Ge en god portion hälsa i present


När vi vill glädja nära och kära så försöker vi komma på unika presenter. Då vi skriver grattis-på-födelsedagen-hälsningar så önskar vi långt liv och glädje. För att ett långt liv ska bli glatt så kan det vara klokt att investera i hälsan. Med tanke på detta så kan den allra bästa presenten faktiskt vara en rejäl portion hälsa.

Hjälp till med rehabilitering

Om du vet att personen som nu ska firas jobbar med läkningen av en idrottsskada så kan du se närmre på idrottsskydd och rehabprodukter. Ett bra sportskydd för den aktive är en genomtänkt present med hälsan i fokus. Den kan bli mycket bättre än biobiljetter eller en bukett blommor.

Den som kämpar med att sluta röka blir glad över presenter som kan göra detta lättare. Det finns numera en rad olika hjälpmedel som är till för lättare rökavvänjning. Det kan vara allt från el cigaretter till en riktigt bra kurs med meditation.

Eller varför inte hypnos? Här kan du se Fredrik Praesto bota sockersug med hypnos:


Lust till träning

Det är ganska vanligt att folk i din omgivning uttrycker en önskan om att komma igång med träning. Men de har inte riktigt motivationen. En riktigt trevlig present kan vara att sätta igång med någon form av träning tillsammans. Kanske kan du boka in er på en danskurs eller ge bort ett gymkort på ditt gym.

Motivation kan också komma med bra träningsredskap. Ett par gångstavar manar på och kan leda till att din vän äntligen börjar ta regelbundna promenader. Likaså kan rullskridskor eller inlines ge mer rörelse i vardagen på ett så smart sätt.

Det är bra att skratta

Glöm inte bort skrattet. Glädjen mår vi bra av. Om du känner att saker som har med skador, rökning eller övervikt att göra är för personliga så ska du se till glädjen. Satsa på en bok som till exempel 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann. De allra flesta skrattar högt då de läser den boken.

Eller så tar du med dig den som ska firas på lite stand up komedi. En komiker som Johan Glans kan vara en fullträff. Ni skrattar en stund tillsammans och hälsan sprider sig som en löpeld i hela kroppen. Varje gång ni tänker tillbaka på tillfället så ler din vän varpå du faktiskt ger ytterligare lite hälsa. Att le har nämligen visat sig vara mycket viktigt både för emotionellt och fysiskt välmående.