Katastrofhjälp är den bästa presenten – Ge bort lite prepping!


Det brinner hos grannen, du hör explosioner någonstans långt, långt borta, och århundradets storm är på väg in, men du sitter lugnt i din brandsäkra filt och spelar Candy Crush eftersom dina vänner har försett dig med allt som behövs för att överleva jordens sista dagar.

Nu är det förstås kanske inte så troligt att det kommer att börja brinna hos grannarna samtidigt som strömmen går hemma hos dig och ovädret Arne drar in. Det räcker ju fint med en eller två av de här sakerna för att det ska sitta fint med lite nödhjälpssaker i hemmet. Därmed kan man säga att katastrofhjälp är den bästa presenten.

Prepping som present

Men hur ger man bort prepping? Det finns mycket som kan räknas som förberedelse inför olika typer av katastrofer. Här är några exempel:

  • Bra ficklampor
  • Batterier som man kan ladda själv med sol, vind och vatten
  • Dynamo som man kan driva själv
  • Powerbanks (mer battterikraft)
  • Filtar
  • Förstahjälpen kit
  • Brännvin
  • Värdesaker som är lätta att sälja som diamanter
  • Konserver
  • Zombiedödande medel

Har man bara dessa saker hemma så kan man klara det mesta. Sedan så är det förstås inte så dumt att ta en kurs i prepping och i hur man klarar sig längre perioder utan vanlig strömförsörjning.

Det finns kurser där man lär sig laga mat i det vilda, klara värmen på alternativa sätt och jaga iväg zombies. Vilken av dessa kurser man ska ta beror förstås på hur man ser på det där med prepping och vilken typ av hot man förväntar sig.

Urladdade batterier – total kris!

Om man ser till vänner och bekanta så är det ganska vanligt att folk får spel om telefonens, paddans eller datorns batterier ger vika precis när man är mitt uppe i något viktigt som att betala räkningar eller Candy Crush. I det här läget så kommer den som har gett bort en powerbank som present att få otroligt många välsignelser.

Du blir helt enkelt den mest populära vännen för att du har gett bort presenten som gör det möjligt att fortsatt få Internet intravenöst via mobilen eller surfplattan.

Om du har gått omkring och funderat på en smart present så har du alltså svaret. Ge bort en väl fungerande ficklampa, en solcellsladdare, eller kanske ett helt kit med prylar som gör det möjligt att se världen gå under från en fjälltopp.

Det här är presenter som visar att du faktiskt bryr dig om och vill att din vän ska klara den kommande zombieattacken på strålande vis. Du kan ju samtidigt se till att fixa din egen prepping och bygga ett förråd under källaren där du i all hemlighet bygger upp med katastrofhjälpen. Gör detta i all tysthet för du förstår ju själv att alla som skrattar åt dig nu kommer att stå och knacka på din källardörr när kometen kommer.