att 2022 var ett bra år men att 2023 kommer att bli ännu bättre. Det blir lite som ett rop från hejarklacken där en önskan om god ledighet flikas in.

Vi kan säga att den här typen god jul julhälsning också kan ses som en form av tack. Med din julhälsning så säger du tack för år 2022 och talar om att ni ser fram emot ett gott fortsatt samarbete under nästa år.

Julhälsningar företag skickar är ofta inriktade på den här typen av meddelanden. Fast om det inte känns som att det passar är ju en enkel god jul text där det bara står god jul eller trevliga helger också tillräckligt.

Om dina jul hälsningar kommer med en vacker julkorg så kommer ju själva korgen att säga det mesta. Det är en lyxig form av hälsning som kanske inte kräver någon längre god jul text eller förklaring.

Det kan vara roligt också

Glöm inte bort att roliga julhälsningar också är en möjlighet. Här är det inte så dumt med bilder och en lite rolig text som förklarar bilden.

Vi avslutar med en rolig video som visar lite galna julkort. Kanske kan du hämta lite inspiration från dessa och skicka med en snabb teckning och ett meddelande som får folk att dra på smilbanden.