Använd presentreklam kreativt som givande marknadsföring


Presentreklam är en mycket effektiv marknadsföringsmetod som kan användas på många olika sätt. Den passar både för stora och små företag, och kan användas i alla typer av marknadsföringskampanjer. Fast det är lätt att säga att presentreklamen ska ge något. Vad menas egentligen med det?  

Hur ska din presentreklam användas?

Det finns ingen magisk regel för när och hur du ska använda sig av presentreklam. Det är en mycket flexibel marknadsföringsmetod som kan anpassas efter olika behov och situationer. Du kanske kör en grattis på födelsedagen kampanj till alla kunder som fyller år med giveaway. Eller så blir det något mer generellt men ändå unikt.

Det är viktigt att analysera din verksamhet och se hur du kan dra nytta av presentreklam. Ibland handlar det om att ge saker till anställda och ibland om att skicka reklampresenter med kunder.

En viktig sak att tänka på är att presentreklam inte alltid passar för alla typer av produkter eller tjänster. Du måste se över din målgrupp och se till att du väljer rätt profilprodukt eller presenter för just den målgrupp som du jobbar med. Det är inte alltid lätt, men det är något som du måste tänka på innan du börjar planera en kampanj.

present till giraff
Vad kan du ge till en giraff? Morätter med er logga?

Det finns flera olika sätt att använda presentreklam och giveaways i marknadsföring. Du kan antingen använda den som en del av en större kampanj. Eller så skickar du ut en enstaka presentreklampryl till utvalda kunder. Hur du väljer att göra beror helt på vilka mål du har med kampanjen samt hur stor budget du har.

Företag specialiserade på presentreklam bör jobba kreativt

Det finns flera olika företag som specialiserat sig på att tillverka och leverera presentreklam. Dessa företag kan hjälpa dig med allt från att välja rätt produkt, till att leverera den till rätt mottagare. De flesta av dessa företag har även erfarenhet av att planera och genomföra större kampanjer, så det är en bra idé att anlita den här typen av företag om du vill göra en större kampanj.

Det finns också flera olika sajter på nätet som erbjuder presentreklam. Dessa sajter har oftast ett mycket stort utbud av olika produkter och tjänster och man kan ofta få bra priser hos dem. Det är dock viktigt att titta noga på vilken sajt du väljer eftersom det finns en del sajter som inte är seriösa.

Du kan få hjälp med:

 • Coola prylar med tryck
 • Kläder
 • Klistermärken
 • Pennor och choklad
 • Saker till bilar
 • USB-minnen

Oavsett vilken metod eller pryl du väljer att använda så är det viktigt att tänka på hur du ska få ut mest möjliga av presentreklamen. Här kan kreativitet innebära att du väljer något som passar ett visst event som handen i handsken.

Det kanske blir något som kan ses som ett minne av en viss aktivitet. Som ett USB-minne som har en film från ert event eller något annat som är personligt.

ge hjärta
Lägg ditt hjärta i din presentreklam!

Vilka är fördelarna med presentreklam som fungerar?

När presentreklam gör sitt jobb så har du många fördelar. Det handlar inte bara om att skapa kontakter där det finns en bra känsla mellan dig och en ny kunde eller anställd.

Företagsgiveaways kan:

 • Cementera ert varumärke
 • Få folk att ta kontakt oftare
 • Skapa en god stämning som ingen glömmer
 • Skapa nyfikenhet

Exempel på presentreklam som är känd för att fungera:

 • T-shirts med roligt tryck
 • Muggar med roligt tryck
 • Pennor som är bra
 • Golfbollar
 • Cykeltillbehör
 • Laddare

Något annat som företag ofta ger bort är väskor. Det är ju aldrig dumt att ha en extra väska när du reser eller ska till gymmet. Det finns många olika typer och modeller av väskor och det går ofta att få dessa med riktigt snyggt tryck.

Oavsett vilken typ av presentartikel du väljer så är det alltid viktigt att tänka på mottagarens intressen och behov. Du ska helst ge bort en artikel som du vet att mottagaren kommer att använda och uppskatta. Då blir presenten både användbar och uppskattad.

Med tanke på att 3 av 4 svenskar sportar på fritiden så är den här typen av giveways ofta väldigt lyckade. Dessutom så kommer ju träningskläder, väskor och sportflaskor att synas väl för andra som också håller igång på gymmet eller i spåret.

Summering

Det finns alltså mycket att tänka på när man ska använda presentreklam i sin marknadsföring men det behöver alls inte bli dyrt som ett biljardbord då det finns så smarta billiga giveways. Det här är en mycket effektiv metod som kan hjälpa både stora och små företag att nå framgång. Särskilt med kreativitet och förståelse för var som fungerar när. Så titta på din egen verksamhet, planera kampanjen noggrant, och välj rätt produkt eller tjänst för just din målgrupp. Lycka till!