Stor parfymguide – Allt du behöver veta om dyr och billig parfym


Med rätt doft så blir vardagen till fest och festen till minnen för livet. Men innan du köper en dyr eller billig parfym från en svensk webbutik till någon som du tycker om så ska du läsa denna parfymguide med viktiga frågor och svar. Har du just fått ett rakvatten eller en exklusiv doft så kan du också dra nytta av informationen som finns på denna sida.

Men innan vi går in på viktiga frågor och svar om parfym så är detta råd på sin plats:

Köp bara parfymer som du känner till online!

Det finns fantastiska svenska parfymbutiker på nätet som ger målande beskrivningar av underbara parfymer. De ger dig priser som gör att du kan få billig parfym från det främsta märket, men i ärlighetens namn. Hur ska du tolka en rad som talar om att parfymen doftar om en frisk bris över tvätten på tvättlinan? Om du redan vet hur en viss Clean parfym doftar så kan du ju nicka instämmande men om inte så blir det en vild chansning baserad på vackra ord.

Det här är doften av Clean parfym, hur tydligt som helst, eller...
Det här är doften av Clean parfym, hur tydligt som helst, eller…

Vill du ge bort en parfym i present så kan du alltid välja en kräm eller kanske rakvatten med den doft som du vet att mottagaren verkligen tycker om. I det här läget så kan du verkligen tjäna på de priser och det urval som finns i parfymbutikerna på nätet. Med detta sagt så kan vi gå vidare till frågorna…

35 frågor och svar om parfym

 

 1. Var kan man köpa billiga parfymer online?

Det finns flera bra val på nätet. Större parfymbutiker som Bloomify har inte bara parfymer och rakvatten utan också kroppsprodukter med samma dofter vilket är praktiskt. Dessutom så är större butiker bra på att erbjuda dofter som kanske har utgått och som inte längre finns i vanliga parfymbutiker i din stad.

 1. Vilken herrparfym ska jag köpa för under 1500 kronor?

Satsa på ett riktigt bra märke, en doft som du, eller han, verkligen tycker om, och finn ett rabattpris för att det ska bli tal om en billig parfym som fortfarande innebär hög kvalitet. Dofter som One Million och Calvin Klein är populära men som sagt i introt, chansa inte!

 1. Hur många rakvatten kan man ha?

Man kan ha hur många som helst men det man ska tänka på är att det finns bäst före datum även på den här typen av produkter och det är synd om dofter förstörs för att man inte använder dem. Ha så många som du faktiskt har behov av. Kanske 2-3 för veckan och så 2 favoriter till helgen. Kasta de som du inte använder och som bara tar upp plats i badrumsskåpet! Du kan ju ge bort dessa dofter till folk som faktiskt tycker om dem.

 1. Ska man applicera rakvatten efter att ha rakat sig?

Om det känns bra att göra det så ska man det. Välj en aftershave produkt som lindrar huden och som bidrar till en skön känsla dagen lång.

 1. Vad menas med billig parfym?

Man kan antingen mena en parfym som inte kommer från ett känt märke eller som är en kopia av en dyrare doft. Det finns ju billiga parfymer som nästan har kopierat kända namn och som utger sig för att vara samma sak som DKNY och Versace parfym men som verkligen inte är det. Sedan så finns det kända och kvalitativa märken som man kan köpa billigt för att det blir dags för utförsäljning varpå parfym billigt får en helt annan innebörd!

 1. Jag tappade mitt rakvatten i golvet, hur blir man av med lukten?

Det luktar inte lika gott på golvet och det gäller att försöka suga upp parfymen så effektivt som möjligt. Kattströ kan fungera och så kan man varva med vatten och alkohol som man suger upp i en handduk. Det kan också hjälpa att spilla ren alkohol över området där det har spillts parfym och vänta en stund. Vinäger kan ge en liknande effekt. Glöm inte bort att parfymdoften kommer att försvinna med tiden, den blir inte kvar för evigt!

 1. Vilka billiga parfymer är bra?

De som kommer från bra märken och som har gjorts för att skifta i nyans så att man först börjar med topp-not och sedan går vidare till mellan och basnot. Exempel på bra parfymer som kan vara billiga då man köper online är en Clean parfym, Victoria Secret Parfym och Armani parfym. Detta förutsatt att man gillar doften förstås!

Här får vi lite tips om billiga bra parfymer:

 

 1. Hur länge kan parfymer hålla?

Förhoppningsvis så har du använt upp parfymen innan den börjar dofta annorlunda! Du kan räkna med mellan 3 till 5 år från en bra parfym. Vissa hävdar att deras 20 år gamla flaskor fortfarande är väldoftande men det här låter underligt. Man ska tänka på att förvara doften svalt, undvika temperatursvängningar och använda den på ett hygieniskt vis för att få ut mesta möjliga så länge som bara möjligt av parfymen.

