En resa till Stockholm som upplevelsepresent


Det är roligt att resa och svenskar är mästare på att ta sig till jordens alla hörn. Men många gånger så kan en riktigt fin upplevelsepresent vara en resa till huvudstaden. Man kanske inte behöver åka tåg mer än en timme för att komma fram, och Stockholms attraktioner är många. Med boende centralt som hotell som ligger i området omkring Globen där det ofta hålls event och även finns ett fint shoppingcentrum (ta en titt på hotellnäragloben.se för bra förslag) så finns det mycket att se fram emot. Här är några tips för den här typen av resa som passar så många.

Bor man vid Globen kan man se på utsikten från utsidan av den kända arenan...
Bor man vid Globen kan man se på utsikten från utsidan av den kända arenan…

En weekend tillsammans med vänner

Man behöver inte spendera en vecka i Stockholm för att få ut mesta möjliga av staden. Under en weekend så hinner man mycket. Det är ju också på helgerna som många teaterföreställningar och shower pågår. Boka detta i förväg som en del av en upplevelsepresent där man njuter av staden, människorna, historien och kultur.

Boka restaurangbesök i tid

De populäraste restaurangerna i Stockholm bokas snabbt upp. Det måste man vara medveten om. Om man inte vill stå och köa utanför de bästa krogarna för att till sist få veta att det inte finns plats före midnatt så är det bäst att man bokar så snart som man har bokat resan.

Bästa årstiden

I och med att det finns mycket nöje inomhus i huvudstaden så kan man uppleva den året om. Och faktum är att det kan finnas charm med att uppleva is på Riddarfjärden eller skridskoåkning i Kungsan. Men om man tänker sig saker som Skansen och vidare till Rosendals trädgårdar så är sommar, höst eller vår bästa årstiden. Då får man en upplevelsepresent som innebär sköna promenader utomhus vilket enligt många är det allra bästa sättet att uppleva Stockholm på. Ta bara den smala gränden i Gamla Stan, den vill man helst uppleva i behaglig temperatur utan is som flyger i vinden…

I Gamla Stan kan man gå på spökrunda