36 tips på bröllopspresent för alla budgetar


När man blir bjuden på bröllop så kan det bli till en hel del utgifter. Dels så är det förstås så att man vill se till att komma fin till bröllopet i nya kläder och så kanske man måste ta ledigt från jobbet för att kunna närvara. Beroende på ekonomi så kan man köpa en dyrare eller billigare bröllopspresent och som tur är så finns det verkligen många saker att ge till folk som har bestämt sig för att knyta banden. Här följer 36 smarta tips för bröllopspresenter som kan passa olika budgetar.

bröllopspresent tips

36 tips på bröllopspresent och sedan 9 till…

 1. Presentkort

Det här är kanske det allra enklaste. Man kan ju välja ett presentkort som inkluderar många olika butiker inom många olika kategorier. Det här är också ett bra val om man ska köpa bröllopspresent tillsammans med andra. Var bara ute i god tid så att kortet kommer fram innan det blir dags för bröllopsfest!

 1. Resa

Bröllopsresan kan bli dyr. Kan man få den av familj och vänner så är det ju fantastiskt. Hör dig för om det ska resas och se om du eventuellt kan bidra med en slant till detta. Det här gör man genom att lägga pengarna i ett kuvert med ett litet kort där man önskar trevlig resa eller påpekar att det behövs en peng till matsäck på vägen.

 1. Krukväxt

Krukväxter kan vara väldigt fina presenter. Många gånger så är de till och med mer uppskattade än vanliga blombuketter. Skaffa något som är ovanligt och vackert.

 1. Restaurangbesök

Gifta par kan behöva gå på restaurang och då är det ju inte så dumt att du har ordnat med detta. Köp presentkort för restaurang eller bjud ut paret på en gemensam middag där du står för kostnaden.

 1. Barnvakt

Om det redan finns barn med i bilden så är barnvakt en jättefin present till bröllopet. Ge ett klippkort med dina tjänster och se sedan till att du lever upp till ditt löfte även om det visar sig att ungarna är små krokodiler som borde spärras in på en lekpark i USA.

 1. Pengar

Pengar är en bra present så enkelt är det. Lägg i kuvert och önska lycka till!

 1. Fruktträd

Det här är rätt populärt och något som passar bra om paret har en trädgård. Trädet kommer ju att bli en slags symbol för deras äktenskap och något som de kommer att uppskatta under många år framöver.

 1. Presentlåda

Vet man inte vad man ska ge i bröllopspresent så kan man alltid köra på en presentkorg eller låda. Fyll den med fina saker som choklad, vin och annat smått och gott.

 1. Champagne och champagneglas

Klassiskt och vackert. Vilket par blir inte glada över ett vackert set med fina glas och så bubbel att dricka i dem?

Hos Coolstuff så finns det coola prylar som man kan lägga i en presentlåda eller ge precis som de är!

 1. Spa-besök

Låt de få tillbringa en dag på spa någonstans i Sverige. Kan vara den perfekta presenten då de jobbar mycket och sällan har tid till att koppla av.

 1. Upplevelsepresent

Upplevelser kan man inte få nog av. De kan åka helikopter, snurra i stora plastbollar eller ta det lugnt på whiskeyprovning.

 1. Stor servis

Ett misstag som många gör är att köpa för få delar. Satsa på en större servis så att de kan bjuda familj och vänner på middag utan att behöva lappa med olika bestick, glas och tallrikar.

servis

 1. Biljetter till show

Kanske tycker de om att gå på buskis eller så har de en gemensam favoritartist som snart kommer att uppträda i Sverige. Skaffa biljetter som present till bröllopet.

 1. Tandemcykel

Det här är en rolig present där de verkligen får något som kan leda till bra gemensamma aktiviteter. Beställ en cykel online och få den levererad till bröllopet eller till deras hemadress.

 1. Kaffemaskin

Det finns avancerade kaffemaskiner och kaffebryggare, och så finns det avancerade saker som kan göra både cappuccino och espresso. Det här är en maskin som behövs i varje hushåll så det är en bra present till paret som ska gifta sig.

 1. Karaokemaskin

Inga tråkiga vardagskvällar då man kan sjunga karaoke. Du känner paret och vet om det kommer att passa. Har de barn så är den här bröllopspresenten ännu bättre.

 1. Grill

En grill kan man ha mycket kul med. Beställ en monsterstor sak eller välj en enklare modell som kan passa in på en balkong.

grill

 1. Kryddor

Exotiska kryddor är kul. Dessa får man stor nytta av vid olika tillfällen. Det är också fint om kryddorna har fina burkar så att de ser ännu festligare ut.

 1. Kaffe

Lyxigt kaffe är heller inte så dumt. Det här är förstås en present som kan passa i en korg med annat men man kan också slå in kaffet tillsammans med två fina koppar för finare effekt.

 1. Fotobok

Det går alldeles utmärkt att trycka en egen fotobok. Lägg till dina egna kommentarer omkring bilderna och se fram emot glada skratt och en present som kommer att komma fram ofta för utflykter till det förflutna.