 1. Kan man använda rakvatten efter 50?

Man kan använda rakvatten och goda dofter tills man är klar här på jorden. Sedan kan man ta med sig favoritflaskan i graven…

 1. Hur försvinner parfymdoften från kroppen?

Parfymen som man applicerar på huden kommer att dunsta och svettas bort under dagens gång. Det här kan gå mer eller mindre fort och bra parfymer ändrar karaktär då de sugs upp av huden och dunstar bort.

 1. Vad är rakvatten?

När man har rakat sig så kan man vilja förstärka doften från rakkrämen eller få en ny doft med hjälp av rakvattnet som är en slags parfym som också har egenskaper som lugnar huden och får den att kännas sval och fräsch.

 1. Vilka är de populäraste parfymerna just nu?

Det finns klassiker som Victorias Secret, DKNY, Versace och fler. Men ta en titt i bra parfymbutiker online som listar sina storsäljare så att du kan se vad andra föredrar just nu.

 1. Vilka är de hetaste damparfymerna?

Åter igen en mycket subjektiv fråga. En del tycker att Britney Spears dofter är de bästa medan andra menar att Chanel No 1 aldrig går ur tiden. Vad som är hetast är upp till kvinnan som ska bära parfymen och upp till den som ska känna doften av den…

Här är en video med hetaste damparfymerna år 2017 som har fått tummen upp av många:

 

 1. Hur vet jag om en viss doft passar mig?

Om den får dig att må bra, bli på gott humör, uppleva glädje och inspiration så är den bra för dig. Om du däremot känner dig lite snurrig och kanske lätt illamående när du bär den så är den inte ett bra val. Ett tecken på att man har funnit rätt parfym är när man hela tiden vill dofta på handleden för att påminnas om den.

 1. Hur luktar billig parfym?

Den luktar gott en kort stund och försvinner sedan snabbt. Den har inga underliggande noter och måste ständigt fyllas på då den är kortlivad.

 1. Vilka herrparfymer har feromoner?

Några exempel är Max Attract Hypnotic Phermone, Adam and Eve Adam’s Pheromone och Pheromone Cologne by Marilyn Miglin. Det finns fler. Sök i parfymbutiken för att hitta de bästa feromonparfymerna just nu.

 1. Hur mycket rakvatten ska man använda?

Applicera mindre än vad du tror. Börja med att dabba på lätt och ta bara mer om du känner att doften inte riktigt märks eller att huden fortfarande inte känns sval och fräsch. Två lätta klapp på var sida är mer än tillräckligt!

 1. Var applicerar man parfymen?

Som kvinna så kan man applicera parfym bakom öronen, i nacken, under bröst, i armveck och i knäveck. Män brukar applicera i ansiktet och även under armar och över bröstet. Man kan säga att punkter som lätt blir varma kan vara bra ställen men inte nödvändigtvis under armar och andra platser där man svettas mycket vilket kan leda till en obehaglig doft.

 1. Kan man använda rakvatten i det intima området?

Det kan man göra men det är inte att rekommendera. Återigen, om man svettas mycket och har en naturlig doft som kan vara stark så blir det inte säkert så bra då man blandar den med parfym. Då är det bättre att använda en bra tvål och hålla rent hellre än att dabba på med rakvatten. Stark parfymdoft från underlivet kan också uppfattas som lite märkligt.

 1. Hur ska man förvara parfym och aftershave?

Svalt och inte i direkt solljus. Men om du förvarar i kylen så måste du komma ihåg att ställa tillbaka efter varje användning. Ständiga temperaturförändringar är inte så hälsosamma för parfymen.

 1. Är det billigast att köpa parfym på flygplatsen?

Ibland så kan det vara billigast att köpa dyr parfym på taxfree, men när man kan få bra märken på rea så kan man lika gärna shoppa online.

Billiga parfymer på taxfree eller från en webbutik...
Billiga parfymer på taxfree eller från en webbutik…
 1. Varför luktar parfymen inte bra på mig?

Om man har en stark kroppslukt som blandas med parfymens doft så kan resultatet bli mindre attraktivt. Lösningen kan vara att man tar reda på varför man luktar starkt. Kanske är det läge att dra ner lite på kryddstark mat och lökintag, och så kan man ju se om det eventuellt är så att man använder en stark tvål som tillsammans med parfymens doft skapar en märklig lukt som inte är så lyckad.

 1. Varför bränner rakvattnet i ansiktet?

Bra rakvatten ska inte bränna, men om det är så att man är känslig mot någon av ingredienserna så kan man få en allergisk reaktion. Testa att byta till en sort som är känd för att vara bra mot känslig hy.

