Ge bort fysisk och mental hälsa med massageapparat!


Vem älskar inte att få en massage? Efter en lång dag är några minuters knådning i nacken som himlasänt. När någon du tycker om ska firas med en present som känns från topp till tå är massageapparaten helt perfekt. Men vilken ska du välja?

Massagepistolen ökar i popularitet

Redskapet som tidigare var enbart för professionella sjukgymnaster finns nu i var mans hem. En massagepistol har precis som namnet antyder formen av en pistol. Den är enkel att använda och kan ge snabb avkoppling. På Testat.nu kan du se de bästa massagepistolerna just nu. Det finns varianter som är både för proffs och för lekmän.

Det finns goda anledningar till att massagepistoler, och massagearmar som är enklare varianter, är så populära. Med den här typen av massageapparat är det enkelt att ge en effektiv massage. Det är välkänt att massage kan minska på både stress och ångest.

Några minuters massage per dag är en gåva för livet! Det är bara att hålla pistolens munstycke mot området som ska masseras och välja vibrationsnivå. Med ett lätt tryck skickas behagliga vibrationer in i nacke, rygg, ben och fötter.

Fördelar med massagepistolen är:

  • Den har flera olika munstycken att jobba med. Runda mjuka för hals och nacke såväl som varianter väl anpassade till exempel för zonterapi på fötterna.
  • Den är lätt att hålla i och rikta på rätt sätt utan att själv bli trött av att ge massagen.
  • Den är säker att använda och går att anpassa utefter spändhet, smärta och så vidare.
  • Den är utan sladd vilket gör det enkelt att ge massagen när andan faller på.

Massagekuddar är sköna

En annan fin massageprodukt som du kan ge som present är massagekudden. Den är enkel att använda själv och kräver inte att någon annan hjälper till. Massagekudden kan du lägga under ett ben som är spänt eller kanske mot ländryggen.

Sittandes i en stol kommer du åt ryggen med kudden och det är praktiskt. Det här är perfekt om du vill ge bort massage men inte själv kan vara där och ge den!

Här kan du se hur en laddbar massagekudde fungerar:

Det är ju helt fantastiskt att kunna ordna med lite massage på jobbet utan att någon ens tänker på det. En massagekudde mot ryggen i arbetsstolen och så blir det avslappning en stund. Massagen ger inte bara en stund av mental avkoppling. Massagen verkar också avstressande och därmed kan den enkla självbehandlingen motverka problem som smärta i kroppen och fibromyalgi.

Fåtöljmassagen är också spännande

En annan massageapparat som passar mycket bra som present när du vill ge bort hälsa och omtanke är massagefåtöljen. Den är förstås lite större än massagepistolen och massagekudden. Du bör vara säker på att den som ska firas har plats för möbeln och att den kommer att gillas.

Om du känner att det är lite för riskabelt att beställa en dyr massagefåtölj kan du välja ett massageinlägg som går att lägga i en vanlig fåtölj. Det här ser ut som en dyna med ryggstöd, nästan lite som en tunn barnstol för bilen.

Massagedynor för fåtöljer kan ge shiatsumassage och är också populära. En del kan vara aningen hårdhänta vilket är bra att tänka på. Välj en variant som går att ställa in med olika intensitet så att det blir en present som verkligen kommer till användning.

Lätt och rätt användning är en gåva

När du ska välja en massagepistol, massagekudde eller någon annan form av massageverktyg ska du alltid tänka på användningen. Det här är en present som kommer att gillas av de allra flesta. Men om den är för svår att använda finns risken för att den kommer att landa i en låda i källaren.

Tänk på två saker:

  1. Finns det någon som kan ge massagen? Om du vet att det finns någon som bör kunna hålla i en massagearm då och då är det här ett bra val. Kanske är du den personen och då blir det ju en dubbel present. Massage och mysiga stunder tillsammans.
  2. Ger prylen rätt typ av massage? Det är ganska stor skillnad på massage som enbart är till för att ge avkoppling samt lite kittel och sportmassage. Om du ska ge presenten till en person som tränar hårt och som kan behöva ett gott stöd till musklerna bör det vara en proffsig massagepistol.
Bra med proffsig massagepistol till den som tränar mycket!

En present för alla tillfällen!

Det ska också påpekas att massageapparaten är en present för alla tillfällen. Den passar lika bra till Mors dag som när du behöver en kreativ bröllopspresent. Den är tillräckligt personlig för att fira bästa vännen och tillräckligt opersonlig för att ge som avskedspresent till jobbkompisen.

Priset på de bästa massageverktygen är överkomligt. Särskilt om ni går ihop flera personer för att köpa en riktigt fin present med gemensam budget. Då kanske ni kan satsa på en riktigt lyxig massagefåtölj.

En present som är svår att slå

Massage är en underbar present som ger både mental avkoppling och fysisk hälsa. Dessutom är massageupplevelsen rena rama njutningen. Det blir en present som plockas fram var och varannan dag. Det här är inte en timmes besök på spa utan möjlighet till välgörande massage ofta och till och med på jobbet. Det är en behållning som är svår att slå även med de bästa av presenter!

Satsa på ballonger och bästa presenten, massage!