 1. Instrument

Kanske är det dags för ett piano eller en cello. Om de tycker om musik och spelar så vet du vad som skulle kunna bli en fantastisk present inom detta område. Två flöjter och en kurs är heller inte så dumt.

 1. Pool

Har de trädgård så kan du erbjuda en pool. Men beställ inte förrän du vet precis vad de vill ha så att det inte blir till en konflikt då grävmaskinen kommer en morgon utan att de hade en aning om detta.

 1. Snickare

Beställ en snickare som får ta hand om allt som de inte själva kan fixa. Det finns säkert saker som de har skjutit på och som nu äntligen kan ordnas med tack vare din fina bröllopsgåva.

 1. Picknick

Det här är en mycket mysig upplevelse som ni kan ha tillsammans. Om du vill få riktigt storslagen picknickkorg så kan du beställa den från ett cateringföretag.

 1. Husdjur

Om de inte redan har en vovve så är det kanske dags för en, eller en katt, eller en kanin, eller kanske ett marsvin…

 1. Personlig film

Finns det kanske filmklipp som är hur gamla som helst. Sätt ihop en personlig film med gamla minnen. Den här filmen kan man se på bröllopet tillsammans och sedan så kan brudparet njuta av den med jämna mellanrum. Lägg upp en kopia på Youtube för säkerhets skull.

 1. Personligt uppträdande av artist

Det här kan bli dyrt men å så spännande.  En artist kan man hyra in för ett uppträdande på bröllopet eller kanske helt privat i parets hem.

 1. Gymutrustning

De behöver hålla sig i form och kanske kan ett löpband eller en träningscykel vara precis det som de har längtat efter.

 1. Hemligheter från partnern

Det finns hemligheter som till exempel vad de tycker om att äta, vad de tänker om sin partner. Sätt ihop en liten hemlighetsbok och ge till motsatt partner. Det här kan vara ett projekt som tar lite tid då informationen måste ges på hemligt vis så att ingen partner vet vad den andre också vet…

 1. Vas

Tråkigt tycker vissa, hur bra som helst menar andra.  Är det en dyr vas som är vacker att se på så kommer den att få en särskild plats i vardagsrummet långt från små händer.

 1. Släktforskning

Det här är en ovanlig bröllopspresent men något som faktiskt kan få stor betydelse då man gifter sig och skapar familj. Kontakta Ted Rosvall eller någon annan expert och se vad som kan göras. Kanske kommer det fram riktigt spännande information som de inte hade någon aning om som att de faktiskt är kusiner eller något sådant…

 1. Filmprenumeration

Skaffa en prenumeration till en filmtjänst online. Det här är bra för regniga dagar och då de inte har så mycket att säga varandra utan bara vill mysa tillsammans i soffan eller få ungarna att hålla tyst en stund.

 1. Brasa

Har man ingen eldstad så kan man skaffa en konstgjord brasa. Det här är mysigt och något som kan vara fint både i det vanliga hemmet och på landet.

 1. Hängmatta för 2

En fristående hängmatta för 2 som man kan flytta omkring i huset är också uppskattat. De moderna modellerna är verkligen bekväma och mycket sköna att ta en tupplur i.

 1. Resväskor

Ska de ut och resa så behöver de ju bra resväskor. Skaffa stadiga saker med lås som kan klara lite längre turer och som gör det enkelt att packa och packa upp.

 1. Sodastream maskin

Ingen behöver köpa färdig läsk eller sodavatten då man kan kolsyra drycken själv med en bubbelmaskin. Perfekt då det blir fest och man vill göra gott bål.

Scrolla ner och lås upp 10 tips till om du inte redan har hittat rätt bröllopspresent.

Du kan också ordna med bröllopspresenter till gästerna. Ta en titt på denna video för lite inspiration:

 

 1. Segway

Det här roliga fordonet är en lyxig leksak som de flesta tycker om.

 1. Danskurs

Låt de lära sig att dansa tango eller kanske bugg tillsammans.

 1. Kanot

De kan också ge sig ut och paddla tillsammans men det kräver förstås närhet till vatten.

 1. Städning

Det här är en otrolig present. Städning för ett år, snacka om smek-år!

 1. Snöslunga

Snöslunga eller kanske en robotgräsklippare. Det här är hjälp för de som bor i hus och som måste ta hand om det som finns omkring.

 1. Matberedare

Har de inte redan en maskin som kan blanda och hacka allt så är det på tiden. Satsa på ett bra märke med många delar.
Hos CDON så finner du bra matberedare.

 1. Fina sängkläder

Man sover som en kung och drottning då man har fina sängkläder. Det här är också en bra present även om de redan bor tillsammans och har lakan sedan tidigare.

 1. Morgonrockar

Det är mysigt att kunna kliva ur sängen och i en varm morgonrock. En till henne och en till honom så att de inte behöver bråka om rocken.

 1. Chokladprovning

Det är romantiskt att prova choklad tillsammans och det här är något som man finner i nästan varje svensk stad.

chokladprovning

 1. Hemmagjord kokbok

Har du bra recept på snabba och goda måltider? Kanske har ni ätit mycket tillsammans. Gör en personlig bok av det hela.[/FBShareToUnlock]