 1. Vad betyder det när en man köper parfym till en kvinna?

Att han tycker om henne! Kan vara på ett vänskapligt plan men om det dejtas så är det antagligen så att han hoppas på mer än kamratskap då han väljer att köpa parfym till henne.

 1. Kan man skicka parfym med posten?

Parfymbutiker på nätet skickar parfymer med leverans och det går bra. Ska man göra detta själv så måste man ta reda på hur man förpackar på rätt sätt så att flaskan inte går sönder på vägen.

 1. Hur vet man om en man bär billig parfym?

När han doftar av parfym då man träffas och en halvtimme senare inte längre har någon parfymdoft alls så använder han antagligen en billig parfym. Dags att överraska med en lite present kanske…

 1. Kan man köpa parfym på Ebay?

Visst kan man det men det är smidigare att använda svenska butiker där man får bra villkor och kan vara säker på snabb och bra leverans.

 1. Ska jag köpa parfym till min flickvän?

Ja! Det är klart att du ska köpa parfym till henne! Ta reda på vad hon gillar och skaffa en ny flaska eller kanske deodorant och lotion med samma doft.

Ja, parfym!
Ja, parfym!
 1. Finns det rakvatten utan alkohol?

Ja, det finns rakvatten som kallas för aftershave balsam och som ger god doft men som är utan alkohol.

 1. Hur skapas en ny parfym?

Den som vill ta fram en ny doft kommer att samarbeta med specialister på att ta fram nya dofter. Man har ofta ett mål och en tanke om vad man vill åstadkomma som en känsla av luft, vatten eller kanske sol. Eller varför inte som en tvättlina i vinden som en Clean parfym! Sedan tar man inslag som utvalda frukter och annat för att till sist nå en sista unik doft som förhoppningsvis kommer att gillas. Det är vanligt att artister skapar egna parfymer och då brukar de börja med en önskan om en viss karaktär och så kommer parfymmakaren att gå på detta.

 1. Vad kallar man herr parfym för?

Man kan säga herr parfym eller parfym för honom eller helt enkelt rakvatten som många män använder precis som parfym.

 1. Vad är poängen med parfymer då det finns kroppssprayer som är så mycket billigare?

Parfymer håller längre än kroppssprayer och man använder sig av mycket mindre så flaskan räcker längre.

 1. Är det säkert att köpa parfym online?

Om man väljer en bra svensk webbutik eller känd utländsk portal så är det fullkomligt säkert att köpa parfym online!

 1. Finns det hälsorisker med parfymer?

Ja, det finns hälsorisker. En av dessa är kontaktallergi som man kan utveckla både av helt naturliga parfymoljor och av de syntetiskt framställda parfymerna. Det här har forskare från Göteborgs universitet kommit fram till i en studie. Det kan vara på sin plats att betänka hur man använder parfymer just för att det faktiskt finns en grupp människor som mår dåligt av att utsättas för starka dofter.

Här är ett intressant inslag från TV4 som handlar om hur livet ser ut för den som är allergisk mot dofter.

 1. Hur kan man köpa parfym som män tycker om?

Man får helt enkelt fråga dem! Man kan göra detta anonymt på nätet i ett forum eller så kan man ta upp saken med bekanta. Viktigast är kanske att den som man vill komma nära tycker om parfymen som man väljer att bära och då får man ställa frågan direkt till den personen.

Parfym
Abercrombie & Fitch parfym
4.4 av 5
4.4/5
Bloomify.se
439 Kr

Mer info

Det här är en klassisk doft som tilltalar de allra flesta. Med inslag av Pink Lady äpple såväl som varmt cederträ så är Authentic Night från Abercrombie & Fitch ett säkert val som present. Fast du behöver ju inte oroa dig. Om hon inte skulle tycka om parfymen är det inte svårt att byta den till en annan doft!

Kräm
Bioline Lifting Code ögon och läppkräm
4.5 av 5
4.5/5
Hudoteket.se
965 Kr

Mer info

Det här är en prisbelönt kräm för ögon och läppar. Den fick utmärkelsen Star Shot år 2021 vid Hudoteket Beauty Awards. Detta är en mjukgörande kräm som har en lyftande effekt. Den passar mycket bra för många!

Den som vill ha fastare hud och jobba med att dra ner på rynkor och fina linjer omkring ögon och läppar kan dra stor nytta av denna kräm. Den fungerar också fint för känsligare hud.

Krämen kan vara ett bra val för den som vill motverka hudens ålderstecken. Dessutom har den en fin konsistens som känns bra att avända. Den är utan parabener och bidrar med vackert lyster.

Notera att detta är en kräm för mognare hud som redan visar tecken på linjer och rynkor.