Förlovningsringar – De 10 bästa valen för förlovningsringar


Oavsett om man väljer att förlova sig för att befästa kärleken eller om man faktiskt kommer att sätta ett datum för vigsel så är det viktigt att man väljer ringar som man blir riktigt nöjd med. Det finns många bra val för förlovningsringar och vad man väljer beror förstås inte bara på själva designen utan också på kostnaden. Men om det är någon gång som man bör låta ett smycke kosta lite mer så är det när det handlar om förlovning och om att visa världen att man hör ihop.

Numera så är det enklare än någonsin att köpa vackra förlovningsringar online. Butiker som Ur & Penn har prisvärda ringar med en design som tilltalar de flesta.

10 bästa valen för förlovningsringar

  1. En slät ring i guld eller silver

För många så är det enkelt som är bäst och visst kan en enkel ring av ett ädelt material vara nog så fin. Ta en titt på kollektionen hos Hedbergs Guld & Silver för att finna en ring som är slät och vacker men ändå elegant och unik. Det här är också ett bra val för förlovningsringar då man vill kombinera ringen med en vigselring. Guld är ett vanligt val men visst kan man välja silverringar om man tycker bättre om detta material.

förlovningsringar

  1. Med diamanter

Höjden av romantik kan vara en ring som har en eller flera diamanter. För många kvinnor så är det viktigt med en diamant i ringen och här kan man välja en design som hör samman med en enklare ring för honom. Nu är det ju inte alltid så att man väljer ring både för henne och för honom till förlovningen och om det bara är hon som ska få ring så kan man ju lägga lite mer krut på denna och kanske få den specialdesignad.

  1. Ett unikt mönster

Den släta ringen får en helt ny känsla då man väljer ett mönster som etsas in i metallen. Det här är också något som bidrar till mer skimmer. Man kan välja en lättare eller lite tyngre ring beroende på vad man tycker bäst om. Med mönster i metallen så blir man också lite friare vad gäller typ av ring för henne och för honom. Trots att man väljer lite olika färg så gör man det tydligt att ringarna här ihop då metallen har etsats på samma sätt.

  1. Annorlunda former

Först är ringen slät och sedan så kanske den har ett parti där man ser en annorlunda form som gör att den upplevs som mer konstnärlig och lekfull. Här kan det också vara fint med en inkludering av ädelsten som diamant.

  1. Två metaller, två färger

Om man inte kan bestämma sig för guld- eller för silverfärg så kan man välja förlovningsringar som har både och. Det kan till exempel röra sig om ett vackert band i vitt guld som har inslag av guld som ger en vacker och spännande design som man gärna beundrar om och om igen.

  1. Med fler ädelstenar

Safir och diamant ger den klassiska Lady Di ringen som så många tycker om. Det här är förstås en dyrare ring om man vill ha verkliga ädelstenar men den är så pass klassisk att man troligen kommer att tycka om att bära den för resten av livet och det är ju lite tanken med konceptet förlovning. Det här är en utmärkt idé om man vill ha en förlovningsring som man kanske inte kommer att bära dagligen då man byter till en vigselring men som ändå kommer att komma fram och som sparas som en viktig klenod i smyckessamlingen.

förlovningsring

  1. Bredare ringar

Om man tycker om att ha lite större smycken på fingrarna så finns det flera vackra modeller som är lite bredare. Här kan man inkludera diamanter eller välja en design som med ett sirligt mönster får metallen att blänka och skina på ett fantastiskt sätt.

  1. Med era namn

Visst ska ni ha namnen på insidan men man kan ju faktiskt också gravera in namn på utsidan. Välj ett annat språk eller finn en konstnär som kan skriva era namn på ett vackert sätt så att de löper runt ringen. Ett tips kan vara att välja runor som gör ringen lite mystisk, andra språk som också skapar teckningar är kinesiska och arabiska. Det blir er lilla hemlighet exakt vad som står på ringen. Den som inte kan läsa språket kommer att tycka att den ser jättefin ut!

  1. Fyrkantig design

Ringar som har kanter är mycket populära. Här måste man dock fråga sig om man tycker att det känns bekvämt. Fyrkantiga ringar kan ha släta och mjuka kanter men det blir inte samma sak som en vanlig förlovningsring. Väljer man denna design så får man förstås förlovningsringar som ser annorlunda ut och det kan vara trevligt. Men man ska tänka på att ringarna ska bäras länge och då kan det vara klokt att välja en design som är aningen fyrkantig men inte på ett sätt som kommer att göra att man aldrig vill ha smyckena på sig.

  1. Helt unik design

Om man har budgeten till något alldeles unikt så kan man kontakta en juvelerare som kan utveckla design i enlighet med de tankar man har. Det här behöver inte vara så komplicerat. Kanske vill man ha ett band i vitt guld med fyra stenar i olika färger. Då detta inte finns färdigt i butikerna så får man betala lite mer för att få den design som man tänkt sig. Ta kontakt med en guldsmed som skapar förlovningsringar och hör efter om det som ni tänker på är möjligt och till vilket pris. Det här kan leda till ringar som kommer att leva vidare i familjen, generation efter generation!

Få lite inspiration från Hollywood eller se vad du absolut inte vill bära på ditt finger…