Upplevelsepresent för höst och vinter


När hösten kommer och det snart är vinter så är det inte längre lika intressant med upplevelser som takvandringar. Det kan ju finnas andra skäl till att du inte vill gratta moster Britta med en upplevelsepresent som kräver att hon tar på sig sele och hjälm. Här är några riktigt fina förslag på upplevelsepresenter som passar fint då det blir kyligare utomhus och då det inte finns några skäl till att bli alltför aktiva på gräs eller i vatten…

God mat är en finfin upplevelsepresent

Mat kan inte gå fel. Inte ens då den är lite konstig. När du bjuder på en upplevelsepresent som innebär en spännande middag som till exempel Icebar och middag så får ni en mysig och spännande stund tillsammans. Det blir kyla och värme på ett så kreativt sätt!

Hyr en egen relaxavdelning

Glöm höstrusket och kylan därutanför på en relaxavdelning som ni kan ha helt för er själva. När ni ligger i ett varmt bubbelbad och snackar så blir samtalen så mycket trevligare. Det här är en upplevelsepresent som ni sent ska glömma. De som ger bort presenten har minst lika trevligt som den som får den.

upplevelsepresent
Relax i poolen som upplevelsepresent!

Testa ett escape rum

Ni blir inlåsta i ett rum och ska komma på hur ni kommer ut. Det kan låta enkelt men är faktiskt galet kul. Ett escape rum är en slags gåta och underhållning som kräver att ni jobbar tillsammans. Förhoppningsvis så kommer ni ut någon gång innan jul…

Prova vin

Det är också trevligt med vinprovning och alls inte särskilt dyrt. Det här är en present som kan sitta fint då ni vill lära er något nytt samtidigt som det smakar gott. Efter en vinprovning så kan ni så mycket mer och kan skryta lite med kunskapen under kommande middagar och fester. En vinprovning är en upplevelsepresent som andas klass och nyfikenhet. Lägg till ost så blir det ännu maffigare!

Prova öl

Om vin inte är rätt dryck så kan bärs bli bättre. En ölprovning är en mysig upplevelse som ni kan dela på. Det här är en present som passar bra då ni vet att den som ska firas gillar öl. Öl kan man också testa med ost för att det ska bli lite mer av det hela.

En dag som modell

Livet som modell kan verka glamoröst men är inte det. Fast en dag som modell är bara kul. Här blir den som firas med upplevelsepresent stylad och fotad. Det är lekfullt och riktigt härligt. En dag som modell passar precis alla och det finns inga särskilda krav på hur gammal man ska vara eller hur man ska se ut för att få modella på detta vis.

En kväll med skratt

Ge bort flera timmar med skratt. En kväll med stand up komedi och middag är den perfekta presenten då det inte känns så lockande att vistas utomhus. Det här blir ett riktigt vitaminpiller som kan behövas då det dröjer några månader tills knopparna börjar spricka igen.

Helkroppsmassage

Åh så skönt! Det är nästan så att du inte vill ge bort denna upplevelsepresent. Du vill ju själv få en helkroppsmassage som gör så gott. Det kan du ju också få. Boka in för dig och för den som du vill glädja. På så vis så kan ni se fram emot upplevelsen tillsammans och sedan drömma er tillbaka till den där stunden av total lycka och välbehag.

Ut på kryssning!

Det går också att fly vardagen och kallare årstider genom att kryssa. På båten så är det alltid varmt och det är fullt med kul att uppleva. Ät gott, dansa, lyssna på musik, se film och prata med varandra. När ni är långt från hemstaden så kan ni inte göra annat än att umgås och ha trevligt. Det här är en riktigt fin present som kan passa bra för ett helt kompisgäng.

Man blir så glad av choklad

Öka serotoninhalten i hjärnan och må bra av god choklad. Det är bara att boka en chokladprovning som present för att få något riktigt härligt att se fram emot!

Åk historiskt tåg

Det går också bra att resa på ett gammalt tåg och äta middag. Det kan vara riktigt mysigt då vinden viner därutanför. Tuffa fram i sakta mak och njut av en historisk miljö som får fantasin att rusa iväg. En tur med historiskt tåg är en upplevelsepresent som passar precis alla!

Spa – bara ni två!

En spabehandling för två är också en underbar upplevelse. Ge bort denna present till kärleken i ditt liv, till en ny vän eller kanske till en person som du alltid har det så trevligt med. Alternativt så kanske du vill skämma bort en förälder som också kommer att se meningen med att få behandlingen tillsammans med dig så att ni kan prata lite mer om ditten och datten.

Gör en weekend av det hela

Åk på spaweekend för två. Då kommer ni verkligen att få tid till att ta hand om kropp och själ. När ni kommer bort så känns det verkligen som något annorlunda. Kanske är det dags att ta hand om vänskapen eller kärleken lite extra. På spa så är allt glömt och förlåtet och framtiden är ljus!

Bowla och fika

Om det ska vara lite sportigt men inte för svårt så kan bowling och fika bli perfekt. Det här är en upplevelsepresent som fungerar bra för en grupp på 5 personer. Den är inte dyr men ger en stund som verkligen känns kul och inspirerande. Det här är också en form av aktivitet som kan passa olika åldrar och olika sammanhang som typ jobbgänget eller familjevänner.

Här är några tips för bättre bowling:

Bli masserad med choklad!

Vännen frågar vad det blir för en present och du ler och talar om att det blir sött och skönt. En chokladmassage är precis som det låter en massage med choklad. Det här är kul och annorlunda. En upplevelse som kommer att minnas länge!

Ta en danslektion för två

Sitt inte i soffan och se på Lets Dance, ta en danslektion tillsammans och rör på er. Det här är också en upplevelsepresent som fungerar bra på hösten då ni inte vill vara ute i snålblåsten. Dansa loss och lär er stegen som krävs för att det ska se proffsigt ut!

Skapa något nytt

En kurs i drejning är något unikt. Det krävs inga förkunskaper och kanske kommer lektionen att ge mersmak och en ny karriär…