Present till nyblivna föräldrar


Ett barn är på väg och du funderar på vad som blir en bra present till bebisen. Fast ganska snart inser du att det egentligen handlar om en present till nyblivna föräldrar. Här är några tips som kan hjälpa dig att hitta en perfekt present att fira bebislyckan med.

Något till både barn och föräldrar

Om du helst vill ha en present som är till både för barn och föräldrar finns det många smarta förslag. Du kan till exempel se på bärsjalar från Coracor som är enkla att använda och har fina mönster. Faktum är att många säger att den här typen av bärsele är mycket bättre än de klassiska med bälten och spännen.

En annan present till bebis som också är bra för föräldrar är en babygunga. Den kan vara ett fantastiskt verktyg då mamma och pappa behöver en liten paus men den lille fortfarande vill bli buren och vaggad.

Utöver detta kan det vara fint med en bok som ger tips för nyblivna föräldrar. Det kan vara en bok som handlar om tiden med det nyfödda barnet eller kanske något som går lite mer in på frågor som dyker upp efter några månaders tid.

Bara för föräldrarna

Det går också att satsa på något som bara är för föräldrar. Det är inte så svårt att komma på bra saker. Det är ju bara att sätta sig in i vilka behov som finns när en ny familjemedlem har anlänt. De handlar ofta om att få sova mer, att få göra sådant som var självklart innan bebisen och liknande.

En perfekt present till nyfödda föräldrar kan alltså vara en middag på restaurang, en hotellvistelse eller bara erbjudandet om att ta hand om den lilla en stund. Ju mer du vet om tiden efter födseln ju bättre saker kan du komma på.

Om du inte själv är förälder kan du bara fråga någon som är det. Fråga om problemen och ger bort lösningarna som present.

Vad bör du undvika?

Det finns saker som absolut inte passar bra som present till nyblivna föräldrar. Det är i stort sett allt som ger merarbete. En hundvalp är en god tanke men inte alls smart när det just har kommit en bebis till familjen.

Resan till ett land långt söderut som måste ske på en gång är också en present som kan få helt motsatt effekt. Istället för att bli glada känner sig föräldrarna uppgivna över att inte kunna använda biljetterna då det inte går att ta med sig en nyfödd bebis.