Vinterskor för barn som värmer utan att bli svettiga


Skor som blir varma och svettiga är ett dilemma som kan vara svårt att komma runt. När det blir kallt och dessutom blött behövs vinterskor för barn som håller tätt och värmer. Men när vinterstövlar som barn har på sig är supervarma kan de också bli svettiga inomhus.

Hur ska man lösa detta dilemma? Behöver det verkligen vara ett dilemma om barn har vinterskor som andas?

Barnskor för en vinter

Det kan kännas lockande att köpa billiga vinterskor till barn. Du vet ju att de inte kommer att kunna användas nästa år då barnets fötter har vuxit. Om det finns yngre syskon kanske de kan ta över de vinterskor årets junior har på sig. Men då ska det vara god kvalitet.

Vintern kan bli kall, blöt eller lite mildare. Men oavsett vilket kan du räkna med att barnet behöver fotriktiga skor för säker lek. Det kommer ju fortfarande bli en hel del spring och lek utomhus. Det betyder att vinterskorna ska ge ett gott grepp samtidigt som de skyddar fötterna mot elementen.

En vinterstövel för barn bör andas!

När du väljer bland säsongens vinterstövlar för de små bör du ta dig tid till att se vilka material som har använts. Det finns märken som är kända för att tillverka skor som andas. Detta trots att det rör sig om rätt så kraftiga skor som verkligen värmer ordentligt.

Barnskor för vinter som andas kommer inte att släppa in kall luft. Men de låter värme som blir för mycket pysa ut. Man kan säga att fötterna på sätt och vis får vädring. Det är mycket bra för dagar då barnet kommer att vara flera timmar i skorna.

Vinterstövlar måste andas fast att de är robusta!

Strumpor och skoinlägg får också betydelse

Glöm inte bort att det kan bli väldigt svettigt i skor när strumporna är gjorda av material som inte andas. Det bästa är strumpor som är till för att suga upp fukt utan att upplevas som blöta. De passar perfekt i vinterskor för barn.

Om du lägger in sulor i barnets vinterskor kan det också påverka hur väl skon andas. Det är minst lika viktigt att satsa på kvalitetssulor som att välja ut rätt skor och bra strumpor. Sulor, strumpor och skor kommer att skapa en helhet som är mer eller mindre bekväm.

Bästa modellerna kan också vara fina

När snön ligger djup eller smälter ner till kalla vinter-floder kanske det där med estetik får mindre betydelse. Men faktum är att du kan finna så fina vinterskor för barn. Till skillnad från vuxna finns det ju ett intresse av färger, figurer och annat som gör skorna riktigt spännande att se på.

Kanske finner du skor för vintern i barnets favoritfärg, kanske blir det med en viss typ av dragkedja eller knappar som är så unika och fina. Låt dig inspireras av vinterskorna för de små som kommer från företag som är kända för hög kvalitet.

Skor som present

Det går bra att ge bort skor som present till barn. Det du ska ta reda på är vilken typ av fot barnet har. Om det är en bredare skandinavisk fot bör du se till att vinterskon också är till för den här formen. Du kan också tänka på att köpa från en svensk butik som gör det enkelt att byta om behovet skulle uppstå.