Allt du behöver veta om käpphästar – Köp en käpphäst som present!


Barn och vuxna älskar denna klassiska leksak som kan se lite olika ut beroende på vem som har gjort den. Du kan göra en egen käpphäst eller köpa en färdig från en leksaksbutik. Om du tar en titt på Stor & Liten så finner du en rad olika käpphästar till mycket rimligt pris. Dessutom kan du köpa till tillbehör som grimmor för roligare lek.

Vad är en käpphäst?

En käpphäst är precis som namnet antyder en häst i form av en käpp. Längst upp på käppen har du ett hästhuvud såväl som en grimma. Det här ger ett litet barn såväl som större barn och kanske också vuxna en helt underbar leksak. Med käpphästar kan man leka att man har en riktig häst. Det här är ju en fantastisk lösning då ett barn fortsatt frågar när hon ska få en egen häst. Om detta börjar i mycket ung ålder så är det bara att säga att den är på väg och beställa en online!

Var finns käpphästar till salu?

Du kan köpa käpphästar i butiker online. Det finns så många olika märken och stilar. Det är roligt att bara surfa runt och se på käpphästar till salu med olika design och stil. Några exempel på var du finner käpphästar till salu:

Jollyroom

pippi käpphäst Den här fina bebis och barn butiken har också leksaker. Det finns många fina käpphästar. Ta en titt på denna käpphäst med Pippi Långstrump design. Den passar perfekt för barnet som älskar Pippi. Jollyroom har också Woodlii käpphäst med ljud. Den är lite mer avancerad och kanske kul för ett barn som kommer att uppskatta ljudeffekterna.

Stor & Liten

rosa käpphäst Stor och Liten har många fina billiga käpphästar som kostar under 200 kronor. En fin häst är enhörningen som är rosa och som har ljud. Den passar bra från 3 år och är en utmärkt present för 3 åring och äldre. Här är det förstås fantasi som gäller då det inte är en häst utan en enhörning med horn och allt.

Lekia leksaksbutik

hobby lekhäst På Lekia hittar du en rad olika käpphästar. En del är samma som du finner på andra leksaksbutiker. Men det finns också något som är unikt och kul och det är hobby käpphästen. Den här käpphästen bygger du själv. Det är bara att klicka i de tillbehör du vill ha! Du köper alltså en stomme som du sedan bygger på med allt som du tycker att världens finaste käpphäst ska ha. Det fina med den här modellen är att den håller så hög kvalitet. Det här kan rekommenderas som en present från 3 år och upp. Kanske till ett lite äldre barn som tycker om att pyssla. Det är ju något alldeles särskilt med att själv få bygga ihop leksaken. Ta bara reda på om det kommer att gillas mest med fantasistil som till exempel ett horn eller om det ska kännas mer verkligt.

Ska det vara klassisk käpphäst eller något som är något helt annat?

En enhörning kan ju kännas ganska lik en häst. Men vad sägs om en mammut. Eller varför inte en dinosaurie? Ta en titt på denna dinosaurie käpphäst. Den är ju hur gullig som helst. Ett bra val för flickor och pojkar som drömmer om de stora bestarna från förr i tiden. dinosaurie käpphäst

Är käpphäst en sport?

Ja, käpphäst är faktiskt en sport i Sverige idag. Det går att tävla med käpphäst på fullaste allvar. Det här kan beskrivas som en lite mer avancerad form av lek med käpphäst. Det åks på läger och man gör en massa coola tricks med käpphästarna. Sporten är ju mer av en lek som kan ses som en introduktion till faktiskt ridning och som erbjuds av stall där man inser hur roligt barn tycker att detta är. Det tävlas på käpphäst i Sverige och i hela världen. Detta kan vara en anledning till att ett barn önskar sig käpphästen som present. Här kan du se mer om ridning utan häst:  

Ska du köpa ny eller begagnad käpphäst?

När du kikar på käpphäst till salu så inser du att de nya inte alls är så dyra. Du får förstås betala lite mer för högsta kvalitet. Men även världens bästa käpphäst går inte på mer än några hundralappar. Tänk lite på hur käpphästen ska användas.

Fundera på om:

  • Den kommer att användas utomhus och bör vara gjord för lite tuffare hantering.
  • Den kommer att pysslas med och bör ha ett huvud som klarar borstning och mer.
  • Den ska hålla färgen under mer än några veckors tid.
  • Den ska ha en längd som är bekväm för en viss ålder.
När du svarar på de här punkterna så blir det lättare att hitta rätt. Dessutom kan du ju tänka på att det inte är så dumt att köpa käpphäst som går att bygga på. När barnet blir mer intresserat av att leka och sporta med sin häst så kan det komma önskemål om tillbehör som passar modellen perfekt. De dyraste käpphästarna är handgjorda. De kostar mer för att de är unika och givetvis också gjorda med hög kvalitet och kärlek. Om du gillar att pyssla kan du ju sätta igång och göra dina egna för att sälja till bekanta. Det kanske inte blir stor business men du lär ju känna stor tillfredsställelse av detta. Käpphäst till salu av privatperson kan ju vara en handbyggd historia och det är inte alltid så dumt. Men när du köper begagnad käpphäst så får du den som den är. Det går inte att veta på förhand om den håller högsta möjliga kvalitet eller inte. Det kan kännas tryggare att köpa en billig käpphäst från en erkänd lekbutik online.

Käpphästar för kreativitet och motion

Käpphästen är en fantastisk leksak på alla sätt och vis. Den lockar till kreativitet och fantasi och får barnet att röra mer på sig. När barnet väl kommer igång så hoppas skärmar och annan stillasittande aktivitet över. Det blir lite vad ett bra biljardbord är för äldre barn och vuxna. Mycket aktivitet som gör gott för kropp och själ!